Papa páratlan párt... keres

Írta Papa Dátum 2014-05-23 10:50 Hozzászólás 0 Olvasta 1434 | Rovat: Öt perc Papával »

Te szent ég! Visszatért ez a rovat? És ráadásul egy ilyen címmel? Mi lesz ebből? Nem tudom. De tényleg, mikor ezt írom még csak halvány fogalmam van róla.

Online társkeresés. Bizony, gondoltam üsse kő és belevágok a dologba, mert mit veszíthetek, igaz? Hát... arról majd talán később beszélek, ezúttal azonban maradjunk annyiban, hogy a társkereső oldalak jelentős része egy orbitális méretű marketinges köcsögség! Mester, kérem intsen be a zenekarnak!Köszönöm! Szerény tapasztalataim alapján ki kell jelentenem, hogy a hazai online társkereső oldalak pontosan úgy működnek, mint a prostituáltakat futtató hálózatok. Vagy, mint a drogterjesztők. Most tekintsünk el attól, hogy sok esetben teljesen egyértelmű, hogy egy adott hölgy nem romantikus, mélyre ható érzelmek megtalálásának reményében regisztrált és nézzük távolabbról a dolgokat.

Mivel állunk szemben egy átlagos, ingyenes társkereső esetében? "Hé, nézz csak körbe! Semmi gond, csak nyugodtan. Tetszik? Bejön, mi? Figyu, szeretnél elmenni vele egy randira? 5000-ért megoldjuk. Tízezerért lesz benne egy kis extra is, oké?" Vagy a másik példámat hozva: "Az első adag ingyenes. Nézz csak körbe, ízlelgesd. Finom? Szeretnél egy kicsivel többet? Akkor tessék fizetni, vagy különben eltöröm a lábad!"

Ezt a módszert, amikor egy oldal bizonyos szolgáltatásai ingyenesek, de egy ponton túl már fizetni kell értük, a videójátékok világából már jól ismerem. Ez az úgynevezett "paywall". A lehető legalapvetőbb szolgáltatásokat ingyen veheti igénybe a felhasználó, de ha bármi igazán komolyat akar csinálni, vagy egyszerűen nincs napi több órája arra, hogy az adott termékkel foglalkozzon, akkor fizethet azért, hogy minden elérhető legyen a számára. Ideális esetben ezek kényelmi szolgáltatások. Gyorsabb elérhetőség, pontosabb keresés, személyreszabható dizájn, több kép feltöltésének lehetősége, ilyesmi. Rossz esetben, mint a magyar társkereső oldalak egy jelentős részében, a "paywall" áttörése nélkül nem is lehet semmit csinálni.

Ez persze nem teljesen igaz, hiszen társat kereshetünk. Megnézhetjük a lekicsinyített képeket, elolvashatjuk az adatlapok egy részét, csak ugye üzentet nem küldhetünk, nem fejezhetjük ki szándékainkat fizetés nélkül. Szóval a keresés részébe senki sem köthet bele. Lehet, hogy kellene egy "megtalált társsal kapcsolatot felvevős" oldal is.

Nem tudom ki hogyan van vele, van-e esetleg személyes tapasztalata, de részemről, én ezt a módszert valami rettentően undorítónak találom. Természetesen jogi úton haladva ismételten én vagyok a hülye, amiért csak bepipáltam, hogy elfogadom az ilyen-olyan feltételeket, ahelyett, hogy alaposan átolvastam volna azt az istentelen hosszú, száraz, általában teljesen jelentéktelen információkat tartalmazó iratot. Hiszen abban biztosan benne van, hogy mekkorát fog koppanni az ember.

Ha lenne egy csöppnyi tisztesség az ezen oldalakat működtetőkben, akkor rögtön, a regisztráció előtt nyilvánvaló, pontos tájékoztatást adnának arról, hogy mi mennyibe fog nekem kerülni. Azt persze lépten-nyomon a képembe tolják, hogy ők teljesen ingyenesek.

Mit akartam ebből kihozni? Mi a megoldás? Hát, így jobban belegondolva, leszarom. Volt mit kiventilálnom magamból, s így is tettem. Akinek nem tetszik, vagy online társkereső oldalt működtet, azt meg szeretgesse análisan egy kedves kis mackó!Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!