Megdöbbentő filmes hármas

Írta Papa Dátum 2013-09-07 22:05 Hozzászólás 0 Olvasta 6184 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »

Az utóbbi napokban volt szerencsém egy elképesztően jó horror-vígjátékhoz, egy remek vígjátékhoz és egy jó horror-vígjátékhoz is. A megdöbbentő mindebben? Hát az előző mondat azt hiszem tökéletesen összefoglalja a választ erre a kérdésre. Kezdjük is a hármas legjobbjával.

Hell Baby

A címben a "baby" csecsemőre, nem pedig egy dögös macára utal... tudom, tudom, de ne tessék csüggedni, jó lesz ez. A történet szerint egy nagyon fehér házaspár költözik New Orleans egy olyan részére, amiről a többi fehér a városban még csak nem is hallott. Azon belül is sikerül egy olyan házat kifogniuk, ami mondjuk úgy, problémás. A gondokat tetézi, hogy Vanessa várandós, mégpedig nagyon úgy tűnik, hogy az Ördög gyermekével. A káosz, a halál és a rettentő furcsaságok az első pillanattól kezdve garantáltak.

Minden spoiler nélkül annyit tudok elmondani, hogy mind a szituációk, mind a karakterek, mind pedig a szöveg telis tele van poénokkal, melyek közül jó néhány maradandó rekeszizom sérülést okozott nekem. Hosszú várakozás után végre tényleg egy olyan horror-vígjátékkal kerültem szembe, amiben nem csak egy furcsa helyzetre építik az egészet, ahol nem a perverzió a poénforrás, hanem valódi humor van benne. Arról már ne is beszéljünk, hogy a filmből süt, hogy a stáb nagyon jól érezhette magát a forgatás közben.

Külön kiemelendők Sebastian és Padrigo atyák, akik az ördögűzést végzik és a filmet író és rendező páros, Robert Ben Garant és Thomas Lennon, alakítja őket. Szerintem legendás karaktereket sikerült megalkotniuk saját maguk számára! Ha idővel el is felejtek ezt-azt a filmmel kapcsolatban, a két láncdohányos, kőkemény atya biztos megmarad a fejemben és azt hiszem ez nagy dolog.

A Hell Baby egy könnyed, igazi komédia, ami nem akar több lenni önmagánál, nem akar megtanítani semmit, nincs tanulság, nincsenek morális kérdések, csakis az egész filmet belengő kedélyes őrületet kapjuk, amire a karakterek zseniálisan reagálnak. Sőt, még egy-két fordulat és néhány ijesztgetés is belefért.

Igazi horror-vígjáték ez, amit mindenkinek tudok ajánlani. És még mindig nem hiszem el, hogy megéltem, hogy ezt az előző mondatot leírhattam.[1] [2] [3] (3/1)


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!