Szavak és képek

Írta Pactolous Dátum 2013-01-16 22:06 Hozzászólás 2 Olvasta 1477 | Rovat: Fun »

Rendkívül mélyenszántó címünk sajnos/szerencsére nem egy irodalmi alkotást hívatott elővezetni, mindössze görcsösen próbáltam arra utalni, mivel is foglalkozik 2013 első humorosnak szánt bejegyzése. Veterán olvasóink talán már sejtik: igen, igen, egy-két képregény és egy kis Word-ös hülyülés érkezik!

Lassan már felébredünk a szilveszteri delíriumból, és újra azzal foglalkozunk, amivel kéne: Veletek, drága Olvasók! De még mielőtt visszatérne minden a rendes kerékvágásba, és érkeznének a jobbnál-jobb (vagy rosszabbnál-rosszabb) alkotásokról az értekezések, versek, novellák, elmélkedések, komolytalankodjuk el egy picit a januárt. Velem tartotok?

Elsőként kezdjük a mi kis Word-ünkkel, róla már rég csevegtünk. Ezúttal is lesz min rágódni, hiszen a helyesírás ellenőrző mindig kiváló táptalajt ad egy kis röhögésnek. Vegyük például ezt a képet:

Két ige közé valóban vesszőt kell tenni, ezzel nincs is baj. Kár, hogy jelen esetben ez teljesen felesleges, hiszen aki digitalizál, biztos nem fog utána ásni, nem is beszélve arról, hogy ezekből bajosan lehetne 16 oldalas történetet kreálni. Habár ki tudja, ha valaki beküldi nekünk ezt az irományt, kirakjuk, becsszó! (Amúgy nem haladhatunk el szó nélkül amellett, hogy - bármennyire is vicces ez a megjegyzése a Word-nek - ez akár még hasznos is lehet, adott esetben... ez most nem az).

A következő képre érdemes rákattintani, és kinagyítva megnézni: bár nem Word, és lehet, hogy azóta már kijavították (nem néztem), de mindenképp érdekes (és sértő, valljuk be) botlása a Google Fordítónak.


Véleményem szerint a Google programozói megzavarodhattak, amikor is egy angol-magyar barátságos focimeccset néztek. Nem hibáztatom őket, hisz amíg a magyar szurkolóság ezt kiabálta a lelátókról, jóhiszemű angol úriember mire is gondolhatna, ha nem arra, hogy így buzdítják a saját csapatukat? Így lett a "Barmok! Barmok!" skandálásból "Hajrá Magyarok!". Bele se merek gondolni, hogy egy-egy hazai mérkőzésen mit hoznának ki az úriemberek a heves zsidózásból...

Térjünk vissza a Word-höz; ennél a drágaságnál harsányan felnevettem mikor kivetült monitoromra.


Kedves írótársaim! Na, ebből lehetne egy jó kis paródia regényt írni! Paraj Ellenségek. De rajzfilmnek sem lenne rossz! (Most hunyjunk szemet afölött, hogy egy 'l'-lel írta a Word... tényleg, ilyenkor, hogyhogy nem keveredik egy végtelen ciklusba a program? Hisz amit ajánl, az is hibás...).

És most jöjjenek a rajzos fárasztások, kérem, a levélbombákat Jemen-be, a Jemen u. 1. címre küldeni! Köszönöm szépen!


A képek, rájuk kattintva, nagy méretben is megtekinthetők


A képek, rájuk kattintva, nagy méretben is megtekinthetők


A képek, rájuk kattintva, nagy méretben is megtekinthetők

Hatalmas köszönet a Google-s és a Word-ös képekért Gabinak!


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2013-01-17 22:12
Danke sőn! :)
Papa Papa
2013-01-17 10:10
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁH! Az a Tripper fivérek a végén az nagyon odavágott :D
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!