Ki ide belépsz, hagyj fel minden reménnyel! (Hülye Facebook oldalak és csoportok - III. rész)

Írta Pactolous Dátum 2017-06-14 18:15 Hozzászólás 0 Olvasta 1380 | Rovat: Fun »

Kis idő eltelt a rovat második része óta, de hát sajnos ennyit kellett várnom nekem is, hogy összegyűljön egy cikkre való mennyiség a Facebook hülye és/vagy furcsa csoportjaiból, oldalaiból. Lássunk is akkor hozzájuk!

Az első és a második rész is tartalmazott már példákat a "Minden nap ugyanaz a kép..." sémából, úgy látszik ez a téma kifogyhatatlan része a Facebook-os oldalaknak, legalábbis nevetségesen sokat lehet találni belőlük. Ami megragadta a figyelmemet az most három ilyen csoport, mindhárom egy prominens személyt választott imádata trágy... izé, tárgyául. Itt van kérem példának okáért a Minden nap ugyanaz a kép Kozsóról csoportosulás, amihez hát nem is tudok mit hozzáfűzni, maximum annyit csak, hogy "Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!" Ha dúdoltad magadban, miközben olvastad, akkor egyrészt kapsz egy vállveregetést, másrészt egy nagy kokit a fejedre!


Hazánk homorú hamutálja után jöjjön egy arc, amin a ráncok tekervényesebbek, mint a pekingi körgyűrű, egy arc, amit csak egy begyógyszerezett anya szerethet, egy arc, amit ha tejesdobozokra raknánk, mindenki sörrel inná a kávét. Természetesen Zámbó Árpiról van szó, ő is megkapta a maga Facebook oldalát, ugyanazzal a képpel. Hogy erre szüksége volt-e a világnak, nos, tudnék egy szimpla választ adni, de ha valaki minden egyes nap erre a fejre szeretne ébredni (fel lehet, ez tény...), nos, hajrá! Én ide inkább mégsem linkelem be, maradjunk a jó ízlés határain belül. Habár már kiraktam Kozsó képét is...

Még a "minden nap" tematikánál maradva, kaptam egy ilyet is, ebben a csoportban viszont már váltakoznak a képek! Nem hiába, a fejlődés az emberiség privilégiuma, de nézzük csak meg közelebbről, miben is más ez az oldal. A képek bár különbözőek, egy valami közös bennük, de ezt a név is hirdeti: Mindennap egy kép valakiről Fekete György frizurájával. Kossuth-díjas politikusunk irigylésreméltó frizurával rendelkezik, nem csoda, ha ez másokat is megihletett. Ezen az oldalon szerepelhet a fotókon Putyintól elkezdve a pápán át a Star Wars Jar-Jar-jáig bárki, de azt Fekete György hajával teszi. Frenetikus? Szánalmas? Döntse el mindenki maga, egy biztos, én már jelentkezem is be a fodrászomhoz...


Az ember...


... és a haj!

Felejtsük el a mindennapokat (ehh...), lássunk egy olyan oldalt, ami máshonnan közelíti meg a bizarrságot. A Cursed Images (elátkozott képek) ki is lóghatna akár a sorból, hiszen lényegében képgyűjtő célt szolgál, így aligha különbözik a többi, hasonló humoros társától. Igen ám, de ami miatt ez mégsem egy Facebook-os 9gag, azok a képek. Kicsit hasonlít a shitbrix.com honlaphoz abban, hogy minden egyes fotón van valami... khmm... hiba. Először talán észre sem veszed, csak bámulsz a monitorra, keresgéled mégis mi olyan furcsa ezen, mit kéne nézni. Aztán meglátod. Van amikor persze egyértelmű a zavar oka, és van amikor csak egyszerűen ironikus. Élethű harapásnyom egy combon, köröm nélküli lábujjak, cipzáros hátú mókusos tolltartó... Ahogy mondom, bizarr!


Búcsúzóul pedig egy olyan zárt csoportot mutatnék be, aminek a neve megtetszett: Köszönöm a felvételt. Ahogy a névjegynél is látni lehet, ebben a csoportban mindenki megköszönheti a felvételt, hogy már máshol ne kelljen. Végül is jogos, egy nagyobb tagszámú közösségnél már igen fárasztó lehet a temérdek hálaposzt elolvasása, csak hát így meg azokhoz nem jut el, akikhez el kéne... Mindegy, éljen a segítőkészség!

Ha szeretnétek egy negyedik részt ebből a Facebook-os sorozatból, akkor segítsetek nekem és küldjetek még több ehhez hasonló, vagy még inkább elborult csoportokat, oldalakat, akár külföldieket is, nem ragaszkodom én a magyarokhoz! Szeretném még megköszönni azon olvasóimnak is, akik segítettek, hogy ez a mostani cikk összejöhessen! Folytassuk együtt tovább!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!