A hercegnő és a koporsó (Hitsugi no Chaika)

Írta Papa Dátum 2014-08-08 20:52 Hozzászólás 1 Olvasta 1868 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »

Mai összejövetelünk témája a Hitsugi no Chaika, avagy ahogy az angolok fordították vala, a Koporsós Hercegnő. Bevezetésként nem is tudnék ennél figyelem felkeltőbbet kitalálni, szóval vágjunk is bele!

A Gaz Birodalom, és most a Gaz nem, mint gonosz, hanem családnév, bukása után béke honol a világban. Vagy legalábbis úgy kellene lennie. Mindenesetre az egykoron szabotőrnek képzett Toru és fogadott testvére, Akari, hadakozás híján munka nélkül tengetik napjaikat. Az életüket egy törékeny kis lányka forgatja fel, amikor a hegyekben összeakad Toru-val. A lány, aki Chaika néven mutatkozik be, egy hatalmas koporsót cipel magával. Ő ugyanis az egykori mágus császár, a történetek szerint szinte halhatatlan, kegyetlen és vérengző Arthur Gaz egy szem lánya, aki szeretné megtalálni apja maradványait és tisztességes temetésben búcsút venni tőlük.

A kérdés már csak az, hogy ez tényleg igaz-e? A néha császár maradványai ugyanis elrettentő varázserővel bírnak. Lehet, hogy mindez csak átverés? Lehet, hogy Chaika hatalomra tör? Vagy valamilyen sötét erő készteti a maradványok megszerzésére? Nos, ezekre a kérdésekre nem igazán fogunk választ kapni, mert egy tipikusan első évaddal van dolgunk.

Több történetszál, mondhatni fejezet is elindul, majd szépen be is fejeződik, ám konkrét lezárás helyett inkább amolyan félidőhöz érkezünk az utolsó epizód végével. Sok kérdés megválaszolásra kerül, igazán megdöbbentő dolgokra derül fény, ám legalább ennyi új titok is felbukkan. Viszont a jó hír az, hogy ez, az egyébként általában elég frusztráló hozzáállás, a Hitsugi no Chaika esetében egyáltalán nem zavart.

A karakterek nagyon szerethetőek, Chaika egyenesen imádnivalóan cukorfalat, a csapathoz csapódó sárkány elmebeteg, Akari pedig veszettül szerelmés Toru-ba... olyan szinten, hogy a srác halála után szeretné majd kitömetni a testét. Itt gyorsan ismét megjegyezném, hogy ők egyáltalán nem vértestvérek, szóval a szokásos incesztus jelen esetben nem áll fenn, a humor minden vérfertőzéses mellékzöngéstől mentes.

A szinkronhangok ismét csak olyan produkciót nyújtanak, amit tanítani kellene, az akció látványos, a zenék jók és... csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. Egy érdekes, humoros, ugyanakkor néha elég horrorisztikus animét láthattam, ami nagyon kellemes érzést hagyott bennem.

A legszerencsésebb az egész helyzetben, hogy a második évad nem csak zöld utat kapott, hanem az ősszel már el is indul, tehát ha egy kicsit is érdeklődtök a Hitsugi no Chaika iránt, és én azt mondom, tegyetek így, akkor bőven lesz időtök bepótolni és a folytatásra sem kell majd sokat várnotok.


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2014-08-14 22:49
Ez kérem szépen jó! Nagyon is! Shocking Truth!
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!