...2012, 2013...

Írta Pactolous Dátum 2013-01-01 22:49 Hozzászólás 3 Olvasta 1674 | Rovat: Hírek »

Kádves gyárekek! "Ismét eltelt egy év" - így szokták kezdeni az óesztendő visszatekintő műsorok az évértékelő mondókákat, de mi itt nem élünk ilyen közhelyekkel, vagy ha igen, akkor szarkasztikusan használjuk fel őket! Ehh... de hagyjuk is, kezdődjék a visszatekintés!

Nem győzzük elégszer megköszönni a kitüntetett figyelmet, az olvasói szándékot, amivel ezt a honlapot életben tartjátok! Az írás szeretete sokszor nem elég nekünk, bizony kell egyfajta reakció, hogy lássuk, amit csinálunk, amiről írunk, az másokat is érdekel, szórakoztat. Köszönjük szépen, hogy tavaly olyan sokan olvastatok, írtatok, küldtetek ezt-azt (azt meg külön köszönöm szépen, hogy az év végi Ákos koncertre ezen az oldalon kerestek meg eladó jegy kapcsán, köszönöm Eszter!). Ígérgetni már tényleg nem szeretnék semmit sem, mert kiszámíthatatlan, mikor lesz valami nagyobb változás az oldalnál, de tudjátok, a lepényhal először, a remény hal meg utoljára... Lássuk, hogyan is telt el a 2012 itt, a Pactolous-nál.

JANUÁR
A szokásos évértékelő esszém megírása után rögtön egy kiváló trance lemez bemutatásával indítottunk, ez volt a Cosmic Gate Wake Your Mind című albuma, ami szerencsére elég sok slágert termelt ki. Utána beindult újra a humor rovat, és egy szavazás kielemzése után bepróbálkoztunk az általam rajzolt képregények publikálásával is. Eddig még senki nem küldött levélbombát, szóval feltételezem, hogy kellemesen lefáradt tőlük mindenki. Itt tudhattuk meg még azt is, hogy az orvosok szerint 80% az esély arra, hogy Bruce Willis kislány, valamint, hogy az állatok világába a kombájn és a traktor is beletartozik. A Word helyesírás ellenőrzője sem hagyott cserben, és még korántsem lehet azt mondani, hogy vége lenne a sorozatnak (muhahaha....). Utolsóként a Scooter nagy csalódása, a The Big Mash Up jelentkezett, kaptam is érte hideget-meleget (amúgy az azóta megjelent Music for a Big Night Out határozott fejlődést mutat, lehet, hogy írnom kéne róla?).

FEBRUÁR
Hiába rövidebb hónap, februárban sem volt pangás. Először Shou-chan mutatta be egyik kedvenc vígjátékát, a zseniális Tűz a víz alá címűt (tessék bepótolni!), de Papa is aktivizálta végre magát és írt még egy rövidet az akkor még debütálás előtt álló The Legend of Korra-ról. Jelentkeztem én is egy újabb fárasztás adaggal, illetve végre a rockzene kedvelőinek is szolgáltattam egy kis csemegét a Van Halen, a Nickelback és a Chickenfoot új lemezeinek bemutatásával.

MÁRCIUS
A tavasz első hónapja igen sűrű volt! Rögtön az év egyik legforróbb lemezével kezdtem, a trance mester, Ferry Corsten új albumával, a WKND-val. Ambivalens érzések, vegyes fogadtatás, de azért nem rossz (írtam róla az azóta kómába esett Music for Trance People oldalra is). Papa is duzzogott egy sort az M1 elkaszált sorozatán, a Marslakókon, majd pedig egy újabb képregényadag szállítmányozása után örömködtünk a The Legend of Korra megjelenési dátumán. Még egy kis trance a végére, Ashley Wallbridge The Inner Me című lemezének értékelése zárta a márciust.

ÁPRILIS
Elindult a Kritika szekció ideiglenes alrovata, A Dívák támadása, aminek keretében 4 hölgyemény albumjait mutattam be. Elsőként az "örökifjú" Madonna MDNA című lemezét veséztem ki, és hát nem dobtam hátast tőle. Utána Ákos új maxiját értékeltük ki, az Előkelő Idegent, majd Papa tombolta ki magát az őt ért pechsorozat miatt. Shou-chan egy újabb klasszikusról értekezett, ezúttal a Forrest Gump volt az alany, majd pedig az Irodalom rovatba is érkezett egy vers Natasa Blain tollából Szomorú szavak címmel. Természetesen az év sikerfilmje, A Bosszúállók sem került ki minket, képregényrajongóként Papa kapta a feladatot, hogy áradozzon a Marvel hősök kalandjairól.

MÁJUS
Hú, ez a hónap is zsúfoltra sikeredett! Ez az év a trance nagyjainak visszatérése volt, igaz, hogy egyik visszatérés sem volt teljes mértékben kielégítő. Erről maga Paul Van Dyk gondoskodott az Evolution című lemezével, ami bár nem lett rossz, nem tudott megfelelni az elvárásoknak. Kedvenc japán énekesnőm, Ayumi Hamasaki következett a dívák sorában másodikként. A Party Queen sem váltotta meg a világot, de kedvelhető lemez kerekedett ki belőle. Első ízben osztottam meg a nagyvilággal az egyik trance mixemet, ez volt a Spring Mix 2012, máig jó érzéssel gondolok vissza rá (tudom, tudom, azért ideje lenne saját dalokkal is foglalkozni... talán majd idén). A sok könnyedség után egy súlyosabb téma is boncasztalra került nálunk, Papa nem másról kezdett el elmélkedni, mint az élet értelméről. Bizony, mi ilyeneket is tudunk! Meg fantasy paródiának borítót, történetvázlatot készíteni... nos igen, a hülyeség az mindig megy. Egyébként A Deyezil átka már továbbfejlődött, van egy komplett sztori már, úgyhogy még az is lehet, hogy megírjuk! Ebben a hónapban volt még egy kis trance Dash Berlin jóvoltából, a #musicislife kellemes slágergyűjteménynek bizonyult. Utolsó írásomból pedig kiderül, hogy továbbra sem vagyok normális ha rajzról van szó, valamint, hogy Szabó Győzővel jó tépni, Tatán pedig nem Fluor Tomi a sztár, hanem a Flour Tomi, aki nyilván Liszt Ferenc leszármazottja.

JÚNIUS
Eljött a nyár, mi is inkább a szabadban ütöttük el az időt (azóta már szépen lábadozik), nem a billentyűzet felett görnyedve. Ennek ellenére megérkezett a harmadik díva lemeze is, kinek neve Katie Melua, és egy csodás gyöngyszemmel, a Secret Symphony-val lepett meg minket. Állandó irodalom-felelősünk Natasa Blain ezúttal nem verssel, hanem egy elmélkedős írással jelentkezett, majd a havi trance adagot is letudtuk a Cerf, Mitiska & Jaren trió első szerzői lemezével, a Give Me a Sound-dal. Végül, rendhagyó módon és különleges formában Papa két akciófilmet mutatott be, a The Raid-et és a Get the Gringo-t.

JÚLIUS
Számomra az idei nyár azért is volt különleges, mert az első horvátországi nyaralásomon kívül két fesztiválra is ellátogathattam (kár, hogy többre nem, no de majd idén). Persze az apropó minden esetben Ákos koncert volt, a soproni VOLT fesztiválos élményeinkről Conquistador-ral együtt számoltunk be (igaz, ő csak kommentben). Ebben a hónapban végre kikerült egy The Legend of Korra értékelés, és szerencsére nem csak én csettintettem elégedetten, de Papa is elájult tőle. Szerencsére a nézettség olyan magas volt, hogy a Nickelodeon be is rendelte a folytatást: ez sem maradhatott nálunk hír nélkül. Szó esett még a Jégkorszak 4-ről, Hugh Grant-ről (nem, nem szerepelt a Jégkorszak 4-ben) és megérkezett a negyedik díva, az isteni Lana Del Rey lemeze is. A Born to Die maga alá gyűrt, az év egyik legjobb lemeze, mindenki hallgassa meg! Ugyanilyen zseniális lett a Solarstone új albuma, a Pure is, trance-rajongóknak kihagyhatatlan!

AUGUSZTUS
Ez a hónap viszonylagos csendben telt el; még gyorsan kisajtoltuk a nyárból a maximumot. Azért volt mit olvasni: Shou-chan Presser Gábor Nagy utazás című számához íródott elmélkedését hozta el nekünk a galambposta, majd én bomlasztottam szét pár agysejtet a képregényeimmel. Érdekes volt összehasonlítani két trance énekesnő szólólemezét: Susana és Emma Hewitt csatájában nálam utóbbi nyert (és szerintem a világban is, ha megnézzük, hogy melyik album termelt ki több slágert).

SZEPTEMBER
Erősen indított ez a hónap, hisz rögtön egy újabb visszatérő trance guru, Markus Schulz albumát cincáltuk szét, a Scream-et. Ezen is voltak szép darabok, de a forradalom elmaradt. Nem úgy, mint a The Expendables 2-ben, amiben Chuck Norris is szerepelt (!). Aztán jött egy újabb érdekesség: Papa írt lemezkritikát! No persze az alanyt elnézve ez nem is csoda, hisz Kyle Gass és Jack Black elmebeteg zenekara, a Tenacious D, ami annak idején saját filmet is kapott, nagy kedvence nékije (igaz, nekem is). A Rize of the Fenix isteni lett, őrült, beteg, mindenképp érdemes megismerkedni vele! Ezek után minden visszatért a rendes kerékvágásba és én jelentkeztem 5 (!) trance lemez értékelésével. Andy Moor, Jaytech, Matt Darey, a Tenishia és Alex M.O.R.P.H. albumjai kerültek terítékre, kellemes hallgatnivalók mind, még ha nem is hibátlanok. Végezetül Papa intézett egy nyílt levelet az RTL Klubhoz a "csudálatos" I Love Gjoni című... valami miatt.

OKTÓBER

Számomra az október legjobb pillanata az volt, amikor végre meghallgathattam Ákos új lemezét, a 2084-et (Jajj, de jó is volt a lemezbemutató!). Utána is történtek dolgok, de kit érdekel... mármint izé, lássuk csak őket! Láthattunk várótermi szörnykódexet á la Papa, majd elolvashattuk Shou-chan-tól, hogy miért is csodálatos gyerekkora egyik kedvenc filmje, A koboldok varázslatos legendája. A komoly témák iránt érdeklődőknek Papa írását ajánlom, aki az ember életében szereplő Gödörről írt, jómagam pedig a Paranormal Activity 3 kapcsán dühöngtem egy sort. A hónap végén aztán érkezett egy hír, ami megbolygatta a világot: a Disney felvásárolta a Lucasfilm-et. Hogy ebből még mi lesz?

NOVEMBER

Humorral indult az utolsó előtti hónap, méghozzá a kedvenc Word-ünk és az általam rajzolt képregények, szóviccek formájában. Papa csalódottságának adott hangot a World War Z film kikerült előzetese kapcsán, utána kellemesebb dolgokkal folytattuk, hisz Amy MacDonald új albuma, a Life in a Beautiful Light sokkal jobb élményt nyújtott. Új szerzőt is üdvözölhettünk az Irodalom rovat berkein belül... Papát, aki ezúttal egy verssel örvendeztetett meg minket. Ezzel szemben én ismét feltettem egy trance mixet, ezúttal az őszi hangulat által vezérelve, majd ismét rendhagyó módon egy színházi előadás ajánlójával is jelentkeztünk köszönhetően Tündinek.

DECEMBER

Az utolsó hónapot Papa nyitotta meg a kirekesztésről szóló gondolataival.... Boldog Karácsonyt mindenkinek! Utána Alanis Morissette legújabb lemezével folytattuk a sort, a Havoc and Bright Lights-szal (ez is finom lett). A filmipar másik nagyon várt alkotásáról, A Hobbitról ki más is írhatott volna, mint a nem-hivatalos A Gyűrűk Ura-szakértőnk, Papa. Én inkább fogtam magam, és írtam egy ajánlót az idei év másik nagy dobásáról, a Celldweller albumról. Utolsóként pedig egy kellemes meglepetés: Papa szerint az új Dredd bíró film büntet!

Ez lett volna 2012! A világvége elmaradt, nyilván a világcégeknek nem állt érdekükben egy apokalipszis. Ennek mi csak örülhetünk, hisz így (talán) megélhetjük azt a sok-sok jóságot, amit 2013 tartogat nekünk! Akárhogy is legyen, mi be fogunk számolni róluk. Csak legyen ki elolvassa, ugye Ti is itt lesztek? Legyetek ám! Addig is mindenkinek Boldog Új Évet!


Hozzászólás
Papa Papa
2013-01-02 23:13
Jah, ki kellene találni valami izgalmasan komplett őrültséget :) Nem csak egy snassz "Ez az 500." postot. Habár lehet, hogy a végén az lesz belőle :D
Pactolous Pactolous
2013-01-02 22:12
Mi az, hogy "Mi az, hogy?"? Írtál valamit januárban? Igen? Nem? Na, ezért a végre :)

Az 500. bejegyzésre pedig ki kéne valamit találni...
Papa Papa
2013-01-02 09:52
Mi az, hogy "de Papa is aktivizálta VÉGRE magát" - mindjárt lerúgom a vesédet :D
Nem volt ez sem rossz év, írások tekintetében, reméljük idén sem esik vissza a színvonal és/vagy a mennyiség :) Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy hamarosan kikerül az 500. bejegyzés! (Ez a mostani a 490.)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!