Moziverzumok csatája

Írta Papa Dátum 2015-05-05 15:43 Hozzászólás 0 Olvasta 3834 | Rovat: Öt perc Papával »

Nyakunkon a Bosszúállók 2, ami nekem még mindig jobban hangzik Bosszú Angyalaiként és megjelent a Batman v Superman, valamint a Fantastic Four előzetese is. Úgy véltem itt az ideje, hogy gyorsan elmondjam, szerintem miért csinál orbitális ostobaságot a Huszadik századi róka és a Warner tesók csapata.

Ez egy kicsit talán rendhagyó ötperces lesz, mert az első bekezdés írásakor még nem érzek késztetést arra, hogy habzó szájjal essek neki a témának. Ha ez a hozzáállás sikeresen fennmarad a végéig, akkor nagyon büszke leszek magamra... de nem azért, mert sikerült valami vitaébresztőt írni, logikusan megfogalmazott érvekkel. Ó, nem! Fuck logic!Kezdjük ott, hogy a BvS és a FF előzetesét szinte rögtön azután csatába küldeni, hogy a SW 7 felrobbantotta a netet... hát szerintem elég nagy hülyeség volt. Előbbi két film egyikének sincs szüksége, hogy egy kicsit is versenyezzen a SW sorozat legújabb részével. Arról nem is beszélve, hogy ha akarnának sem tudnának. Nem ismerem a biztos számokat, sem pedig az összes reakciót, de tapasztalataim alapján, általában, a stúdiók igyekeznek nem ütköztetni sikerre várományos produkciójukat valami olyannal, ami egyértelműen fölöttük áll.

Haladjunk azonban tovább a konkrét előzetesekre. Elsőként a FF jöjjön, mert az alapból annyival kevesebb embert érdekel, hogy félek, ha azt írom a végére, akkor senki sem fogja még csak megnézni sem ezeket a sorokat. Röviden? Borzalmas. Rettenetes. A rasszváltoztatásról ne is beszéljünk, mert egy ennyire ostoba, nyilvánvaló húzás, ami kizárólag azt szolgálja, hogy az afro-amerikaiak szívesebben nézzék meg a filmet... hát én nem lennék büszke rá. Mondhatják, hogy ez nem erről szól, hogy azért lett Storm bratyó fekete, mert ők ilyen nagyon haladnak a korral, de faszt. A nézettségről szól a dolog és arról, hogy mikor az FF született, az afro-amerikai képregényolvasók magasról le voltak szarva.

Ne is menjünk bele abba, hogy a többi változtatás is meglehetősen hülye húzás, amit valami kokainfüggő PR-os, vagy producer biztos meg tud magyarázni, hanem menjünk kicsit bele a látottakba. Sötét képek, borzasztóan gyenge poén kezdemények, szinte semmi, az alapvető dolgokon kívül, ami miatt azt mondanám, hogy ez egy FF film és nem tizenkettő egy tucat alkotás. Érdektelen, izzadságszagú, borzalmas. Sőt, rosszabb. Egyszerűen semmi.[1] [2] [3] (3/1)


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!