A biológiai fegyverek korában...

Írta Papa Dátum 2008-05-24 17:57 Hozzászólás 3 Olvasta 1422 | Rovat: Fun »

A mai katonáknak, civileknek és orvosoknak már olyasmivel is szembe kell nézniük, amire sosem számítottak! Gyilkosok kórokat terjeszthetünk el bombák, vagy akár fertőzött állatok 'segítségével'. Ilyen azonban még nem volt! 54 orvos és ápoló kapott mérgezést, amikor kimosták egy férfi gyomrát...

Az előbb említett egyén egy japán férfi, aki egy klórpikrin nevű rovarírószerrel akart véget vetni az életének. Ez egyébként merőben eltér a szigetországban fennálló öngyilkossági „hagyományoktól”. Mindenesetre a férfit kórházba szállították és az orvosok, az esküjüknek megfelelően, mindent igyekeztek elkövetni, hogy életben tartsák. A mérgezésekkor szokásos procedúrát választották: a gyomormosást. Azonban, mint az emberek többsége, a beteg sem reagált erre éppen túl jól. Ne finomkodjunk: sugárban adtak ki belsejének teljes tartalmát!

És ezzel kiszabadult a szellem a palackból… bocs, ez egy kicsit durva volt! De frappáns, ha belegondolunk, hogy a kiadott tartalom gőze volt fertőző, és a közelben lévő 54 főt, orvosi személyzetet, rögvest a hatása alá is kerített. Nem csak a látvány miatt. Szerencséjükre a klórpikrin ilyen kis mennyiségben nem okoz halált. Általánosságban légzési nehézségeket szenvedtek el az ott tartózkodók, de néhányuknak sikerült a szemgyulladást is tüneteik listájához adni. Természetesen, a biztonság kedvéért, az egész részleget is lezárták.

Fogadjuk meg ennek a történetnek a tanulságát, és lehetőleg ne igyunk, együnk vagy lélegezzünk klórpikrint… és soha többet ne menjünk gyomormosás közelébe! (Az orvosként praktizáló olvasóknak azért javasolt szerepet vállalni egy ilyen beavatkozásban, főleg ha életet menthet)

Arról, hogy mi történt végül a gazdával, nem tudok, de például a klórpikrinről részletesebb információkat találhattok a hír forrásánál:

http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=9989


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2008-05-25 21:47
Attól függ honnan nézzük: nekem speciel egy aranybánya, anniy hülye hír van fenn, megjön tőlük az ihletem :)
Mike Mike
2008-05-25 21:44
A Bors egyébként mennyire színvonalas médium?
Pactolous Pactolous
2008-05-25 18:38
Jobban jártak így, szét is marhatta volna őket a cucc... vagy csak túl sok filmet nézek? :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!