...2013, 2014...

Írta Pactolous Dátum 2014-01-02 22:29 Hozzászólás 4 Olvasta 1542 | Rovat: Hírek »

5 év. Te jó Isten, ebben az évben 5 éves lett az oldal! De ha csak ez történt volna, ám szerencsére ez az esztendő is tartogatott sok jó olvasnivalót, sőt, hallgatnivalót is. Beléptünk 2014-be, úgyhogy ismét elővettük szemüvegünket, leporoltuk a hintaszéket, megtömtük pipánkat és habkönnyű forró csoki mellett elkezdtünk visszaemlékezni az óévre. Ej, be szép is volt...

JANUÁR
Szinte látom magam, ahogy írom az évértékelőt, ahogy leírom, hogy látom magam, ahogy írom az évértékelőt, ahogy… Jajj! Szóval 2013 első bejegyzése szintén retrospektív jellegű volt, ám utána rögtön az új dolgokra feküdtünk rá! Például Papa megemlékezett arról a történelmi jelentőségű hírről, miszerint az oroszok immár alkoholnak minősítik a sört. Ennek már egy éve, úgyhogy a jubileum keretében el is fogyasztok most egyet (egs!). Utána a humorkodásnak is teret engedtünk, röhögtünk egy sort a Word helyesírás ellenőrzőjén, meg (talán) az általam rajzolt képregényeken is. Ezek mostanában mellőzve lettek, de ígérem, visszatérnek most már. Ezt vehetitek fenyegetésnek is! A kritikák sem maradhattak el, az Andain album értekezéséhez Andsen kollégát hívtam segítségül a néhai Music for Trance People blog tulajdonosát. Utána pedig Papa dicsérte agyon – kicsit megkésve – a Scott Pilgrim vs. The World című mozit. Hiába, az év elején nem volt neki PC-je, szegény ember pedig vízzel főz, ugyebár…


FEBRUÁR
A február viszonylagos csendben telt el, csak két bejegyzés született ebben a hónapban. Ugyanakkor szerintem mindkettő rendhagyóra sikerült: az egyik egy válogatás a legjobb Super Bowl reklámokból, szubjektíve by Papa, a másik pedig - első alkalommal a honlap történetében - egy mixlemez kritika, Armin Van Buuren-nek az A State of Trance 2013 című darabjáról.


MÁRCIUS
Mozgalmasabb hónapba léptünk, mondhatnám, hogy a tavasz már itt érződött, de ekkortájt ragadtam Tatán a kib… nagy hó miatt, úgyhogy ezt inkább hagyjuk. Azon viszont nem szabad átsiklani, hogy Tündi meglepett minket egy rövidfilm forgatókönyvével, az Isten tartsa meg ezt a jó szokását, mi mindig tárt karokkal várjuk, bármit is küld nekünk! Ettől a hónaptól datálódik a súlyos anime függőségem is (emiatt egy bizonyos Papa nevezetű személyt kell hibáztatni), az okozója pedig a Sword Art Online című gyönyörűség. Ekkor még a fentebb megnevezett egyén írt róla, de később már én is valami hasonlóra vetemedtem (és még fogok is, muhahaha!). Ekkor én még inkább maradtam a zenénél, a Lordi új lemezét veséztem ki (és milyen faintos koncertet nyomattak decemberben, emberek!). A hónap végére pedig egy igazi kuriózum-adag: az 500. bejegyzést egy nosztalgiázó, önmagunkat pofátlanul előretoló videóval ünnepeltük meg, valamint réges-régi hangjátékokkal. Ezek között már ott figyelt a Gumiszoba 2008-as pilot adása is!


ÁPRILIS
Itt viszont már nagyon bedurvultunk! Először is kedvenc japán énekesnőm, Ayumi Hamasaki lemezéről, a Love Again-ről regéltem pár rigmust, majd Papa vette át a stafétabotot a Csángóval… izé, Django Unchained-del. Örömteli esemény volt számomra, hogy írhattam az új Depeche Mode albumról is, a Delta Machine-ről, de még örömtelibb volt, hogy ebben a hónapban elindult a Gumiszoba című podcast-ünk is! A lendület még mindig tart, még ha ritkábban is jelentkezünk az adásokkal, de mentségemre szóljon, hogy 1 óra beszélgetést megvágni fárasztóbb, mint gondoltam. Nem annyira fárasztó, mint amikor Papa elmerült az ornitológia világában (máig nem értem, honnan jött az ötlet), de közelít. Utána a friss Ákos kislemezről is megemlékeztem, és – bár nem állt szándékomban – megmutathattam, hogy nem csak dicsérni tudom őkelmét. Ellenben a Vasember 3 rászolgált a hype-ra, legalábbis Papa szerint.


MÁJUS
Hogy milyen aktívak voltunk a Gumiszobával, azt jelzi az is, hogy ebben a hónapban 3 adást is felvettünk (2., 3., 4.). A maradék energia ráment két album meghallgatására, de a Hurts és Dido is megérdemelte a figyelmet, ugyanis remek lemezeket tettek le az asztalra.


JÚNIUS
Vidám emberek, csak óvatosan! Papa elég depressziósan indította el ezt a hónapot, pedig egy születésnapos embertől mást várnánk. Istenem, ő ilyen, ezért szeretjük (?). Szerettük viszont Armin Van Buuren új szerzői lemezét, az Intense-t, még ha az előzőt nem is tudta felülmúlni. Végezetül pedig kis technikai gondok miatt kénytelenek voltunk az őrjöngő tömeget megnyugtatni, hogy lesz Gumiszoba.


JÚLIUS
Shou-chan sokoldalú külsőse az oldalnak, ezúttal egy irodalmi alkotással lepett meg minket. Mi magunkat pedig egy Gumiszoba epizóddal, az ötödikkel (könnyeket csal a szemembe a tudta, hogy mennyi részt megélt ez a podcast, és még hol a vége…). Papa visszatért a filmek világába, de sajnos beletúrt a gagyiba, mert sem a Horrorra Akadva 5, sem a ThanksKilling 3, sem a Sharknado nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. Ahogy igazából a The Legend of Korra második évada sem, de ekkor ezt még nem tudtuk, csak hírt adtunk az új előzetesről.


AUGUSZTUS
A nyár nem múlhat el nyaralás nélkül, de mi még akkor sem pihenünk: vért és verejtéket ne kímélve látjuk el akkor is a honlap teendőit. Így történt, hogy a Gumiszoba egy speciális, kihelyezett különkiadással jelentkezett, egy meglepetésvendég, Eristoff segítségével. Emlékezetes adás volt! Moziban pedig a Pacific Rim okozhatott maradandó élményeket, főleg azoknak, akikben él még a belső gyermek. Papát annyira behálózta Hollywood, hogy még arról is kénytelen volt hírt adni, hogy Harrison Ford szerepelni fog a Feláldozhatók 3-ban. A magam részéről két trance albumot néztem ki magamnak, az olasz Giuseppe Ottaviani és az orosz Bobina lemezeit. Az egyik jobb volt, mint a másik… mármint az egyik tényleg jobb volt. A hónapot egy újabb Gumiszoba epizóddal zártuk, aminek tanulsága a következő mondattal foglalható össze: ne kezdj bele a felvételbe akkor, amikor mások aludnának!


SZEPTEMBER
Az egyiptomi duó, Aly & Fila nem túl erős albuma nyitotta meg ezt a hónapot, majd a Gumiszoba 8. epizódja folytatta a sort. Ezek után Papa ismét 3 filmet választott ki, a Hell Baby-t, a Rapture Palooza-t és a Bad Milo-t. Szerencsére ezek jobban sikerültek, mint a júliusi kiszemeltek. Ritkán írok magyar előadók lemezeiről, ugyanis egy-két kivételtől eltekintve, nem kedvelem az itthoni zenéket. Kozma Orsi albuma, a Vulkán azonban üdítő kivétel, így meg is emlékeztem róla. Még egyszer utoljára hírt adtunk a The Legend of Korra második évadáról (ejjj, lehetett volna jobb is), majd pedig - horribile dictu! – megszületett az első anime ajánlóm, az isteni Angel Beats!-ről. Reszkess világ, idén is jön még tőlem!


OKTÓBER
Az október kegyes volt hozzánk és két Gumiszoba adással is megajándékozott minket (9., 10.). Amit aztán nekem kellett megvágni, de nem panaszkodom ám, nem… Megpróbálkoztam a majdnem lehetetlennel is: egy igazi érdekességről, a francia Alizée új lemezéről is írtam, hátha valaki felfigyel rá. A trance stílust pedig ebben a hónapban BT képviselte.


NOVEMBER
Az év végéhez közeledve érződik, hogy egyre kevesebb időnk volt tisztességes dolgokkal feltölteni a honlapot, ráadásul a késés is észrevehető. Így történt, hogy az abszolút nyári hangulatú Sunlounger albumról ekkor írtam, valamint, hogy egy Gumiszoba részt leszámítva másra nem is került sor. Mea culpa…


DECEMBER
Az év utolsó hónapjában a Paramore és a Queens of the Stone Age együttesek lemezéről adtam véleményt, úgy, ahogy a nép akarta. A 2013-as esztendőt pedig Papa zárta le ismét egy filmajánló csokorral, amibe két mozit sikerült belepasszíroznia, mindkettő kifejezetten entellektüel alkotás: a Big Ass Spider és a Riddick című eposzokról van szó. Én mondtam!Ez volt tehát 2013! Szép év volt, mozgalmas, izgalmas, remélem az idei is legalább ilyen pezsgő lesz! Szeretnénk a Gumiszoba podcast-et tovább folytatni (már a vágószobában csücsül a 12. rész), lehetőleg rövidebb időtartammal, hogy a vágás is könnyebb legyen, de örülnénk vendégszereplőknek is! Úgyhogy hajrá, ha van mikrofonod, és egy felvevő programod, akármilyen, akkor keress meg minket, lezsírozzuk! Ebben az évben szeretnék érdekes lemezekről írni, szeretném a képregényeim publikálást folytatni, örülnék, ha idén már egy új dallal is jelentkezhetnék, remélem erre is lesz időm. Szeretném, ha Papa többet írna (hehe), és ha minél többen olvasnátok az írásait. Meg a többiekét is. Egyefene, az enyémeket is! Maradjatok velünk még sokáig!

Boldog Új Évet kívánunk Néktek!


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2014-01-04 15:04
Köszönjük szépen! KÚÉÓ és BÚJJÉK, meg minden! Nincs megállás, sőt, ha minden jól megy, hamarosan új szerző debütál az oldalon :)
Papa Papa
2014-01-03 09:33
Fenébe, most, hogy így külön megszólítottál a végén, kénytelen leszek tényleg írni valamit :D
PetiX PetiX
2014-01-03 02:45
d(^^,) és KÚEÓ :D
Barbi Barbi
2014-01-02 23:14
Tartalmas év volt, csak így tovább! :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!