Az igazi alkeszek

Írta Pactolous Dátum 2008-05-13 23:02 Hozzászólás 1 Olvasta 1519 | Rovat: Elmélkedések »

Az igazi alkeszek nem törődnek semmi mással csak a piával. Jöhet hóvihar, villámlás, homokvihar, áradás: csak a pia meg ne sérüljön! Semmi más nem számít, a máj se, a gyerek se. Hmm... Azért ez utóbbin már egy picit meg lehet rökönyödni.
„Több mint 750 ausztrál dollárra (114 ezer forint) büntettek egy sofőrt, mert gyermeke helyett a sörét kötötte be a biztonsági övvel. A 30 doboz italt tartalmazó rekesz a hátsó ülésen utazó két felnőtt között kapott helyet, gondosan bekötve. Eközben az ötéves gyerek a földön ült a hátsó ülések alatt, és egyáltalán nem védte semmi. (bbc)”

Van valami végtelenül szomorú és szánalmasan nevetséges ebben a hírben. Annyi vicc rímelne erre az esetre: „Mi a jobb a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór? Hát inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, mint, hogy kilötyögtessem!” vagy a „Hogy kerül szálka a skót nyelvébe? Kiömlött a whiskey a fapadlóra”. Addig még nevetünk rajta, amíg a szituáció megmarad a népi humor fiktív táptalaján. De amikor ez már valósággá válik, a főszerepben egy kisgyerekkel, akkor aligha támad ránk a röhögőgörcs.

Megértem, hogy sok embert zavar a biztonsági öv, és nem akarja bekötni, nyilván én vagyok csak olyan eminens, hogy mindig eme eszköz bekötési metódusával kezdem a beülésemet a járgányba. Rendben, mindenkinek egyéni szocproblémája, hogy egy baleset során meg akar-e halni vagy nem. De másra azért csak kéne már figyelni! Főleg ha gyerek! Azért az ő kis életét ne tegyük már kockára! Nincs az a pia, ami miatt én nem köttetném be a gyermekemet a kocsiba. Egyáltalán milyen itóka volt az, hogy 2 felnőtt és egy öv kellett hozzá? 1870-es évjáratú Le Fosche de la Catraigne? Hogy gondolták, ha valamilyen oknál fogva balesetet szenvednek, akkor majd a roncsok közül kiveszik a rekeszt mintha mi sem történt volna, a kicsi emlékére meg isznak egy jót?

Ilyenkor jönne az a szöveg, hogy „én tudom mit csinálok, tudok vezetni, csak a huppanók és kátyúk miatt kellett bekötni a tütükét, a gyerek pedig amúgyis elmászkált volna, mert az olyan”. Bár ilyet nem mondott az illető sofőr, a hozzáállás, amivel véghez vitték eme dicső alkeszi tettet, valami ilyesmit tükröz.

"Védd a piát, bármi áron!
Te jó Isten, hol az Áron?
Az ülés alatt csücsül épen,
nem lesz itt baj kérem szépen!"Hozzászólás
Projeckt Projeckt
2008-05-14 00:16
Nem, hogy egy gyereket, de senkit sem tudnék kitenni a saját felelőtlen döntésem áldozatának. Mindenbizonnyal örökre lelkiismereti problémákkal küzdenék.
Ha félti a piát, vigye gyalog, mi is úgy szoktuk :D
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!