Humoros vegyesfelvágott

Írta Pactolous Dátum 2012-01-13 23:35 Hozzászólás 0 Olvasta 1607 | Rovat: Fun »

Feltett szándékom, hogy ebben az évben kicsit jobban ráfeküdjünk a honlap Fun rovatára, ami az utóbbi időben kicsit pihenőpályára kényszerült, de talán majd most... majd most! Az év első humoros bejegyzésével szeretném ezt a folyamatot elindítani: lesz itt egy kis Word, egy kis bulvár, egy kis érdekesség, meg egy pár rajzocska-képregény is!

Kezdjük talán a mai nap legmeghökkentőbb felfedezésével, nagy köszönet érte jóbarátomnak és munkatársamnak, Gábornak! Az eheti Story magazin boldogított mindekt ezzel a szösszenettel, és azt kell, hogy mondjam, amit most Önök elé tárunk, az sokkoló! Mi előre szóltunk!

Itt van ez a híres színész, a Die Hard macsója, kinek trikója mindig vértől áztatott, kinek feje mindig fáj, aki már megmentette a Földet az Armageddontól, aki volt már szellem és simlis is, aki ha ott lett volna a Titanic-on, ott is mindenkit megmentett volna! Igen, ő nem más, mint Bruce Willis! Mindenki kedvenc akcióhőséről azonban szörnyű dolog derült ki! De, hogy ne csak a levegőbe puffogtassunk üres frázisokat, képi bizonyítékkal is szolgálunk (ilyenkor kell gyenge idegeztűként elfordulni!):


Ezek szerint Bruce orvosa szerint 80% a valószínűsége annak, hogy Bruce Willis egy kislány!!!! Pont ő?! A tesztoszteron-tenyészcsődör! A kopasz sármőr! Ő valójában egy kislány! Ráadásul ezt egy szakembernek kell a világ elé tárnia! Én már csak azt nem értem, hogy mitől is 80% az a bizonyos eredmény? Azért ezt a mai világban elég egyértelműen meg lehet állapítani valakiről, hogy nő vagy férfi (Thaiföld nem számít, okés?!). Elég csak lerántani a gatyóreszt Bruce pajtásról, és ha a lába között kártyaleolvasó van, akkor néni, ha locsolócső, akkor bácsi! Ennyi! És miért pont kislány? Azért valljuk be, Willis úr igencsak benne van már a korban, de úgy látszik a félvak, félsüket, félbéna, félbolond orvos nem csak a nemét, de az évek számát is félresaccolta. Mindenesetre én már előre félek, mik fognak itt még kiderülni a sztárvilágban... Brad Pitt valójában egy víziló? Én már nem lepődnék meg!

Következő érdekes jelenséget a munkahelyemen figyeltem meg. A kezem ügyébe akadt egy könyv, méghozzá egy gyerekkönyv (most miért, már művelődni sem szabad?). Íme a borítója:

A cím elég egyértelműen megjelöli a témát, azt hiszem, ezzel senki sem száll vitába velem. Hogy a könyvet találomra kinyitva akkor miért találtam magam szembe a következő oldalakkal, nem is értem:

A reakcióm az alant lévő képhez volt hasonlatos:
Megpróbáltam elmém legsötétebb burkaiból előkaparni a biológia órák emlékét, és arra a következtetésre jutottam, hogy olyan állat nem létezik, hogy kombájn, traktor, vagy szőlőszedő jármű! Legalábbis én az állatkertben nem találkoztam velük, nem simogattam még kombájnt, és nem szerepelt az ünnepi asztalon még traktorsült sem! Akkor ez most mi is?

De ha már WTF pillanatok, tökéletesen ideillik pár új Word helyesírás ellenőrző képecske is, mint például ez a gyöngyszem:

Én értem, hogy a kifejezés, amit használni mertem egy megerőszakolt fajta, ilyen nincs, és feltehetőleg nem is lesz. De amit ő ajánlott fel nekem, az is beleillik ebbe a kategróiába! A strand fele ing? Legjobb esetben is pokróc, de nem ing! És mi az a feling? MI???

De nemcsak a Word ilyen szerencsétlen, vegyük például a Gmail-t! A Google levelezőrendszere szerencsére azt az általam utált szót is megugatja, ami sajnos már beleivódott a mai magyar köznyelvbe:

Bizony fiatalok, tanuljuk meg, hogy nincs olyan, hogy lájkolás! Legjobb esetben is Like-olás, vagy "Kedvelem ezt a bejegyzést!", de nem lájk! Sőt, ha már a Word volt olyan kegyes és felajánlotta, akkor használjuk ezt: palánkolás. Szóval kérlek, ha eddig tetszett az írásom, akkor palánkold a Palánk gomb megnyomásával! Köszönöm!

A vegyesfelvágott végére pedig akkor érkezzen - a szavazás eredményének megfelelően - a képregény alrovat debütáló képsorai. Előre leszögezném, hogy a képregények, rajzok terén sajnos elborultabb humorral rendelkezem, már ha ezt lehet annak nevezni. Mérvadónak Dolák-Saly Róbert, Galla Miklós, és a Pozor.hu munkásságát tekintem, szóval általában szóviccekre épülnek, de előfordul, hogy néha klasszikus képsorok is születnek. Mikor hogy. Majd a következő termésnél bővebben beszélek, most pedig félve illesztem be "alkotásaimat", remélem lesz, akinek tetszik!


A képek, rájuk kattintva, nagyobb méretben is megtekinthetők


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!