Ezt nézd meg!

Írta Papa Dátum 2017-10-20 16:28 Hozzászólás 1 Olvasta 1661 | Rovat: Anime »


Levezetésként jöjjenek a mostani Slice-of-Life animék!

A Just Because egy original anime, amiben a főhős néhány évnyi távolmaradás után tér vissza saját városába és néhány korábbi osztálytársával kerül azonos középsuliba. Mennyit változtak az évek során? Mi lesz a régi barátságokkal és szerelmekkel? Ezekre a kérdésekre fogja keresni a választ a Just Because és az első részből kiindulva érdemes lesz végignézni. Nem hinném, hogy nagy klasszikus lesz belőle, de reménykedem.


(Apró kitérés: az írás eddig és ezen része között napok teltek el, ezért lehet, hogy sokkal jobb lesz mostantól… kit akarok átverni? Nem lesz az)

A Blend S egy olyan kávéházban játszódik, ahol a pincérnők bizonyos személyiségeket játsszanak el, van például tsundere, kishúgos, stb. Ez a főszereplő szerencséje, aki ugyanis diákmunkát keres, de valami rettenetesen gonosz, ijesztő a tekintete, így nem jár túl sok sikerrel, amíg be nem esik a Blend S világába. Az őrült menedzser rögtön felkéri, hogy dolgozzon neki, mégpedig egy szadista karaktert megfornálva. A csaj egyébként aranyos és kedves, szóval ezzel akadnak nehézségei. A humor a szereplők „valódi” és megformált személyiségei közötti ellentétekből és hát magából a komikus helyzetből adódik. Az első rész alapján nekem mindenképpen bejött, működik, mosolyogtam, nevettem végig, tehát szerintem érdemes lesz odafigyelni rá.


Az Imouto sae Ireba Ii úgy kezdődik, hogy majdnem hagyatvágtam magam a megdöbbenéstől, aztán meg a röhögéstől. Adott egy hellyel-közzel sikeres író, aki egy elvetemülten siscon csávó és az ő életéről, a kiadónál szerzett barátairól szól ez a történet. Kellemesen elmebeteg, aranyos, a maga roppant perverz módján és noha nem látok benne óriási potenciált, semmi esetre sem nevezném rossznak.


Az Animegataris egy iskolai anime klub felélesztéséről fog szólni és az oda kapcsolódó színes karakterekről, mint például a suli hercegnője, aki hatalmas otaku, vagy a főhős, aki igazából nem is annyira szereti az animéket, de elfelejtette egynek a címét és ebből kiindulva nyakig belecsöppen a történésekbe. Az egésznek ad egy kis pluszt, hogy az első rész végén… tessék megnézni. Szintén nem egy nagy valami, de érdemes lesz rászánni egy délutánt.


A Boku no Kanojo ga Majimesugiru Sho-bitch na Ken, aminek elképesztően jó címe van, a főhős szerelmes vallomásával kezdődik, amit az átlagtól eltérő módón, szívének hölgye nem utasít vissza. Sőt, mivel jó barátnő akar lenni, már utána is néz, hogy milyen pózokban a legjobb a férfinak az együttlét és őszintén érdekli, hogy milyen fétisei vannak a srácnak… igen. Ecchi anime a javából, amihez képest a Seitokai Yakuindomo humora meglehetősen szolid és kislányos. Viszont! DE! Hatalmas de! Úgy képes ecchinek lenni, hogy közben szerethető és aranyos is. Szurkolunk ennek az őrült csajnak és a srácnak, aki túl sokat markolt… hehe… höhö… markolt. A BnKgMSnK nem az az anime, amit megmutatunk a családnak és lehet be sem kellene vallani, hogy nézzük, de az biztos, hogy a garantált sírógörcsök mellett nem csak a nádrágban lesz melegebb, hanem a szívünkben is… el sem hiszem, hogy ezt a mondatot benne hagytam, de benne hagytam.


Most pedig ennél a kategóriánál maradunk, de nyitok egy almappát, meg egy doboz sört, mert a következő címek, noha én ide sorolom őket, picit azért különlegesebbek. Hogy miért? Mert aki kíváncsi, abba hamar beleáll a fal.

A Konohana Kitan-ban rókaszellemek (?) dolgoznak egy hotelban. Az új lány (?) révén fogjuk megismerni a helyet, a törzsvendégeket és az újakat egyaránt. Végtelenül szerethető, aranyos kis animének ígérkezik, ami semmit sem akar majd igazán, csak egy kicsit megsimogatni az ember lelkét és bizony ilyenekre is szükség van.


A Net-juu no Susume egy olyan hölgyről szól, aki feladta a hagyományos felnőtt életet és inkább NEET lett, visszatérve az imádott MMO-ihoz. Igen, ez gyakran előkerülő téma, de most először látom felnőttekkel. A virtuális világban férfi avatar-ral kalandozó főhősünk pedig belebotlik a játékban egy női karakterbe, akit a való életben egy férfi irányít. Azt hiszem innentől kezdve minden világos. Vicces, édes, csetlés-botlás és románc. Igen, ilyen animék is kellenek. Nekem biztosan.


A Shoujo Shuumatsu Ryokou az apokalipszis után játszódik és két kis gyermekről szól és igen, slice-of-life, mert a világ romjai között töltött életükről szól. Élelem, üzemanyag, lőszer keresés, utalások arra, hogy miért pusztult el minden. Meglepően szívbemarkoló, ugyannakor egyáltalán nem kínzóan drámai. A főszereplők csodálatosak, az animáció lenyűgöző, az egyik, ha nem a legjobb animéje a szezonnak. Kihagyhatatlan darab!


[1] [2] [3] (3/2)


Hozzászólás
masuda masuda
2017-10-20 17:41
Igen, nekem is tetszik a mostani felhozatal. Az itt említettek közül is szinte mindet követem, plusz még a Hoozuki S2-t is (S1 nem szükséges, mivel nem összefüggő cucc, de pont olyan jó, mint a mostani :).
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!