Várótermi szörnykalauz

Írta Papa Dátum 2012-10-16 10:24 Hozzászólás 3 Olvasta 1518 | Rovat: Fun »

Volt "szerencsém" hosszú idő után ismét ellátogatni a városi rendelőbe. Bocsássátok meg nekem, nem fogom visszanézni, hogy írtam-e már az ott előforduló egyéniségekről, hanem egyszerűen csak közlöm ezt az írást.

Úgy tartják a pokolban meglehetősen meleg van, az év legnagyobb részében. Ugyanezen emberek szerint a szörnyek és a démonok a pokolból származnak. Nos, a világunkban két igazán meleg hely is van - a szaunákat, gőz és forrófürdőket nem számítva -, ezek pedig a hivatalok és az orvosi rendelők.

Érdemes megfigyelni csak az érdi munkaügyi központ irodáját, ami egy szinte teljesen szellőzetlen padláshelyiségben foglal helyet, egy kazánház feliratú ajtó mellett. Nem viccelek, tessék csak megnézni! Az ott dolgozók és az odaérkezők számára az a klíma igencsak trópusi, hogy diplomatikusan és visszafogottan fejezzem ki magam.

Térjünk azonban rá a szóban forgó rendelőre. A kezdetektől fogva óriási ott a hőség. A levegő meg sem mozdul. Na, én nem voltam különösebben jó biológiából és a témának sem néztem igazán utána, de úgy tudom, hogy a fülledt forróság kifejezetten kedvező hatással van a kórokozók és vírusok élettartamára, terjedési sebességére. Mondanom sem kell, hogy a háziorvosok rendelőit tartalmazó folyosón az előbb említett gazfickók nagy számban fordulnak elő, a náthától a tüdőgyulladáson át, egészen a pestisig. Ilyen helyen ideális órákat időzni, ha az ember már alapból fertőzött valamivel. Azonban igazán makk egészségesen érdemes odamenni, mer olyankor sok új, mikroszkopikus, gyorsan szaporodó barátra tehetünk szert.

Ha sikerül fő műsoridőben érkezni, akkor rengeteg tipikus szörnyeteggel találkozhatunk. Itt van mindjárt a mindenki által ismert Nyugdíjas. Hajlott hátú, élemedett korú egyén, akinek ugyan éppen semmi baja sincsen, de azért türelmetlenül várja, hogy sorra kerülhessen, ha lehet még a vérző fejű, vagy tényleg életveszélyben lévő beteg előtt. Nem tagadom, hogy ezek a lények valóban nem egészségesek, ám az esetek nagy részében úgy tűnik, hogy nem az orvoshoz jöttek, hanem a heti bridzspartit tették át új helyszínre.

Egy másik tipikus példa, az általam készített katalógusban "Minden Bajom Van És El is Mondom" néven emlegetett lénycsoport. Ők képesek a legváratlanabb pillanatban megtörni a csendet és ránk zúdítani egy terjedelmes elbeszélést a belső szerveik elváltozásairól, fájdalmaikról, vagy egyéb, lehetőleg gennyben gazdag problémáikról. Nincs menekvés, hacsak az ember nem akar ökölharcba bocsátkozni... ami nem szerencsés, ha az ellenfélnek már semmi veszítenivalója sincs... és erősen fertőzött.

A Protekciós, mint bárhol máshol, itt is a nép ellensége. A "Jöjjön csak be egy gyógypillantásra, Józsi bácsi!" az egyik legdurvább varázsige, amivel valaha is találkoztam. Azonnal képes egy seregnyi ember szenvedését meghosszabbítani egy kövér fél órával. A rendelőben az egyébként ártatlannak vélt terhes nők és kisgyermekes családok is azonnal célponttá válhatnak, amint bekerülnek a Protekciósok körébe.

Mind közül a legrosszabb azonban az, aki előttem van. Nincs undorítóbb annál, aki előttem mer becsoszogni!Hozzászólás
Papa Papa
2012-10-16 16:43
Örülök, hogy sikerült megmozgatni a kedves olvasók fantáziáját :)
plenyus plenyus
2012-10-16 14:31
És ami kimarad (kiegészítésben várom az író gondolatait). A anya, aki elvitte a gyerekét is, mert miért ne, a mindent tudni akarok rólad Teri néni, a félhulla, a hulla, és a sietős (bocsi, bemehetek előtted?).
Tivadar Tivadar
2012-10-16 13:06
Most nem tudom eldönteni hogy szerencsés vagy e vagy csak visszafogott (...). Ugyanis ezen a helyen rendszerint felbukkan egy másik lény forma is ami nem sorolható be sem az állathoz sem az emberhez. Ők mindenki felett állnak (ők így gondolják) és nem várakoznak. Ritkán magányosak, csoportosan jellemző a felbukkanásuk és aki netán előttük van, azt egy "FUS RO DAH" csatakiáltással vagy rosszabb esetben ha ennek ellenáll és vissza combozik, akkor karate filmekből kimásolt suta mozdulatokkal térítik el, de erősen jellemző, hogy csak csoportosan mint a vonuló Gnúk, becsörtetnek ajtóstul és ápolót, orvost nem kímélve azonnali gyógyulást követelnek.

Hozzád hasonlóan, én is ritkán látogatom eme helyet, de nem volt még olyan, hogy ne parádézott volna egy vagy több ilyen csoport ott.
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!