Új dal! - Elevation

Írta Pactolous Dátum 2019-11-20 20:02 Hozzászólás 0 Olvasta 1168 | Rovat: Hírek »

Visszatartani nem csak a vizelési ingert, de egy új dalt sem kellemes érzés, már csak azért sem, mert a lehető leghamarabb megmutatná az ember mindenkinek, mit hozott össze. És igen, még mindig a szerzeményre gondolok... De hát ez van, ha a szabályokat be kell tartani, például egy verseny esetében. Igen, új dalomat megmérettettem öt másikkal és az eredményhirdetésig nem reklámozhattam. Szerencsére már túl vagyunk rajta!

Az igazat megvallva már egy ideje véget ért a verseny és a Youtube illetve SoundCloud csatornámon már hallgatható a dal, csak itt nem reklámoztam még. Ennek indokára majd még visszatérek, de először hadd írjak pár sort a körülményekről.

Még a tavasz vége felé írták ki egy zártkörű trance Facebook csoport adminisztrátorai, hogy producerek, gyülekező! A feladat egyszerű volt: írni egy dalt, ami a csoport himnuszává válhat. A nyertes szerzeményét minden egyes általuk szervezett bulin eljátszák és még a komponistát is meghívják zenélni, ha vállalja. Bevallom, felcsigázott a lehetőség, mert az egy dolog, hogy elsősorban magamnak írom a dalaimat, de emellett ugyanolyan hévvel szeretném, ha másokhoz is eljuthatna és tetszene nekik. Ez egy kiváló alkalom volt erre, nosza, írtam is egy dalt, teher alatt nő a pálma, ugyebár. Az akkor még The Greatest Feeling munkacímmel rendelkező számot átkereszteltem Elevation-re és beküldtem.


Köszönet Projecktnek a borító alapjául szolgáló képért!

A szavazás sajnos nem volt döccenőktől mentes, sajnos kevesen aktivizálták magukat, és a szavazásra szánt idő is többször meg lett hosszabítva. Elképesztő élmény volt és roppant büszke voltam, hogy hetekig vezette a listát az én ID5 kódnévvel ellátott dalom (a voksolók ugyanis nem tudták, kinek a pályaműjére szavaznak). Sajnos a csoda, bár három napnál tovább tartott, de véget is ért, az utolsó héten lecsúsztam a második helyre és a verseny végeztével ott is maradtam. Persze kár érte, de az ezüstéremnek is hihetetlen mód örültem, a rám adott voksoknak és a dicsérő kommenteknek pedig még inkább! Még ha nem is olyan sok emberhez, de néhányhoz eljutott a zeném és tetszett nekik, szóval, amit kitűztem magamnak, az teljesült!

Mit érdemes tudni a dalról? Az Elevation - akár csak elődje, a The Lonely Clown - egy uplifting trance nóta, azaz egy gyorsabb szám. Jó szokásomtól eltérően most kifejezetten közértehővé faragtam a dallamot, elhagytam a furcsa és szokatlan akkordmeneteket, a cél az volt, hogy a dal dúdolható és fülbemászó legyen. Sokat szenvedtem a mixing és mastering részével, de ebben sosem voltam erős és kitartó, de talán egész jól szól az anyag. És hogy miért csak most írok róla a honlapra? Igazából még tervbe van véve belőle egy másik verzió, egy merőben eltérő stílusú változat, de abba még csak éppen belekezdtem és nem is biztos, hogy lesz belőle valami. Épp ezért, letölthetővé majd akkor teszem a dalt, ha már eldőlt, hogy kap-e társat vagy sem, de addig is szolgálok pár linkkel, hogy hallható legyen a végeredmény.
És akkor az elmaradhatatlan köszönetek: köszönöm mindenkinek, aki még a beküldés előtt véleményezte a dalt, köszönöm azoknak, akik erre szavaztak, köszönöm a kedves szavakat és köszönöm, akik már tetszésüket nyilvánították a különböző platformokon!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!