Mindennapi kávécseppjeim

Írta Timcsi Dátum 2008-05-13 20:04 Hozzászólás 4 Olvasta 1510 | Rovat: Elmélkedések »
Cimkék: kávé

A frissen pörkölt kávé illata! Ezt érzem minden alkalommal, ha behunyt szemmel beleszagolok bögrényi feketémbe. A kávé szinte már része lett a mindennapjaimnak: a reggeli ébredéshez, barátokkal való csevegéshez, vagy akár egy jó ebéd után... számomra elengedhetetlen.

Nagyon sok szempontból szeretem a kávét. Nekem a kávézás élmény és hangulat egyben, kikapcsol, és utánozhatatlan élvezetet nyújt, illata melegséget és meghittséget áraszt, gőzölgő barna lágysága, a keserű édes élvezete.

A szokásos piros bögrémben a szokásos napi kávéadagomat kortyolgatom. A nap lassan elbújik a dombok mögött. Utolsó napi adagom, ez cappuccino, krémesen lágy íze miatt szeretem. Esténként szoktam ilyet inni, reggelente pedig egy hosszúkávé, természetesen a fehér SegaFredo-s kiscsészémben. Napközben pedig jöhet bármi. Csak két cukorral legyen és tejjel.

Ha már barátok, akkor kávéház, ha pedig család, akkor a terasz, vagy a kerti hintaágy. Más helyet nem tudnék elképzelni a kávé fogyasztásához, ha társaságban vagyok. És ilyenkor jöhet a női csacsogás, az élet nagy kérdései, a tartalmas beszélgetések. Egy jó kávé szabaddá tesz és gondtalanná.

Utolsó korty a bögrémből, és egyben a mai napra az utolsó korty élvezetem is. Nem is tudnám megunni ezt a nem éppen egészségesnek titulált szenvedélyemet.


Hozzászólás
Timcsi Timcsi
2008-05-14 19:02
Ártatlan?! :D nem is egyszer láttalak sörözni,szivem ;)
Conquistador Conquistador
2008-05-13 21:04
ártatlan vagyok,mi az a sör?
Timcsi Timcsi
2008-05-13 20:41
Engem meg épp kávézás közben ragadott el a gondolatok sorozata...
Sanyi,tán nem kávézol?Csak a megszokott sör,mi? ;) :)
Conquistador Conquistador
2008-05-13 20:21
Szinte már majdnem rávett ez az írás,hogy elkezdjek kávézni :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!