A setét egy árnyalata (A setét torony)

Írta Papa Dátum 2017-08-18 14:19 Hozzászólás 0 Olvasta 1029 | Rovat: Zene / Mozi »

A Facebook-os Papa jelentkezik! rovat alkalmanként más jellegű boncalanyokat is kiveséz, nem csak animéket. Épp ezért - hogy egyszerű legyen rovatba szerkeszteni - most itt is elolvasható, mit is gondolt Papa az új Stephen King adaptációról, az A Setét torony című alkotásról.


Papa jelentkezik! Ezúttal pedig A Setét Torony-ról lesz szó. A filmről. Teljesen laikus szemmel.Roland, a harcos, üldözi Waltert a varázslót, aki a temérdek világ közepén álló Setét Tornyot akarja lerombolni, ezért mások bőrét viselő hadseregével gyerekeket rabol el, hogy azok mentális erejével tüzérségi csapásokat mérjen arra a bizonyos Toronyra.... Ha most bárkiben felmerültek volna a miért, illetve a hogyan kérdések, akkor tessék őket elfelejteni, mert egyáltalán nem fognak választ kapni rájuk.

Az egyik legnagyobb problémája a filmnek, hogy folyamatosan azt érezteti a nézővel, hogy egy csomó mindent nem tud, amit pedig kellene, ahhoz, hogy megértse mi is folyik itt (noha Csaba barátom szerint, akivel a filmet néztük, négy könyv elolvasása után semmi olyasmi sem történt még, mint ami a filmben volt). A történeten tehát érződik, hogy hiányzik belőle három-négy óra plusz jelenet, de az a súlyos, hogy még így is legalább olyan hosszúnak éreztem, mint mondjuk a legújabb Pókembert, ami majd egy órával hosszabb nála. Igen, kicsit vontatott ez a film.

A látványvilággal nincs gond, de mivel csak egyetlen valamirevaló lövöldözés van benne, így nem tudok túl sok plusz pontot jóváírni miatta. A karakterek egészen jól működnek, a színészek hozzák a tőlük elvárhatót, noha a magyar szinkronnak gyorsan el kellene felejteni, hogy Stohl Buci alkalmas a gonosz szerepére. Egy méretes seggfej lehet, de hát az meg nem lenne színészkedés. Ba-dumm-tss. Egy másik nagy problémám a csapnivaló befejezés. Egyrészt a gonosz legyőzése is meh, másrészt meg csak úgy vége van, hogy paff és kész. Érződik rajta, hogy sok-sok folytatást, vagy ugye tévésorozatot, akarnak ebből kihozni, de lássuk be, nem lesz ez elég sikeres ahhoz, hogy tovább vigyék.A Setét torony magyar nyelvű előzetese

Összességében a könyvek rajongóinak egyáltalán nem ajánlom, a hozzám hasonlók számára pedig egy egyszer nézhető film. Moziban nem mondanám, hogy érdemes megnézni, de ha majd adják a tévében, akkor le lehet ülni elé. Van annyira érdekes, hogy egy kósza délutánt, vagy unalmas estét feldobjon kicsit, de körülbelül ennyi.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!