Hősiesség, erő, bátorság, ribancok...

Írta Pactolous Dátum 2008-05-18 20:28 Hozzászólás 6 Olvasta 2137 | Rovat: Kritika »

Befutott végre A Superhero Movie, amit az előzetesek nagy mellénnyel úgy hirdettek, hogy a Horrorra Akadva és a Csupasz Pisztoly sorozat alkotóitól. Bár a film megnézésekor számomra kiderült, hogy ez az állítás kissé hamiskás, ennek ellenére igen csak jót szórakoztam.

A filmet Craig Mazin rendező neve jelzi, és valóban, a Horrorra Akadva 3. és 4. részénél igenis bábáskodott, mint forgatókönyvíró. Viszont a Csupasz Pisztoly sorozathoz szerintem semmi köze nem volt, legfeljebb, csak mint világosító, vagy sminkes. Szóval Zuckerék ebből a filmből hiányoznak, de ez nem is lényeges, a végeredmény így is bőven meghaladja várakozásainkat. Felejtsük el az Epic Movie (Bazi Nagy Film) okozta … hmmm nem sokkot, inkább egy kisebbfajta infarktust! Bár ez a film se volt képes az Airplane, a Nagy Durranás, és a fentebb említett klasszikusok közé felkapaszkodni, a film így is megéri a pénzét. Szóval nagyon jó, na!

Az előzetesemben is már leírtam, hogy nagyon szimpatikus nekem a Pókember-filmek kifigurázásának ötlete. Mint Pókember-képregény szerető (nem rajongó, oda már nem tartozok) ember rendkívül csalódtam ebben a trilógiában, mind a történetek kuszasága, mind a főszereplő Tobey anyámtudjakicsoda miatt. De nem csak Spidey kapta meg a magáét, van itt Fantasztikus Négyes, X-Men, Batman, Superman stb. És nem úgy lettek kiparodizálva, mint a Bazi Nagy Shit-ben, egy az egyben átvéve poénokat, összefüggéstelenül egymás mellé ágyazva őket. Látszódik az értő kéz a jeleneteken: klasszikus gegparádé (erre köpte ki a Word helyesírás ellenőrzője, hogy „hegparádé”). Ez jelenthet jót is annak, aki szereti az ilyenfajta humort, és jelenthet rosszat is annak aki meg nem. Én az előbbi kategóriába tartozom, nem is bántam meg, hogy megnéztem a filmet. A szuperhősök mellett közéleti személyiségek is megkapják a magukét; szegény Stephen Hawkins, nem tudom, hogy mennyire örült ezeknek a képkockáknak, de fogadok egy bizonyos összegbe, hogy nem nagyon. Olyan prominens szervezetek is szerepelnek a filmben, mint például YouTube, Google, MySpace, igaz, nem éppen reklámozás céljából.A történetet nem nagyon akarom részletezni, legyen elég annyi, hogy főként a Pókember filmekére épül. Abszolút egyetértek azzal, amit a Papa említett nekem egy hete kábé a buszon, hogy ezzel a főszereplővel sokkal jobban jártunk volna a Pókember filmekben, de hát semmi sem lehet tökéletes. Vannak ismerős arcok is, mint például Regina Hall, aki visszatérő vendég a Horrorra Akadva 1 óta (szerepneve minden filmben ez: Üvöltözős Néger Picsa). És hát persze az örököreg Leslie Nielsen, ennek a műfajnak az Alfája és Omegája, nagy szakértője. Ki hinné, hogy már 82 éves, és még mindig jól nyomja!

Mi rosszat lehetne elmondani a filmről? A Stephen Hawkins-os poénokat már említettem: nem ízléstelenek, de szerintem picit kemények, figyelembe véve a tudós testi képességeit (bár én South Parkot nézek, ott sokkal keményebbek is szoktak lenni). Egyes jeleneteket talán még ki lehetett volna jobban fejteni, azt hittem az X-Men-es rész hosszabb lesz. Tulajdonképpen ennyi negatívumot tudok csak felsorolni, de ezek is csak kisebb kötözködések.Ajánlom mindenkinek ezt az újabb gyöngyszemet, aki vevő az ilyesmire, és a fentebb említett filmeket szereti (aki meg még nem látta ezeket az alapműveket, nos, annak még nem késő csatlakozni). Ez a film igaz nem klasszikus, de több, mint jó, szóval huppanjatok be egy moziba és lássátok szümtükkel! Ha pedig esetleg olyan moziban is vetítik, ahol a 3d hatás mellé szagot is árasztanak a nézőközönség felé, akkor szerintem a hagyományosat válasszátok! Vannak fingós poénok! Én szóltam!


Hozzászólás
Papa Papa
2008-05-18 22:05
Én imádtam! Az a titka, hogy úgy kell nekiülni a megnézésének hogy az ember az életének legrosszabb filmélményére vár. És akkor nagyon pozitív lesz a csalódás :)
Pactolous Pactolous
2008-05-18 22:00
Ízlések és pofonok, tény, hogy nem egy Airplane :)
Pactolous Pactolous
2008-05-18 21:41
Azóta letö... izé, megnéztem moziban ;)
Projeckt Projeckt
2008-05-18 21:29
Mert tegnap még itt nézted az újságba és mondtad, h biztos jó. Azért csodálkoztam :D
Pactolous Pactolous
2008-05-18 20:50
Éppen ma néztem meg :)
Projeckt Projeckt
2008-05-18 20:40
Mikor láttad ezt a filmet ?
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!