Papa jelentkezik! - 2017/08

Írta Papa Dátum 2017-09-03 18:08 Hozzászólás 0 Olvasta 1447 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »

Papa augusztusban belekóstolt több mindenbe: írt filmről, sorozatról, rajzfilmről, animéről, hadd főjön a fejem ismét, mikor rovatba kell szerkesztenem. Épp ezért már olvashattatok külön cikként egyet-kettőt, most pedig érkezzen a maradék!

ELSŐ POSZT

Papa jelentkezik!
Ezen oldal olvasói számára elég egyértelmű lehet, hogy nagyon is odavagyok a WB Animation DC-s filmjeiért. Ezek sorában a legújabb a Batman and Harley Quinn, amivel kapcsolatban csupán egyetlen kérdésem van: MIÉRT?


A BaHQ egy rakás szerencsétlenség. Egy teljesen céltalan, önmagát sem igazán értő romhalmaz. Mire gondolok ezalatt? Nos, egyrészt ebben a filmben is sokan meghalnak. A többség a kamerák előtt, néhány meg a háttérben, de sok benne a halál és akad szenvedés is bőven. Másrészt meg van egy hosszú szekció a fingós poénoknak, melles poénoknak és olyan "humornak", amire a legrosszabb Adam Sandler mozik is azt mondanák, hogy egy kicsit gagyi. Az animáció pedig inkább a hagyományos, tévés, heti sorozatok minőségét hozza, nem pedig a saját megjelenést kapó filmekét.

A "kedvencem" pedig, amikor Harley elkapja Nightwing-et, majd a csaj rájön, hogy túl régen volt alkalma lefeküdni egy kemény férfival, szóval jól megdöngeti az egykori Robin-t. Aztán utána megjegyzi, hogy majd felhívja, ha lemerülnek az elemek... igen, egy vibrátoros poén. Tehát. Ki a jó édes fenének szólt ez az egész? Az idióta, értékelhetetlen humor és a visszafogott animációs stílus azt mondatná velem, hogy a gyerekeknek. De az erőszak, a szex és a halál miatt azt mondanám, nekik biztos nem. Szóval végül két szék között a pöcegödörbe esett ez a dolog.

A történettel még akár lehetett is volna kezdeni valamit, az alapvetően jó ötlet és vagy egy könnyed vígjáték, vagy akár még egy komoly dráma is kijöhetett volna belőle. De az ami így lett? Mondanám, hogy nevetséges, ám sajnos még nevetni sem tudok ezen az egészen. Megtekintését semmilyen korosztálynak sem ajánlom. Nem értem milyen elgondolás szülte meg ezt a borzadályt, de remélem hamar elfelejtik és visszatérnek a híresen jó minőségű animációs filmek készítéséhez.


MÁSODIK POSZT

Papa jelentkezik!
A Bloodivores egy anime, amiben vámpírszerű elítélteket egy időben és térben a valóságtól elválasztott városba tesznek, ahol rettenetes, emberevő szörnyekkel kell küzdeniük és sikerül mindezt eszméletlen unalmasan bemutatni... Igen, a Bloodivores-t sem ajánlom senkinek.


Az eredeti egy teljesen más címen futó kínai webcomic, szóval lövésem sincs az anime mennyire követi, de bármiben is tér el tőle, abban biztos nem, hogy a karakterek totál érdektelenek. Mint oly sok mindent ebben a történetben, a szereplőket is csak néztem és azt gondoltam: "aha". És ennyi az összes érzelem, vagy érdeklődés, amit kiváltottak belőlem. Külön "öröm", hogy eszméletlen mennyiségű leállás van az animében, amikor szó szerint egy állóképet mutatnak, szinte minden hang nélkül, másodperceken át. A 12 részből szerintem egyet ezekből lehetne kitenni. No nem mintha a párbeszédek ennél izgalmasabbak volnának.

Sajnálatosan a Bloodivores egy minden személyiséget, minden egyediséget nélkülöző alkotás, ami még csak azt sem mondhatja el magáról, hogy jól ismert klisékkel ugyan, de fenntartja az érdeklődést. Ráadásul olyan ostoba cliffhangerrel ér véget, mintha bárki azt gondolná, hogy ez meg fog élni még egy évadot (szerintem ki van zárva). Megválaszolatlan kérdések, sehogy sem szerethető karakterek, alig-alig izgalmas akciójelenetek... senkinek nem ajánlom. A kínai nyelvű opening szerintem elég menő, de ettől eltekintve az égvilágon semmit sem kaptam a Bloodivores-tól.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!