Csoportterápia (Hülye Facebook oldalak és csoportok - I. rész)

Írta Pactolous Dátum 2017-01-18 19:36 Hozzászólás 1 Olvasta 1748 | Rovat: Fun »

Bár magam is használom, magánszemélyként valamint eme honlap promóciós felületeként is, nem mondhatnom a Facebook-ra, hogy imádom. "Tán csodállak, ámde nem szeretlek.." - ahogy koszorús költőnk is írta annak idején, így viszonyulunk mi egymáshoz a Pofakönyvvel. Ez nem is feltétlen azért van így, mert maga a közösségi oldal működése vagy használata taszítana. Ó, nem, ellenben embertársaim, akik elszabadultak rajta, nos ők már igen!

Az Internet - legalábbis Magyarországon - először a tehetősek kiváltsága volt, manapság viszont már bárki számára elérhető. Kis túlzással akár azt is írhatnám, hogy egy új lakásba előbb kötik be a netet, mint a vizet. Ráadásul már a legapróbb kütyünkön is posztolhatunk, böngészhetünk, kommentelhetünk. Hogy ez most jó-e vagy sem, arra nem is térnék ki, összetett téma, hagyjuk is. Bevezetésem célja az volt, hogy megmutassam, manapság már bárki bármit csinálhat a világhálón (azzzz inforrrmácijóós vilááágsztrrrádááán), szinte korlátlanul. Ideális esetben ez azt jelenthetné, hogy elképesztő sebességgel terjed a tudás és jut el mindenkihez, aki áhítozik rá. Ez viszont sajnos (vagy nem sajnos) igaz a hülyeségre is!

Most viszont hagyjuk el a komoly hangvételt, nem véletlenül került ez az írás a Fun, azaz a humor rovatba. Szeretnék egy új sorozatot elindítani, amihez a Ti segítségeteket is kérem, úgy még hosszabb lehet! Egy álmoskás délután, amikor a fent megnevezett oldalt böngészgettük, belefutottunk pár "érdekes" (és tessék most annyi idézőjelet ideképzelni, amennyit csak emberileg lehetséges) csoportba, oldalba. Nyilván volt, amelyik szimplán azzal a célzattal jött létre, hogy megnevettesse az embereket, de olyan is akadt, melynek létrehozóit komoly szándék vezérelte. Utóbbi mondjuk elég szomorú valahol, de hát sírva vígad a magyar. Most akkor szemezgessük néhányból és remélem, hogy legközelebb már abból mazsolázgathatok, amit Ti küldtetek be Nekünk!

Lapos Föld
Ezt most csak ilyen gyűjtőnév alatt bontom ki, mert több ilyen csoport is létezik, illetve az, amit én először láttam már nem funkcionál. Érdemes azért rájuk keresni több fronton, már a YouTube-ot is támadják különböző leleplező videókkal. De mi is a csoport lényege? Pontosan az, amit a neve is sugall: a Föld nem gömbölyű (pontosabban geoid, hát jártam én is oskolába...), hanem lapos. Igen, vannak még olyan emberek ezen a (lapos) Földön, akik ebben szentül hisznek. Sőt, mit hisznek, tudományos tényekkel támasztják alá és gőgös lenézéssel viseltetnek mindenki iránt, aki megkérdőjelezi ezeket. Tudjátok, a "Majd felébredtek egyszer!" jellegű történet. Felfoghatatlan számomra ez a jelenség, de tegyük hozzá, nem csak itthon, külföldön is egyre többen húzzák le az agyukat a WC-n. Persze a véleményéhez mindenkinek joga van, legyünk toleránsak, tartsuk tiszteletben a másikat... de könyörgöm: a Föld lapos? Sétáljanak akkor már el a végéig, lőjenek egy szelfit és mutassák be, jó? Köszönöm!


Minden nap ugyanaz a kép egy tyúkról
A Lapos Föld csoportosulás agyrém, mert komoly indíttatásból hozták létre. Ez viszont már a címéből is látszódik, hogy vicc az egész! De még mekkora! Ugyanis az oldal nem árul zsákbatyúkot, tényleg minden nap kiteszik ugyanazt a képet ugyanarról a tyúkról! Zseniális! Egyszerre abszurd és röhejes, és az oldal kedvelői gondoskodnak arról, hogy a redundáns tartalom mellett legyen azért egy kis változatosság is, ha máshogy nem, hát kommentek formájában. Hiszen a kép az mindig ugyanaz...


Geci ronda bojlerek és kecskék
Amikor megmutattam egyik - szintén pozitív értelemben nem normális - kolleginámnak a tyúkos oldalt, ő visszakézből és egy virtuális buksisimivel megtámogatott lesajnálással együtt ("Ó, hát én ezt már ismerem!") átküldte ezt az oldalt is. A szisztéma ugyanaz, de hogy a párosítás miképp jött össze, az még számomra is rejtély. Miért pont a bojler és a kecske? Miért nem villanyóra és disznó? Emésztőgödör és papagáj? Annyira tanácstalan vagyok, mint egy kisközség, csak meredek előre a monitorra és Ábelke rettegett és gyűlölt kérdő mondata jut eszembe, azt viszont most nem írom le (hadd pislogjon erre a mondatra majd mindenki 10 év múlva, amikor már senki sem tudja, miről is van szó... muhahahaha!).


Párnát a piszoár fölé!!!
Végre egy oldal, aminek van kitűzött célja! Mármint persze azon kívül, hogy behülyítse vagy megnevettesse az embereket. Hiszen ki nem találkozott volna már azzal a mindennapos problémával, amikor fáradtan a piszoár fölé görnyedve, kobakunkat megpihentetvén kicsit kényelmesebb szögbe helyeznénk (nem abba a vas alapanyagúba!), mire az nagyot koppan a csempén/falon/elkent szaron... utóbbin ne botránkozzon meg senki, nem voltatok még TESCO mosdóban? Szóval, hogy ne nézzen ki Magyarország elfáradt férfilakossága úgy, mintha egy Reszkessetek Betörők reboot szereplőválogatásáról jött volna vissza, szereltessünk párnát a vizeldék fölé! Tiszta és nemes gondolat!


Legyen jó idő hétvégén
"Legyen b+!" - gondoltam magamban, mikor elolvastam a csoport nevét. De most tényleg, már minden apró baromságért FB közösséget kell alapítani? Mondjuk ha ránézünk, láthatjuk is, hogy az aktivitás a zéróhoz konvergál és új bejegyzés sem született már 2015 óta. Persze, én is a jó idő híve vagyok, de most vigasztaljam magam napsütéses képekkel? Írjak hurrá-optimista posztokat arról, hogy remélem szép tavaszunk lesz? Van ennek bármiféle értelme is?


Komolyan nem tudtam, hogy Horányi Özséb nem nő.
Ezt csak azért raktam be utolsónak, mert hangosan felkacagtam, amikor elolvastam a nevét. Már vagy 7 éve nem üzemel, legalábbis én, mint nem kedvelő ezt látom. Ennek ellenére 212 embernek is így tetszik, ami, hát hogy is mondjam... nem találok rá megfelelő szavakat így kitalálok párat: pöccsennyéses, murfikált, tappangós. És közben halkan, csendben, kisebb betűméretben, halványabban és azt is zárójelben megjegyzem, (amíg nem tartott nekünk előadást a fősulin, addig én sem tudtam, hogy férfi.)


Elsőnek azt hiszem elég is lesz ennyi! Ha tetszett, akkor YouTube videósokat idézve: dobj egy like-ot, oszd meg az oldalt Twitter-en vagy a Facebook-on (csoportot ezért ne alakíts!), az igazán kemény legények iWiW-en is megoszthatják! De félre tréfával, tényleg, ha van javaslat netán ötlet, jelezzétek, átrágjuk, megnézzük és aztán írunk róla!


Hozzászólás
Masuda Masuda
2017-01-18 21:14
lol, ilyenek vannak? Hogy tudtok egyáltalán ilyeneket találni? Én még sose találkoztam ezekkel. :D Mondjuk nekem amúgy is erősen szűrt az oldalam
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!