Spring Mix 2012 by Pactolous

Írta Pactolous Dátum 2012-05-12 22:45 Hozzászólás 2 Olvasta 2083 | Rovat: Hírek »

A honlap történetében először kerül sor arra, hogy nem egy saját dalomat, netán remixemet teszem közzé, hanem egy bő másfél órás mixemet az idei és eddigi trance kedvenceimből. Már egy ideje letölthető, tehát a szemfülesek már lecibálhatták, de most akkor írok is róla, jó?

Nem szoktam általában az elkészült mixeimnek nagy feneket keríteni, de úgy gondoltam, kipróbálom, hátha szívesen meghallgatnák mások is. Talán olyan emberek is, akiket a trance, mint műfaj, stílus eddig nem vonzott "Mégis mi lehet olyan nagy dolog ebben a trenszben?" Másrészt azért büszke is vagyok rá, és hát egyfajta képet kaphattok arról, hogy mik is a kedvenceim eddig 2012-ből (persze a lista nem teljes, hiszen mások is készültek a baráti társaságomból ilyen mixszel, így pl.: a Gareth Emery-féle Concrete Angel-t ki kellett sajnos hagynom ).

Engedtessék meg, hogy a tracklist, azaz a számlista bemutatását néhány személyes megjegyzéssel is megtoldjam, kvázi megindokolva, hogy mi érdemelte ki, hogy a kedvencemmé váljon. Számomra még azért is különleges ez a szett, mert 4 mashup-ot is csináltam hozzá (mashup = két, vagy több szám egybeolvasztása), amiket külön móka volt összehozni. Na de elég a szövegelésből, lássuk a számokat!

01. Andrew Bayer & Matt Lange feat. Kerry Leva - In and Out of Phase (Original Mix - Pactolous edit)
Hatalmas szám, nagy favorit, az évvégi top 10-emben bérelt helye van! Szerepelt már az Anjunabeats Vol. 9-es mixalbumon is, azonban nem is ott kedveltem meg igazán ezt a dalt, hanem egy A State of Trance epizód elején szúrt szemet (fület?). Remek harmóniák, gyönyörű vonósok, példaértékű és változatos hangszerelés! Bővebb véleményemet a dalról már leírtam anno a - sajnos azóta ideigelenes hibernálásra kényszerült - Music for Trance People blogon is.02. Dinka - Purple (Original Mix)
Svájci progresszív house a gyönyörű Tamara Hunkeler és a tehetséges Christian Hirt jóvoltából. Kedvelem ezt a bandát, mert kiváló dallamokat tudnak prezentálni, hol chillout-osan, hol pedig a trance és a house határmezsgyéjén lavírozva. Ez a dal is egy szép darab, kellemes hangulata ragadott magával.

03. Bobina - Diamond Hell (Original Mix)
Az orosz fenegyerek újabb kitűnő dala, ami nem kapott helyet a Rocket Ride című albumán, pedig ott lett volna a helye. Remek szintetizátorok, dübörgő basszusok, ami azóta már a Wezz Duvall remixben is tarol.

04. LTN - Ordinary People (D-Mad Remix)

Ezt a dalt azért választottam be elsősorban, mert hihetetlen mennyiségű energia szorult belé. Egy palackba zárt szellem, ami épp kitörni készül. És nem mellesleg még jó is!

05. Rank 1 & Jochen Miller vs. Avicii - Wild and Perfect Levels (Pactolous Mashup)
Első mashup-om a szettben. A Rank 1 és Jochen Miller közös dala eredetiben talán egy picit túlságosan is house-os, de a Cosmic Gate remix már üt rendesen. Mindehhez Sarah Bettens csodás, kissé rekedtes éneke párosul, szóval mesteri darab. A dallama ugyanakkor annyira hasonlít a tavalyi nagy megahit-re, Avicii Levels-ére, hogy kézenfekvő volt egy összeboronálás.

06. tyDi, Tenishia vs. Dakota - Greater Cape Town Heights (Pactolous Mashup)
Másik mashup-om főszereplői az ausztrál tyDi, a máltai Tenishia és a Dakota álnév mögé bújó Markus Schulz. A Cape Town-ból Sunnery James & Ryan Marciano készített egy bitangos, fejrázós, tomboldát, aminek kiállására szépen ráillett a Greater Heights, Jennifer Rene énekével.

07. Kenneth Thomas & The Madison feat. 3PM - Piece of Me (Abstract Vision & Elite Electronic Remix)
Egy remek énekkel ellátott, néhol durvulós, néhol lágy nóta, amiben igazából nincs semmi spéci, de amit hoz, azt kiválóan teszi. Ezúttal az Abstract Vision & Elite Electronic páros is odatette magát remix ügyben.

08. Andain vs. OceanLab - Much Too Much Miracle (Pactolous Mashup)
A kiváló Andain project új dala, a Much Too Much szolgáltatott alapot a következő mashup-omhoz. Mike Shiver készített hozzá egy korrekt trance remixet, aminek dallama nálam egyből a Miracle-t idézte föl az OceanLab -től. kicsit nehézkes volt összehozni, tisztességes acapella híján, de talán nem lett túl gagyi a végeredmény.

09. Alpha Duo feat. Fisher - Fight for Love (Binary Finary Remix)
Rég hallottam már Fisher-t jól énekelni egy dalban, szerencsére ez a nóta közéjük tartozik. Énekelhető refrénnel megáldott, szerethető szám a legendás Binary Finary által átdolgozva.

10. Cerf, Mitiska & Jaren with Rank 1 - Witness (Original Club Mix)
Mikor ezeket a sorokat írom, már kijött a Cerf, Mitiska & Jaren trió első szerzői albuma (kritika természetesen lesz majd róla), amelyen ez a dal is helyet kapott. A Rank 1-nal közösen írt szám nagyszerűre sikerült, mint az összes eddigi CMJ dal, nincs is mit magyarázni a választáson.11. Nash & Pepper pres. Ostrega - First Scream (We.Are Extended Mix)
Az év elején jött ki ez a pöpec nóta, ami ebben a remixben vált kedvencemmé. Elsodró erősségű refrénnel megáldott átirat, mesteri szintetizátorokkal, néhol talán kissé house-osan, de ennyi nem árt.

12. Stoneface & Terminal feat. Ellie Lawson - Breaking Through (Club Mix)
Ezzel a dallal újra visszalopta magát a szívembe a Stoneface & Terminal, Ellie Lawson-t pedig egyre jobban kezdem megkedvelni. Szép dallamú szám, ami nagyobb hírverést is megérdemelt volna (csak azt a klipet tudnám feledni!)

13. Julian Vincent & Shannon Hurley - Lost in Space (Mark Otten's Original Mix)
A gyönyörű dal egyik mintapéldája, de hát ezekben az emberekben ritkán lehet csalódni. Nem is fűzök hozzá semmit, meg kell hallgatni, és aztán merje valaki erre mondani, hogy hallgathatatlan zajzene!

14. Solarstone & Clare Stagg - The Spell (Solarstone Pure Mix)
Másik befutó ebből az évből a zseniális Solarstone által. Erről is írtam már az MfTP blogon, így most csak annyit írnék, hogy kötelező darab minden trance kedvelőnek. Szerelem első hallásra, gratulálok Solarstone, ismét összehoztad! Várjuk az albumot!15. Ellie Lawson - A Hundred Ways (Matt Bukovski Remix)
Mondtam én, hogy bírom ezt a csajszit! Eme kiváló dalát Matt Bukovski varázsolta át uplifting verzióba, amit én sokszor unalmasnak találok, de Matt mesterien kezeli ezt a műfajt. A dal tetőpontját a remek zongorás kiállásnál éri el.

16. Aknael & Bekeela feat. Jane Maximova - Your Love (Dallaz Project Remix)
Hasonló hangulattal folytatódik a mix: ez a dal is remek hangulatával és kiváló hangszerelésével nyűgözött le, ami uplifting trance-nél már nagy szó, legalábbis nálam!

17. Chapter XJ vs. Woody Van Eyden - Believe Together (Pactolous Mashup)
Utolsó mashup-om, egyben egyfajta easter egg, poén. A Matt Bukovski által remixelt Chapter XJ számra, a Believe-re húztam rá a híres The Farm együttes dalának feldolgozását. A kettő dallama annyira hasonlít egymásra, hogy nem tudtam kihagyni ezt a ziccert, főleg, hogy a Projeckt-tel való közös zenélések során már jópárszor ráénekeltük a Together-t. Sajnos a Go West!-et már nem sikerült rávarázsolni, pedig az is menne rá .

18. Ferry Corsten feat. Betsie Larkin - Not Coming Down (Original Mix)
Záródalként pedig a nemrég megjelent Ferry Corsten albumról, a WKND-ről választottam ki egy dalt. De miket beszélek én itt, nem csak egy dalt, hanem A LEGJOBB dalt, ami azon az albumon szerepelt. Egyike a leggyönyörűbb trance daloknak, amiket valaha is hallottam!Ez lenne hát az én Spring Mix-em 2012 első negyedévéből (vagy már talán inkább félévéből). Remélem sokan találnak maguknak egy szabad másfél órácskát, amikor is meghallgatják. Köszönöm a figyelmet, és a letöltést!

Katt ide!
LETÖLTÉS


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2012-05-22 22:45
Köszönöm! bizony, bizony, linkeljük csak ki ide, hátha leszedi valaki ezt is :)
http://dl.dropbox.com/u/4032292/Spring%20Mix%202012%20by%20Barbi.mp3
Koller Barbi Koller Barbi
2012-05-22 21:55
Nekem is volt ám egy egész korrekt mixem :D
(csak hogy reklámozzam magamat egy kicsit :D :P)

De amúgy nagyon jó lett a szett is, a cikk is szóval büszke vagyok rád. :) :D
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!