Bújócska másokkal (Hide and seek / The Others)

Írta Barbó Dátum 2014-01-30 15:41 Hozzászólás 2 Olvasta 1576 | Rovat: Kritika »

Ma is a horrorok és thrillerek kedvelőinek fogok kedvezni, de ezúttal nem egy könyvet, hanem filmet, ráadásul egyből kettőt hoztam. Engem nagyon elgondolkoztattak, mikor láttam őket, pedig mindkettő eléggé sablonos, átlagos történettel rendelkezik, de mindenképp megérdemelnek annyit, hogy a műfaj kedvelőitől kapjanak egy esélyt, mert olyan csavar van bennük, amitől mégis különlegesek. Na, de nézzük meg őket kicsit közelebbről. (Aki e mondat hatására lefejelte a televíziót, a monitort esetleg a DVD borítóját, annak előre szólok, hogy nem fogok felelősséget vállalni.)

Hide and Seek /Bújócska/:
Dr. Richard Goodman (Robert de Niro) megözvegyült pszichiáter, lányával, Emily-vel (Dakota Fanning) egy jobb élet reményében New York-ból egy csendes helyre költöznek, mert Emily egyre zárkózottabb. (Mennyire meglepő fordulat..) Richard (egykori tanítványa Dr. Katherine Carson segítségével) mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy lánya végre feldolgozza a történteket, akinek egyre rosszabb az állapota. Megjelenik Emily képzelt barátja, Charlie is. Richard eleinte nem foglalkozik ezzel, természetes reakciónak tekintik, ő maga is megpróbálja embernek tekinteni. Aztán a házban folyamatosan fura dolgok történnek és ő azt hajtogatja, hogy Charlie volt. Aztán elszabadul a pokol, lesz itt gyilkosság és kegyetlen bújócskázás, fura szomszédok.Mint látjátok a történet sablonos, azt hinnénk egy újabb B kategóriás, szellemes (ezt nem úgy kell érteni, hogy szórakoztató) film, de nem! A film háromnegyedénél jön a csavar, amire én nem igazán számítottam és innentől kezdve lesz igazán érdekes. Ezt a szálat gyorsan lerendezik a végén és utána jön az idill... azaz, hogy mégsem, mert ami miatt sokat gondolkodtam utána, az a legeslegutolsó jelenete, illetve inkább képe a filmnek (sajnos, mikor másodszorra láttam a filmet, felfedeztem, hogy van egy másik befejezés, ami teljesen értelmetlen, nem is értem, miért változtattak ezen, úgyhogy ha valaki a végén egy sima rajzot lát, keressen rá az eredetire.)
Nálam ez a film megérdemel 10 pontból 9-et a csavarok és a színészek alakítása miatt is.The Others /Más világ/:
A történet 1945-ben játszódik, a háború utáni időszakban. Főszereplőnk, az erkölcsi normáktól vezérelt, Grace (Nicole Kidman), férjét várja haza, aki még mindig nem tért vissza a frontról. Egy régi viktoriánus házban neveli két gyermeküket, egy fiút és egy lányt, akik különös betegségtől szenvednek, nem érintkezhetnek napfénnyel. Grace ezért szabályokat vezetett be, minden ajtót azonnal be kell zárnia maguk után és minden ablakot hatalmas, vastag függöny fed. Egy nap 3 új szolgáló érkezik a házba, akik fenekestül felforgatják a család életét és a rend felborul.Ez a film sem mai darab, 2001-ben készült. Ennek is sablonos a története, és igen, ebben már szellemek is megjelennek, nem is kelti nagyon fel az ember érdeklődését. A film feléig szinte mindent ki lehet találni előre, őszintén bevallva addig untam is a filmet eléggé, túl sok minden nem történik. A lényeg, hogy itt, ennél a pontnál nem szabad feladni, ugyanis utána beindul és egy olyan csavar van a filmben, amiről bátran állíthatom, hogy ilyet még egy filmnél sem láttam. (Mik ezek, valami barkácsfilmek, hogy ennyi csavar van bennük? - Pactolous) Miután megnéztem magamhoz sem tudtam térni legalább 2 óráig. Egyszerűen zseniális megoldás, pont ez kell ahhoz, hogy ne érezzünk semmiféle csalódást. A színészi alakítások nem olyan nagy számok, de még ez sem ront rajta, csak ajánlani tudom. Mindent egybevéve, az nehezen beinduló események ellenére is 10-ből 10 pontot kap tőlem ez a film.Nos, azt hiszem mindent elmondtam, amit szerettem volna. Remélem valaki kedvet kapott ahhoz, hogy valamelyik filmet megnézze, cserébe megígérem, hogy legközelebb más műfajjal fogok foglalkozni. Kommentben lehet bátran véleményt nyilvánítani, pozitív és negatív egyaránt jöhet (de csak úgy megjegyzem, hogy jól célzok) várom szeretettel!


Hozzászólás
Papa Papa
2014-01-30 17:12
A címet imádom! Lehetne egy cross-over filmet forgatni belőle :)

csak így tovább, ifjú hölgyem! De aztán most már tényleg tessék hanyagolni a horrort, mert az nem az én műfajom, így nem tudom megtekinteni/olvasni, amit ajánlasz :)
Barbo Barbo
2014-01-30 16:11
Nem szép dolog belekontárkodni más munkájába kedves Pactolous Úr! :D :D

Na, nem baj, köszönöm, hogy kiraktad :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!