Zenei előszelek

Írta Pactolous Dátum 2014-01-09 23:57 Hozzászólás 0 Olvasta 1266 | Rovat: Hírek »

És most egy kis személyes jellegű hír következik! Elég régóta nem kínáltam fel letöltésre saját jellegű munkát, dalt meg pláne. Épp ezért úgy gondoltam, hogy ha ebben az évben újból aktivizálom magam, akkor még előtte megmutatnám, mivel is foglalatoskodtam az elmúlt 2 és fél évben.

Bizony, bizony: teljes értékű, saját dalom utoljára 2011-ben született. Azóta persze készültek demók, kezdemények, sőt, egy dal már negyed-kész állapotban várja a folytatást, de amúgy jóformán semmi nem öltött végleges formát. Ez persze így nem teljesen igaz, hiszen mellékprojektek akadtak, amik sokszor csak nevükben voltak "mellékesek", hiszen ugyanannyi figyelmet fordítottam rájuk, mint bármelyik másik dalomra és nagyon élveztem a velük való munkát . De mik is ezek?

A Goodies címmel ellátott csomagocska 5 nótát tartalmaz. Az első az Echo (The Musical Theme), ami már nevével elárulja mi is: bizony, egy musical dal. Tündi barátosném kért még meg rá anno, hogy a készülő musical-éhez szolgáltassak mán zenét: idegen műfaj, új kihívás, miért is ne? Nagy nehezen, de megszületett a vezérdallam, legalábbis akkor még annak szántuk. A projekt azóta tetszhalott állapotban leledzik, de remélhetőleg még fel fog ébredni. Mit gondoltok a dalról? Valóban sikerült musical jellegűre venni? El tudnátok képzelni rá valamiféle éneket?

A második darab egy Bonanza Banzai egyveleg, amit rendszergazdánk, Darh kérésére hoztam tető alá. A 3 dalos mix a Félelem I., az Elmondatott és a Jóslat című számokat olvasztja egybe. Némelyik hű az eredetihez, némelyik nem: kifejezetten élveztem az elkészítését. Éneksáv még nem készült rá, így az egyveleg instrumentális.

A következő két tételnek régi szerkesztőtársunkhoz, Anitához van köze. Mivel éneksuliba jár a szentem, megkért, hogy egy dalból készítsek egy szál zongorás, ének nélküli verziót. Mindenféle kotta híján, csak fül alapján ez ismét jó feladatnak bizonyult, és annyira elnyerte a tetszését, hogy rögtön egy osztálytársa is megkeresett egy másik számmal. Így készült el a Crowded House klasszikusának, a Don't Dream It's Over-nek, annak is a SMASH Cast-os változatának, és a Stonehenge együttes Unity című számának a zongorás, instrumentális verziója.

Az ötödik pedig egy régi, még 2011-ben íródott csöndes, nyugodt, zongorára, vonósokra meg némi elektronikára épülő darab, az Awakening of Nature. A dal eredetéről nem beszélhetek, de a mostani címért sok köszönet Gábor törzsolvasónknak, aki nem győzte dicsérni a végeredményt. Nektek is tetszik?

Ez lenne tehát ez a kis minipakk, gondoltam ezzel lezárok egy fejezetet, és innentől kezdve megpróbálok az új dolgokra koncentrálni. Talán befejezem azt a demót. Vagy belekezdek egy másik dallamba. Mindenesetre választási lehetőség van. Köszönöm mindenkinek a letöltést, és jó hallgatást kívánok hozzá!

KATT a letöltéshez!


Az "Awakening of Nature" című dalom


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!