Avengers: A végtelenbe s tovább

Írta Papa Dátum 2018-04-29 13:07 Hozzászólás 0 Olvasta 2886 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »

Megjött hát az utóbbi évek egyik legnagyobb mozis eseménye én pedig nem leszek rest és igyekszem megfogalmazni a véleményemet róla. Túltolták a hype-ot? Hatalmas bukta, vagy a legjobb dolog a pirított tökmag óta? Nos, ezt majd mindenki eldönti maga, de addig is, én jövök!
Mielőtt bármit is írnék a konkrét filmmel kapcsolatban, rögtön három dolgon kell túlesnünk. Amolyan szolgálati közlemények ezek.

Az első, hogy az alábbi sorok teljes mértékben spoiler MENTESEK lesznek. Sem az Infinity War-ról, sem pedig az eddigi Marvel filmekből sem fogok elárulni semmit, ezért ez a félelem ne tartson vissza senkit az olvasástól… Mert tudom, hogy sokan csak ezért nem olvasnák el.

Ha pedig már korábbi filmek, akkor jöjjön a második dolog! Látni kell-e az összes Marvel szuperhősös alkotást, az IW megnézése előtt? Nem. Jó párat ki lehet hagyni és sokból csak a végkifejlet, vagy néhány esetben a készítők listája utáni jelenet az, ami kapcsolódik ehhez. Én úgy mondanám, hogy minél több filmet látott az ember, annál jobban fogja élvezni az IW-t és mivel általában jó filmekről van szó, szerintem érdemes bepótolni őket. Ha viszont nagyon be van sózva az a bizonyos hátsó, akkor azért neki lehet vágni ennek is.

A harmadik dolog nem sokakat fog érinteni, de szeretném mindenképp írásban leszögezni: ez nem gyerekfilm! Az a fránya 16-os karika nem véletlenül jelenik meg a főcím előtt. Tudom, szuperhősök, meg Disney, meg az eddigiek sem voltak annyira brutálisak, de ha jót akartok, ne vigyetek be rá 10 évnél fiatalabb gyereket. Én néhányat láttam a vetítés után, a teremből kifelé menet… nem járult ez hozzá a megfelelő szellemi fejlődésükhöz.

Viszont ezzel akkor meg is vagyok, térjünk a lényegre, jöhet a szaft!

Lehet mondani sok mindent a Marvel mozis univerzumáról, ám a legnagyobb fanyalgóknak is el kell ismerniük, hogy bizony filmtörténelmi jelentőségű pillanatokat élhetünk át. A puszta tény, hogy egy ilyen sorozat, immáron tíz éven át, nem csak tudja tartani magát, de újra és újra bebizonyítja, hogy van létjogosultsága és képes tucatnyi egyedi filmen átívelő történetet vezetni, valami olyasmi, amit szerintem minden, filmes szakmát tanító létesítményben azonnal be kell venni a tananyagba. Képregényeken felnövő generációk álmodoztak arról, hogy mindez megvalósuljon, s nekünk megadatott, hogy ezt élőben kövessük. Szent meggyőződésem, a jövőben legalább annyian fognak felnőni ezeken a filmeken, mint anno a képregényeken, amik ihlették őket.

Az Avengers: Infinty War pedig tökéletes megkoronozása ennek a tíz évnek!

[1] [2] (2/1)


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!