Papa jelentkezik! - 2017/04

Írta Papa Dátum 2017-04-30 22:33 Hozzászólás 0 Olvasta 1762 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »

Ezúttal kettő darab animével, amiket az hozott össze, hogy egyedinek mondható, számomra nagyon szeretett opening-jeik vannak... meg lusta dög vagyok és semmi kedvem nem volt külön-külön írni róluk.

Elsőként vegyük is át gyorsan az ACCA: 13-ku Kansatsu-ka-t, ami noha egy jó kis anime, valami egészen végig hiányzott belőle. Egy csipet só, ha konyhanyelven akarnám megfogalmazni. Érdekes világgal, működő karakterekkel, ritkán látott animációs stílusban, olyan történettel, amit érdemes megismerni.


Csak hát, egy kicsit száraznak éreztem. Működnek a fordulatok és mondjuk a lezárását tökéletesnek tartom, de ahhoz, hogy igazán kiválónak nevezhessen kellett volna valami hangulati plusz. Valami, amit nem lehet szavakkal kifejezni, hanem egyszerűen érezni kell. Ettől függetlenül érdemes rászánni egy kis időt, ha az embernek nincs éppen más a listájában. Sőt, biztos vagyok benne, hogy azon a bizonyos listán is van pár olyan tétel, amit simán beelőz.


Az ACCA: 13-ku Kansatsu-ka nyitódala

DE! A Youjo Senki-t nem előzi be. Húúúúúúúúúúúú, de nagyon nem, mert a Youjo Senki istenkirály. Nem felkiáltójellel, mert ez nem kifakadás, hanem tény. Azok meg makacs dolgok.


Adott egy első világháborús alaphelyzet, megfűszerezve levegőben szálló varázslókkal. Átlagos? Előfordul ilyesmi. Itt azonban a varázslók katonák és bizony vastag, mindent eltakaró ruhát viselnek, lévén magasan a levegőben hideg van. Szóval semmi echi stílusú melltenger és kivillanó bugyogók, miközben a hőseink a földi pokolban járnak. A háború szar és a Youjo Senki bőven megteszi azt a szívességet, hogy emlékeztet erre, úgy, hogy egyszer sem közelíti meg azt a határt, amit torture-porn-nak neveznék. Reális. Igen, a röpködő varázslókkal együtt. Tessék megnézni!

Az egésznek a sava-borsa azonban a főhős, Tanya von Degurechaff, aki az anime-manga történelem egyik legjobbja. Igen, kimondtam és igen, leszarom az ellenvéleményeket! Egy végtelenül fiatal kislány, akinél törtetőbb, gonoszabb ember az egész fronton nincs még egy. Imádnivalóan ördögi! Egyszerre félelmetes és félelmetesen szórakoztató.

Mindezt csak tetézi a tökéletesen megírt párbeszédek és események sora, amiknek hála Tanya-t eposzi magasságokba tudom dicsérni. A második rész kezdetén meglepődtem, hogy "ez meg mi a fene lesz?", aztán jött az eszméletlen fordulat és úgy voltam, hogy "FUCK YEAH!". Onnantól kezdve, ha lehet ilyet mondani, még jobban magába szippantott a Youjo Senki és többet el sem eresztett. A vége pedig, noha egyértelműen a folytatást készíti elő, valami hátborzongatóan briliáns. Tanya beszéde tökéletes és úgy felspannolja az embert, hogy azonnal akartam a folytatást! Arról ne is beszéljünk, hogy van egy mondat, ami az első és az utolsó részben is elhangzik, ugyanúgy, ugyanazon karakter szájából, mégis mindkét alkalommal tökéletesen más jelentése lesz. És ez az, amit minden aggály nélkül kiváló írásnak tudok nevezni!


Az animációt imádtam, főleg Tanya ábrázolását, a zenék tökéletesen passzolnak, a szinkron ismét világszínvonalú, a történet egyedi és kiváló mögöttes kérdéseket vet fel és hát Tanya mindent visz! Nem tudnám megmondani, hogy a Youjo Senki egészen pontosan mit szorított ki a TOP 10-es listámból, de, hogy bekerült, az biztos. Minden percét imádtam! Tipikusan az az anime, amit az első perctől az utolsóig, egyhuzamban tudnék megnézni, bármikor! Szóval gondolom világos, hogy enyhén szólva ajánlom mielőbbi megtekintését!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!