Dr. Strange, avagy Doktor Furcsa rendel

Írta Papa Dátum 2016-11-05 13:32 Hozzászólás 0 Olvasta 891 | Rovat: Kritika »

A legújabb Disney-Marvel mozi jött, láttam és elvarázsolt. Határozottan szükséges infúziót kapott az egész Marvel filmes univerzum és talán nem is jöhetett volna jobbkor!

A történet szerint Dr. Stephen Strange (akinek neve az alliterálás iránti mérhetetlen vágy áldozata), egy páratlan tehetséggel rendelkező sebész. Tudásával csak arroganciája veheti fel a versenyt. A probléma akkor adódik, amikor autóbalesetet szenved és kezei teljesen használhatatlanokká válnak. Értelemszerűen egy sebész, aki nem ura a kezeinek, nem praktizálhat, hősünk így gyógymód után kezd kutatni, s mivel a nyugati orvoslás nem kínál számára megoldást, Nepálban köt ki.

Itt találkozik az Ancient One nevű varázslóval, aki felnyitja az ő szemét és beindítja azt a változássorozatot, melynek a végén a filmes univerzum végtelen számú párhuzamos dimenzióval és mágiával fog gazdagodni.


Kezdjük az elején! A film látványvilága valami elképesztő. Hogy ez az utóbbi idők legnagyobb durranása Marvel-es téren, az szerintem tagadhatatlan. Akárki is jött elő a harcjelenetekkel, meg az egész dimenziós utazással az egyrészt fix, hogy gyakran állt narkotikumok hatása alatt, másrészt viszont egy zseni. Egyetlen apró hibája az egésznek, hogy a 3D adta lehetőségeket szerintem nem használja ki annyira, mint kellene. Megéri a drágább vetítésre beülni, mert szemkápráztató, de lehetett volna sokkal-sokkal jobb is.

Benedict Cumberbatch erre a szerepre született és ha mellette marad, miért ne tenné, akkor Strange szinte egyenesen a képregényekből fog kilépni a nagyszínpadra. Ismét tökéletes választás a castingot végzők részéről. A többiek is teljesen korrekt munkát végeznek, de valahogy nem éreztem a karaktereiket annyira jelentősnek. Ami mondjuk nem csoda, lévén eredet sztorival állunk szemben. Mads Mikkelsen viszont bántóan semmilyen karaktert kapott, ami sajnos beleillik abba a trendbe, hogy a Marveles mozikban általában nincs egy kiválóan megalkotott gonosz.

A Dr. Strange egy, a megszokottnál kevésbé humoros film, erre készülni kell. Vannak benne poénok ugyan, működnek is, ám kicsit elütnek az egésztől. Kicsit kilógnak belőle, de ezt nem tudom jó szívvel a készítők rovására írni, hiszen én is nevettem rajtuk.

Összességében pedig ismét egy önmagában is kimagasló filmet kaptunk, amit csak még jobbá tesz, hogy mi mindent hordoz magában a jövőre való tekintetben. Megjelentek a párhuzamos univerzumok és a mágia, így teljesen új síkon gondolkodhatnak majd az elkövetkező filmeken dolgozók. Reméljük kis is használják ezt, ha lehet remélni és bízni a credits lista során mutatott jelenetnek, akkor már a következő Thor filmben.

Dr. Strange-nek helye van ebben az univerzumban, szükség van rá és azt kell mondjam, nem is lehetnék elégedettebb a bemutatkozásával.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!