Scott Pilgrim vs the World

Írta Papa Dátum 2013-01-25 16:39 Hozzászólás 0 Olvasta 1369 | Rovat: Kritika »

Tudom, tudom, elég nagy késésben vagyok ezzel a filmmel. Már régóta meg akartam nézni, de valahogy sosem jutottam el odáig. Szerencsére a géptelenségem és az HBO kisegített.

A képregényadaptációs film történetének lényege, hogy Scott Pilgrim megismerkedik álmai nőjével és egészen jól alakulnak közöttük a dolgok. Amíg ki nem derül, hogy a hölgy 7 gonosz volt pasija halálos párbajok keretében akarja meggátolni ennek a kapcsolatnak a fennmaradását. Még mielőtt a méltatásra térnék, szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem ismerem az eredeti képregényt, szóval azzal nem állt módomban összehasonlítani (azt hiszem ez nem lesz túl nagy gond, ha valaki szeretne, javítson ki, de úgy vélem az olvasóközönségünk nagy része sem rajongója az adaptáció tárgyának).


Röviden és tömörem azt tudnám mondani, hogy ebben a filmben minden megvan, amire csak vágytam: eszméletlen akció, tökéletes effektekkel megvalósítva, videójátékos utalások és kiváló humor. Ez a film szórakoztatni akar, arra vágyik, hogy leüljünk elé egyedül, vagy társaságban, hátradőljünk és eltöltsünk vele egy nagyon kellemes 110 percet. Ó, igen, ez valamivel hosszabb, mint az átlagos másfél óra, de higgyetek nekem, bőven megéri. Már csak azért is, mert a készítők nagyon okosan elkerülték azt, hogy a romantikus szál nyálas limonádévá változzon.

A karakterek igazán érdekesek, főleg a 7 ex és az ő szuperképességeik. Bizony, a párbajok egyáltalán nem földi halandó léptékben zajlanak, hanem sokkal inkább egy totálisan elmebeteg, baromira látványos módon. A színészek közül kettőt emelnék ki gyorsan. Az egyik delikvens Michael Cera, a főszereplőnk, aki tökéletesen játszik és az arckifejezései… garantáltan kiváltanak néhány hasfalszaggató kacajt. A másik pedig a Scott meleg szobatársát alakító Kieran Culkin, aki igazán életre tudta kelteni a rászabott karaktert. Bármikor is jelenik meg a színen, rögtön feldobja a hangulatot.

A képi világ nagyon egyedi, kiválóan megvalósított és ha másért nem is, hát már csak ezért érdemes adni egy esélyt a Scott Pilgrim vs the World-nek. A harcok koreográfiája lenyűgöző és noha a zene nem éppen az én stílusom, de nagyon jól illik ehhez a világhoz. Mint az elején említettem, én magyar nyelven láttam a filmet és ezzel kapcsolatban most meg kell jegyeznem, hogy nagy valószínűség szerint néhány nagyobb poén is elveszthetett a fordításban.

A szinkronhangokkal nincs bajom, csak például az alábbi előzetesben hallható „The L word” poén valami brutálisan rosszul lett átültetve (persze, tudom, kényszerűségből, de akkor is).

Összességében azonban ha magyarul, ha angolul, mindegy, csak nézzétek meg! Garantálom, hogy kellemes perceket fog okozni mindenkinek.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!