Ez itt nem a reklám helye... de az is lehetne

Írta Timcsi Dátum 2008-05-15 22:53 Hozzászólás 5 Olvasta 1652 | Rovat: Elmélkedések »

A napokban nem éppen meglepő cikket véltem felfedezni egyik közkedvelt hírportálon, kimondom: az Origo-n. A témája a reklámozásról és termékelhelyezésről szól, ami máshol természetesen elfogadott - igen, az USA-ban - az itt, szeretett kis hazánkban tiltott. De ezen már meg sem lepődöm.

Hogy értse mindenki: ha megnézünk egy sorozatot amerikai módra természetesen vele együtt nem hiányozhatnak a fel-feltűnő márkás termékek sem. És itt a fel-feltűnőn van a hangsúly. Nekünk meg persze marad a magyaros néha gagyi módon elkészített takarás és homályosítás. Ugye milyen zavaró ez kérem szépen? És nem csak a magyar nézőnek, hanem a stábtagoknak is, akik nem egy ötperces munkával készítik el a homályosítást, hanem ez bizony komoly feladat és pluszmunka. Az pedig nekik sem és magyar nézőknek sem kellemes. Nekik a pluszmunka nekünk meg a végeredmény.

A megoldás egyszerű: az új médiatörvény (bár ki tudja fogják-e alkalmazni). Tehát, hogy ne tűnjön reklámnak egyértelműen, nem kell huzamosabb ideig mutatni például azt a tejet, amiből Nagyanyus önt Apusnak de azt a vajat sem kellene, amivel megkenik a zsömlét. Vagy éppen nem kell feltűnően sokat beszélni XYZ bank szupergyors hiteleinek előnyeiről, és további kedvezményeiről. Itt jön a kulcsszó: fel-feltűnés. Ennyi.

Tisztában van vele minden magyar tévénéző, hogy a márkák már életünk részévé váltak, mindig körülvesznek és körül is fognak venni. Akkor kérem szépen ne rontsák már el a feelingjét annak a magyar sorozatnak vagy filmnek! Így is elég baj, hogy a magyar nem tud értelmes filmeket elkészíteni – tisztelet a kivételnek - akkor már a látványt had élvezzük!

Ha kitakarják, akkor is fogjuk tudni, hogy az éppen egy Coca-Cola, egy Adidas felső, egy Suzuki, és még sorolhatnám….és ez már cikivé, komikussá teszi magát a terméket, idegesítő lesz, nem beszélve arról hogy nem szolgálja a márka imázsát. Ésszel kell ezt emberek!

További érdekes információk ezen az oldalon lellhetőek fel: http://www.origo.hu/teve/20080509-product-placement-termekelhelyezes-teve.html


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2008-05-16 21:20
Te kis szerény :)
Timcsi Timcsi
2008-05-16 20:49
Hát csak azon h ilyet is tudok,bár lehet h nem nagy szám...:Dde nekem nagyon bejön :P
Pactolous Pactolous
2008-05-16 10:37
Hát te írtad, miért vagy ezen meglepődve? :)
Timcsi Timcsi
2008-05-16 07:37
nagyin=nagyon :D
Timcsi Timcsi
2008-05-16 07:37
Huha tökjó lett :D:Dnekem nagyin tetszik :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!