Szerelem egy diliházban

Írta Papa Dátum 2014-07-27 10:00 Hozzászólás 4 Olvasta 1379 | Rovat: Anime / Sorozat »

Aki szeretné tudni, hogy miért vélem a japán romantikus komédiákat messzeföldön a legjobbaknak, az nyugodtan tekintse meg a Bokura wa Minna Kawaisou című 12 részes eposzt és rögtön megtudja a választ.

Főhősünk, Usa Kazunari családi hátteréről csak annyit tudunk meg, hogy szülei meglehetősen szabadszelleműek, mondhatni hippik, s ezért szegény Kazunari elég sok őrülttel találkozott ifjonti éveiben. Sőt, saját bevallása szerint, szinte már vonzza a valamilyen módon defektes embereket. Éppen ezért nagy reményeket fűz az új iskolához és ahhoz, hogy végre egyedül fog lakni. Hát, gondolom mondanom sem kell, de nem lesz szerencséje. Nagyon nem.

Egy tradicionális japán hazában kap szobát, ami a Kawai család birtoka. Igen ám, de mint az hamar kiderül, a szobáját egy vékony függönnyel kettéválasztják, mert bizony lakótársa is lesz. Mégpedig egy vérbeli, mindenre elszánt mazochista. De a házban helyet kap még egy alkoholista, nagy mellű, szabaderkölcsű hölgy, aki valahogy mindig seggfejekbe szeret bele, egy velejéig gonosz egyetemista csaj és egy idős néni, aki elég passzív agresszióval rendelkezik ahhoz, hogy ezt az egész bagázst kordában tartsa.

Miért viseli el mindezt hősünk? Nos, egyrészt mert, ha elköltözne onnan, a szülei nem küldenének neki semmi pénzt. Másrészt pedig, mert ugyanebben az épületben lakik Kawai Ritsu is, akibe hősünk menthetetlenül beleszeret. Ritsu viszont meglehetősen antiszociális jelenség. Annyira imád olvasni, hogy gyakran azt sem veszi észre, ha valaki mellé áll és a nevén szólongatja.

A történet valami elképesztően aranyos, a karakterek azonnal az ember szívéhez nőnek, a humor pedig rekeszizmokat széttépően zseniális. Az egész sorozatot körüllengi a totálisan elborult őrület és egyfajta bájosság olyan elegye, ami igazán példaértékű. A remekül megszerkesztett adok-kapok viták csodálatosan könnyen emészthetőek és a szíve mélyén minden szereplő jó ember. Kivéve Sayaka-t. Ő nem az. Ő gonosz. Nagyon gonosz.

A szerelmi szál a fő mozgatórugója a történetnek, ám sosem válik erőltetetté, vagy túlságosan fajsúlyossá. Tényleg nem tudok rá jobb szót, mint azt, hogy bájos. Igazán japános megközelítése ez a romantikának, és azt kell mondjam, hogy az ehhez hasonló animékben szerintem sokkal jobban is működik, mint egy amerikai "csak akkor tudja a néző, hogy szeretik egymást, ha együtt hálnak" típusú megoldás.

A Bokura wa Minna Kawaiso pontosan az az anime, amit minden kezdőnek is előszeretettel tudok ajánlani, mert tökéletesen fogyasztható mennyiségben van benne minden, ami miatt én az animéket szeretem. A remek karakterek, a humor, az érzelem, a báj, minden. Bármikor, bárki által megtekinthető és javaslom tegyetek is így!

Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2014-08-12 22:02
Nagyon helyes, az hatalmas sorozat, örökös kedvenc :)
PetiX PetiX
2014-08-08 21:48
Megnéztem a Sakurasout is és nagyon tetszett. :)
Pactolous Pactolous
2014-07-27 21:04
Én is imádtam a sok chibi fej miatt, meg azért, mert sok helyen a Sakurasou-t juttatta eszembe :)
PetiX PetiX
2014-07-27 12:04
Egyik kedvencem. Shiro-kun meg legjobb karakter. :D
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!