A Kis Hány... khm... Vuk

Írta Papa Dátum 2008-05-11 18:13 Hozzászólás 1 Olvasta 2188 | Rovat: Öt perc Papával »
Cimkék: Öt, perc, Vuk

A sok magasröptű gondolat, vers, és sporthír után egy pillanatra elgondolkoztam hogy nem kellene most ide beilleszteni egy ötperceset, de aztán sikerült szembetalálkoznom a Kis Vuk trailerjeivel, néhány részletével és kritikáival.

Kezdjük azzal, hogy aki megnézné az előzetest, az vegyen a kezébe egy hányózacskót, mert egy rókát tuti látni fog, csak nem a képernyőn! Be kell valljam, még az elején, hogy nem láttam a filmet! Három okból: 1. Nem fizetne nekem senki azért, hogy megnézzem. 2. Kurvára nem fizetnék azért, hogy megnézzem! 3. Nem vagyok annyira mentálisan sérült, mint azt egyesek gondolnák! De nézzük az alapfelállást. A bal sarokban, a Legenda, a Legyőzhetetlen, a Fajtánkat Kegyetlenül Seggberúgó, a Hős… Vuk! A jobb sarokban a Szánalmas, Randa, Már-Születésekor-Meg-Kellett-Volna-Enni Ezt a Nyomorultat… Kis Vuk! (Egyébként gondolom észrevettétek, hogy milyen kibaszottul kreatív a névadás). Gát György, akit eddig szintén nem ismertem és mostantól már nem is akarok hallani róla, megreformálta a Vuk univerzumot. Szerinte ugyanis mobiltelefon, Internet, villódzó fények, élénk színek és csihi-puhi kell a mai fiataloknak. Hát…


Oké, ebben lehet, hogy igaza van annak a gyökérnek, de ha már ilyen fába vágja az egyértelműen csorba fejszéjét, akkor csinálja jól! Kezdjük talán a képi világgal. Azt merem remélni, hogy az olvasók többsége tisztában van az eredeti Vukkal, így csak annyit róla, hogy egy nagyon jól megrajzolt (kézzel, rajzolt!) mese volt, kiváló szinkronnal. A Kis Vuk egy animációs film, olyan grafikával, amit kb egy tízéves pc-vel lehetne generálni. Nos, kedves Gát úr, itt egy kis infó a mai világról: A retró kibaszottul nem menő, ha számítógéppel generált animációról beszélünk! Szóval nem tudom felfogni, hogy az 1,4 milliárd forintból, amit a produkcióra kaptak, miért nem tudtak szakembereket alkalmazni. Mellesleg ennyi pénzből még az unokáim is boldogan, jólétben, és munka nélkül élhetnének.

De jól van, nézzük ezt el, hiszen gyerekeknek készült! Aha. Szellemi fogyatékosoknak? Vagy az volt a cél, hogy Ödönke megvetesse a szüleivel a jegyet, beüljön és nyálcsorgatva vergődjön a székben, egy epilepsziás roham közepette, azt harsogva, hogy: „Jóóóóóóókaaaaaaa!” Mert ez utóbbi esetben még sikernek is tekinthetjük a produkciót. Ami egyébként hazugság, mert még a magyar mozikban is iszonyatosan pocsék nézettséget eredményezett. Talán nem véletlenül! És a dolog pikantériája, hogy ezt a vackot európai forgalmazásra szánták. Tehát Ödönke mellé beülhetne Charles, Hans, Petit, Gino, és a többi internacionális, mentálisan sérült óvodás. Jah, egy kis emlékeztető: nálunk is kritikán alulinak számít az animáció, szóval szerintem mondjuk az angolok, ki sem röhögik majd ezt a szánalmas próbálkozást. A külföldi terjesztés elősegítése miatt pedig elfelejthetjük Vahúrt, vagy Tást! Van helyette Arcadonna, Alex, Carmella és Csimpi… MI A FASZ??? Az egy dolog, hogy ezt a szemetet máshol is ki akarják dobni, de hahó! Elsősorban nem a magyaroknak készült, basszák meg? Mi van ha a kis pöcsös, valahol egy londoni moziban, nem fogná fel, hogy a kutyát miért Vahúrnak hívják? Ki nem szarik a fejére? Carmella! Ő valami leszerepelt spanyol pornószínésznő? A majom meg Csimpi. Ez legalább stimmel… de akkor is… HOGYAN hangzik már hogy CSIMPI!!! Egyébként a youtube-on őt lehet látni, és hát… kurvára nem olyan, mint egy majom. Sokkal inkább egy silány játékra hasonlít. A hangokról mondanám hogy jók, de hát marhára nem azok! Komolyan mondom, hogy amikor meghallottam az előzetesben annak a nyomi Kis Szarosnak a hangját, hát akkor erősen gondolkodtam azon, hogy ez a film még ezt a másfél percet sem érdemli meg.

Á! A történetről még nem esett szó. Most mondhatnám, hogy elfelejtettem megemlíteni az elején, de ez nem igaz! Egyszerűen csak annyira szánalmas, egyszerű, átlagos, érdektelen, kalapfos, bugyuta, kicsinyes, hogy az szavakba sem nagyon önthető. A Nagy Vuk erdejébe egy cirkusz érkezik. Persze az igazgatónő, aki valami elcseszett domina egy szar szado-mazo pornóból, lemészároltat egy vagon állatot, néhányat meg elvisz artistának, meg WC papírnak. Van egy tolókocsis srácunk, akire mondanék néhány cifra dolgot, de nyomorékokra nem szokásom sarat dobálni. Ő természetesen jólelkű, és segíteni akar a Kis Szemétnek kiszabadítani az állatokat. Vajh, sikerül nekik? Szerintem nem árulok el semmit azzal, ha azt mondom: igen. Mondjuk jobb lett volna ha agyonlövik a Kis Tetvet, mert látszólag csak szenvedés a szánalmas grafikus élete. Vannak még artista rókák, Döglégy úr hangján rappelő varjak, baltaarcú nyulak és más, egyébként kedves és aranyos erdei állatok, akik itt leginkább egy szombat reggeli hányásra emlékeztetnek! De legalább pár centivel a föld felett járnak. Tényleg!Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2008-05-11 18:50
Érdemes megnézni az IMDB oldalát, ahol a lehetséges 10-ből 1,3-ra értékelték ezt a trágyát. Vannak filmek, amikhez nem kell folytatás, és nem kell megújítani őket.
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!