Papa jelentkezik! - 2018/05 - 1. rész

Írta Papa Dátum 2018-05-29 20:31 Hozzászólás 0 Olvasta 428 | Rovat: Kritika »

Nincs az a szerkesztő, aki megzabolázhatná Papát, ha a Facebook oldalunkra ír. Ezért fordulhat elő, hogy amikor az összegzőt kéne rovatba sorolni, csak gondok és akadályok merülnek fel. Épp ezért ismét két részesre szabdalódik a májusi posztok összefoglalója, elsőként pedig két mozifilm, egy CGI parádé és egy klasszikus krimi kerül terítékre.

ELSŐ POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig a Pacific Rim második részéről lesz szó!


A kaiju-k legyőzése után béke van a világban és az első rész önfeláldozó hősének fia, miután kicsapják a pilótasuliból, tolvajként és piti bűnözőként jár-kel a világban, annyit bulizva, amennyit csak tud. Egy szerencsétlen rablás során összeakad egy fiatal lánnyal, aki a szemétből, mindenféle képzettség nélkül, saját Jaeger-t épít. Hogy megússzák a büntetést, mindketten beállnak a seregbe és persze a kaiju-k is hamar visszatérnek, így ismét meg kell menteni a világot!

A jó:
Mit lehessen mondani? Hatalmas mech-ek kontra hatalmas szörnyek, orbitális mennyiségű rombolás... ezt nem lehet nem szeretni.

A rossz:
Húúúúú! Bele sem kezdek. Ez lényegében egy meglehetősen rossz film.


A verdikt:
Teljesen átlagos, nyári, pop-corn mozi. Nem mondom, egyáltalán nem unatkoztam rajta, voltak látványos pillanatai és egy sör mellé bőven elfért, de kevesebb, mint egy nap elteltével már a főszereplők nevét sem feltétlenül tudnám felsorolni. Akinek tetszett az első rész, mindenképp nézze meg, a többiek pedig... hát ők nem is gondoltak rá, hogy megpróbálkozzanak vele.


MÁSODIK POSZT

Papa jelentkezik! Ezúttal pedig rögtön két dologgal is! Micsoda csoda! Megállíthatatlan lavina! Vagy ilyesmi. Az egyik a Gyilkosság az Orient Expresszen, a másik pedig egy anime, a Code:Realize - Sousei no Himegimi (ezt majd a hamarosan érkező második részben olvashatjátok - Pactolous)


A Gyilkosság az Orient Expresszen természetesen Agatha Christie klasszikus regényének legújabb feldolgozása, amiben a legendás belga detektív, Hercule Poirot a fent nevezett vonaton utazik, amikor is egy szörnyű gyilkosság történik, ő pedig kénytelen lesz fényt deríteni az igazságra.

A jó:
Kenneth Branagh mind rendezőként, mind pedig főszereplőként valami hihetetlen jól teljesít. Eszméletlenül okos kamerahasználat, ami teljesen különlegessé teszi az egyébként annyira nem látványos helyszínt. Egy tökéletesen megkreált film, ami mindvégig magához láncolt.

A rossz:
Talán csak annyi, hogy aki már ismeri a történetet, annak lehet, hogy kevésbé lesz fordulatos. Érthető okokból.


A verdikt:
Nem volt még szerencsém a regényhez, sem valamelyik feldolgozásához, így nekem a történet is hozzáadott az élményhez. Másoknak ez talán "csak" 10/7. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, mert egy minden ízében kiváló film. (Ha minden igaz már bejelentették a következő részt, a Halál a Níluson címűt)


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!