Közönséges közösségek (Hülye Facebook oldalak és csoportok - II. rész)

Írta Pactolous Dátum 2017-02-20 19:48 Hozzászólás 2 Olvasta 3460 | Rovat: Fun »

Folytatódik nemrég elindult új sorozatunk a Humor szekción belül, amiben érdekes, furcsa vagy éppenséggel teljesen idióta Facebook csoportokat mutatok be. Az első rész debütálásakor kaptam pár tippet, amiknek utána is néztem, és bizony nem csalódtam! Persze a FB keresője nincs éppen segítségemre, amikor vadászok, de remélem ez nem lesz visszatartó erő. Most pedig akkor következzen a második epizód!

Szarni jó mozgalom
No kérem, az már mindjárt látszódik az első csoport nevéből, hogy ezúttal sem leszek a magas kultúra kitüntetett terjesztője. Ez a közösség az emberi emésztés legvégső folyamatát, az ürülék gyártását helyezi működésének központjába, a széklet kialakulását élteti. Teszi mindezt mérsékelten vicces formában, mémek és egyéb képek, írások támogatásával. Tulajdonképpen a toalett-humor Tibi atyája is lehetne, hiszen saját honlappal is rendelkeznek, ugyanakkor aggodalomra adhat okot (ezt most tényleg én írom le? nem gondolom ám komolyan...), hogy október óta nem született új bejegyzés. Ennyi lett volna a kaki-kabaré tarsolyában?


A csoport mottója... hát...

Mégis ki a faszom jár manapság bárhova is?
Az Internet mindenkié, így ha a túlzottan extrovertált, Instagram- és Facebook-függők bármikor tudathatják a világgal, hogy mennyire királyul érzik magukat, ugyanennek ellenkezőjét is megtehetik a depressziósok. Nekik (is) szólhat ez a csoport, ami nem a bulizást, az ismerkedést, a kirándulást élteti és hirdeti, hanem az otthonmaradást. Minek mozduljak ki? Minek találkozzak bárkivel is? Rokonlátogatás? Külfüldi út? Újabb buli hétvégén? Egy nagy lópirulát! A helyzet viszont mégsem ennyire komoly, én legalábbis a bejegyzések böngészése közben elbizonytalanodtam: ez az egész nem csak egy poén? Talán csak egy görbe tükre annak a társadalomnak, amelyik nem az életnek örül, hanem annak, ha más láthatja, ő él.


Essen már az a kurva hó
Az előző csoport oldalán futottam bele ebbe, és hát túl sokat nem is tudok hozzáfűzni. Karácsony környékén az emberek többségében, de leginkább a romantikus alkatokéban (nem pedig azokéban, akik kocsival járnak dolgozni) felébred a vágy a fehér hótakaró iránt és az első pár szemnél már őrült posztolásba kezdenek a közösségi oldalakon. Mint minden csoportnak, ennek is van egy radikálisabb ága, akik nem áhítoznak, hanem egyenesen követelik a havat. Csalódásukat pedig még vehemensebben fejezik ki, elég csak a január 13-án kiírt üzenetet elolvasni: "FASSZOPÁS EZ, NEM RENDES TÉL". Oké... Természetesen létezik Legyen már nyár, baszd meg! nevű csoport is...


A múltkor írtam a Geci ronda bojlerek és kecskék elnevezésű csoportról és ex-szerzőtársunk, Anita felhívta rá a figyelmemet, hogy akad még geci ronda dolog a Face-en. Ott van például a Geci ronda ablakok (ha hiszitek, ha nem, pontosan arról szól, ami a neve), a Geci ronda sütik (az édességeknél már csak a posztoló helyesírása ijesztőbb, de lehet ez is direkt van), a Geci ronda WC-k, Geci ronda kerítések és te, aki ott magadban vihogsz, hogy mekkora poén lenne a Geci ronda gecik, egyrészt nem az, másrészt már megelőztek. Szerencsére nincs rajta semmi érdekes...


Tessék, egy geci ronda süti...

Kiégtem mára, úgy hogy térjünk nyugovóra. Hogy mikorra várható a következő rész, nem tudom megmondani, ugyanis vagy a csoportok között böngészgetek és remélem, találok valami furát vagy rákeresek egy hülye szóra, hátha fennakad valami. Ez pedig így nehézkes, szóval ha tudtok valami eszementet, akár magyart, akár külföldit, tudassátok velem, mint ahogy most is tettétek! Köszi!


Hozzászólás
masuda masuda
2017-02-21 04:15
Rájöttem, hogy ez a cikk pont arra jó, hogy tudassa velem milyen jó dolgom van, hogy nem találkozok ilyenekkel. :D
Papa Papa
2017-02-20 20:23
Néhány itt megjelent oldal törekvéseivel és célkitűzéseivel teljesen egyet tudok érteni. Mindenki fantáziájára bízom, hogy pontosan melyek ezek :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!