Godzilla - avagy "Süsü, mondtam, hogy állj le a szteroiddal!"

Írta Papa Dátum 2014-05-19 21:12 Hozzászólás 0 Olvasta 2495 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »

Japán sajátbejáratú óriásgyíkját ismét kölcsönvették, ezúttal azonban merőben más megközelítéssel, mint legutóbb. Mit sikerült kihozni a külföldi turnéból? Nos, hogy szerintem mit, azt alant lehet olvasni.

Történetünk szerint felébred két ősi szörnyeteg, akik ezzel felkeltik Godzillát és közben valami történik egy embercsaláddal is. Ja! Hát ezt a filmet sem fogja senki azért megnézni, mert lebilincselően fordulatos és sokat ad az emberi léleknek. Arról nem is beszélve, hogy a CGI szörnyeken kívül senki sem volt képes egy fikarcnyi színészkedést sem produkálni.

Bizony, hölgyeim és uraim! Egyetlen egy színész sincs ebben a filmben, aki egy kicsit is játszana. Az alakítások a legjobb esetben is csak viccesek, de leginkább fájdalmasan borzalmasak. Ha ez szándékos húzás volt, akkor MIÉRT? Ha pedig nem, akkor MIÉRT? Komolyan. Miért nem szólt nekik senki, hogy ez így... gáz, már elnézést a szegényes szóhasználatért. Nincs mit szépíteni, deszka család, deszka asszonysággal, fadarab apuval és kicsi szálka kölökkel. Az élettelen, műanyag akciófiguráim komolyabb tehetségről tesznek tanúbizonyságot nap, mint nap, mint ezek az emberek, ebben a filmben.

Mielőtt még valaki azt gondolná, hogy egy rossz filmről értekezek, térjünk is át gyorsan a főszereplőre, Godzillára. Hát ő valami istenkirály lett! A megjelenését addig feszítik, amíg csak lehet. Egyre nagyobb és nagyobb részleteket mutatnak belőle, majd végül megjelenik, minden elnémul és jön az ikonikus üvöltés. És abba beleremegett minden csontom! Ez akkora élmény, amit semmilyen hangrendszer sem lesz képes otthon visszaadni. Ahogy a feszült várakozás kicsúcsosodik, kirobban... ezt tanítani kellene minden filmesnek.

Godzilla ráadásul ismét régi fényében tündököl. Tömzsi, csupa erő a szentem, egy igazi természeti csapás. Ez utóbbi érzést segíti elő az is, hogy míg a MUTO-nak elkeresztelt ellenséges szörnyek... vagyis ellenségesebb szörnyek, kaptak egy amolyan eredettörténetet, míg Godzilla tényleg csak úgy felbukkan, hogy rendet tegyen a világon. (Egyébként a MUTO-k kinézete kiváló)

Ha pedig már a vizualitás került szóba: ez a film bizony kib.szott jól néz ki! A 3D-t nem feltétlenül tartom indokoltnak, mert szerintem annyit nem adott hozzá, mint amennyire egyes helyeken olvastam, de ettől eltekintve lenyűgöző látványban lehet részünk. A hanghatások pedig csontremegtetően fülrobbantósak! Ez a Godzilla bizony nem csak megérdemli, de szerintem ki is követeli, el is várja, hogy moziba tekintsük meg.

Szóval, mindent összevetve, csakis annyit tudok mondani, hogy ezt a filmet látni kell mindenkinek, aki a szívében van egy aprócska hely, amit az ikonikus mozis szörnyek töltenek meg. Tény, hogy kicsit kevés benne a Godzilla és sok a baltaarcú apó, de így is garantáltan olyan élményt nyújt, amit nehéz lesz elfeledtetni.Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!