...2011, 2012...

Írta Pactolous Dátum 2012-01-02 13:50 Hozzászólás 0 Olvasta 1692 | Rovat: Hírek »

Most már ideje lenne feltakarítani a szilveszteri, és a pótszilveszteri bulikból megmaradt göngyölegeket, üres üvegeket, kipucolni a lakást, hiszen 2012 könyörtelenül és elkerülhetetlenül is megérkezett. Nincs világvége (még), igaz, a tejbe meg a mézbe sem fulladtunk bele. De ezzel most ne is törődjünk, inkább tekintsünk vissza, mi is történt tavaly a honlap történelmében.

Szerencsére - ami a legfontosabb - még mindig írunk, és Ti pedig elolvassátok, aminek mi nagyon örülünk. Bár az írások megjelenésének gyakoriságát próbáltuk picit feljebb strófolni, az év vége felé persze még így is sikerült lelassulni, ezért elnézést kérünk! Hamarosan újból nekilendülünk, van még egy pár kimaradt album, amiről én mindenképp írni szeretnék, plusz akkor a szavazás eredményének megfelelően elindul a Képregény rovat is.

JANUÁR - A tavalyi év első hónapja még a szilveszter utórezgéseitől volt hangos, ezért ritkán hallattunk magunkról, de azért jelentkeztünk. Shou-chan sem pánikolt be, amikor be kellett nekünk mutatni a Full Metal Panic! animét. Jómagam egy, a boltba betérő, igen alacsony IQ-jú, segghülye egyszerű vevőkről szóló írásommal engedtem ki a gőzt, míg Papa a tőle megszokott minőségű szerelmes történetével borzolta a kedélyeket. Fanyar humorú, de azért szeretetre méltó szerkesztőnk magáról is lerántotta a leplet: nem, nem derült ki, hogy valójában inkognitóban élő CIA ügynök, vagy hogy képzett artista lenne, aki egy vándorcirkusz társulatának öltözőjében veti papírra gondolatait! Hogy miért fontos őt megismerni, és ennek mi a tanulsága, az itt derül ki. Ebben a hónapban kedvenc japán énekesnőm, Ayumi Hamasaki új lemezét, a Love Songs-ot is kiveséztem, hogy mire jutottam, megtudhatjátok innen.

FEBRUÁR - A következő hónap már mozgalmasabb volt: Papa egy japán sorozatról fejtette ki véleményét, ez volt a Liar Game ajánlója. Megtudhattuk, hogy miként haladnak a világ egyik legjobb rajzfilmsorozatának, az Avatar: The Last Airbender folytatásának munkálatai. Mivel Aang és barátainak története nagy kedvencünk Papával, nem is kérdés, miért is ugrunk rá minden apró hírmorzsára, ami az Avatar: Legend of Korra készítésével kapcsolatos. Valentin napkor publikussá tettem a The Empty Place (On My Shoulder) című dalomat (valamint a rövid, Burning Nerves Theme nótácskát), ezúton is köszönöm a sok-sok véleményt, hatalmas öröm látni és átélni ezt a szeretetet, ami a szerzeményeim felé áramlik. Köszönöm! A hó végén még kicsit keseregtünk, Katy Perry miért nem tudott megmaradni a laza rock stílusánál, de nem sokáig pityeregtünk, hisz jött a március.

MÁRCIUS - Kisebbfajta alkotói válságot megélve Papa a Múzsákhoz fohászkodott ihletért, reméljük azóta már homlokon csókolták (vagy hát nem is tudom mit csinálnak manapság a Múzsák). Bloodfield haverom kisegített bennünket egy Blue Stahli albumajánlóval, aminek nagyon örülök, mert az úriember azóta felmászott a kedvenceim közé, ajánlom mindenkinek, aki nem riad vissza a keményebb hangzástól! A Legend of Korra márciusban is hallatott magáról, Shou-chan pedig egy újabb animét mutatott be nekünk, a Sámán királyt.

ÁPRILIS - Egy informatív helyzetjelentéssel megnyugtatva a kedélyeket, újult erővel vetettük bele magunkat a honlap gondozásába. Ha április, akkor Ákos maxi, ez már sok éve így van, az Utazó sem csúszott át másik hónapra. Egy kis meglepetéssel is szolgáltam a dalaimat kedvelőknek, ugyanis rávettem bloodfield kollégát, hogy ugyan szolgáltasson egy faintos gitárszólóval a The Empty Place (On My Shoulder) számomhoz. Így is történt. Az Öt perc Papával rovat sem szűnt meg (még csak az kéne!), ebben a hónapban mindenki Papája egy érdekes hetéről mesélt.

MÁJUS - Túl voltunk egy hatalmas Ákos lemezbemutató koncerten, az eseményről régi visszatérő vendégünk, Conquistador, valamint én regéltünk. Ekkorra már elég sok album felhalmozódott, így úgy gondoltam egy csokorba összegyűjtve mutatom be őket, így számoltam be Richard Durand, Airbase, John O'Callaghan, az A Life Divided, a Roxette és a Within Temptation új dobásairól.

JÚNIUS - Visszatért a sokak által észre sem vett Humor szekció egyik állandó rovata, a Microsoft Word helyesírás ellenőrzőjének (illetve annak alkalmankénti megőrülésének) szakszerű bemutatása. Csatlakoztunk mi is a modern idők szeléhez... vagy mi, mindegy, a lényeg, hogy Darh Mester, aki rendszergazdaként gondozza a háttérből az oldalunkat, beintegrálta a forráskódok mindent elrejtő kusza dzsungelébe a közösségi oldalak szolgáltatásait. Like, +1, meg miegymás. Papa ismét bemutatott nekünk egy japán sorozatot, a Control ~ Hanzai Shinri Sousa igazi ínyencség lehet a Lie to Me és a The Mentalist kedvelőinek. Jómagam pedig folytattam a Nyári lemezbújó szériát ATB, a Tritonal és a HammerFall új albumjaival.

JÚLIUS - A lemezbújó megihlette Papát, így először egy Nyári filmbújó keretében bemutatta nekünk a Paul és a Sucker Punch című mozikat, majd pedig egy könyvajánló keretében a Max Brooks által írt World War Z-ről értekezett nekünk. Most így jobban belegondolva, lehet, hogy a júliusi Hónap dolgozója kitüntetést ezúttal magam helyett Papának kéne odaadni, hisz a fentieken kívül még az Avatar: Legend of Korra munkálatairól is írt... kétszer! Chuck Norris is megveregetné a vállát, igaz, az öklével. Nekem bezzeg csak egy szerény albumkritikára futotta, igaz, Orjan Nilsen lemeze kikövetelte magának a figyelmet.

AUGUSZTUS - Papa egy kórházi látogatás során szerzett tapasztalatait, megfigyeléseit és véleményét foglalta egy öt perces csokorba, míg én - a nosztalgia jegyében - kicsit visszatértem a bulvársajtó mocskos és igénytelen világába, hogy két hírecske kifigurázásának erejéig röhögésre késztessem az olvasókat... sikerült? Kritikák is szerepeltek szép számmal: Papa az Amerika Kapitányról készült filmről számolt be, én pedig két albumról: az Above & Beyond trió kiváló Group Therapy-jéról és Tiësto aliasának, Allure-nak a Kiss from the Past-járól.

SZEPTEMBER - Kicsit depisre sikerült a hónap kezdése, erről Papa gondoskodott, de a szomorú sorok mögött igen tanulságos gondolatok húzódtak meg. Nekem erre nem volt időm, mert itt volt Josh Gabriel és a Winter Kills album, Bobináról, Eco-ról és Markus Schulz Dakotájáról már nem is beszélve.

OKTÓBER - A lemezajánlók sora év végére sem csökkent, Roger Shah és tyDi új dobásairól természetesen mi is megemlékeztünk, Papa pedig - remélhetőleg - végleg kiírta magából mindazt, ami a szívét nyomta.

NOVEMBER - A kicsit eseménytelen október után a november már felpörgött rendesen. Olyan előadók albumjairól írhattam, mint például a W&W, Dennis Sheperd, Betsie Larkin, Sander Van Doorn, a Dark Matters, Pulser (ez volt a Trance hatosfogat), de Ákos májusi nagykoncertjét megörökítő dupla CD, dupla DVD és Blu-ray sem kerülhette el sorsát. Papa a Todd and The Book of Pure Evil sorozatról áradozott, Shou-chan pedig két régi klasszikusról, a Robin Hood, a fuszeklik fejedelméről és a Benny és Joon-ról. Ez a hónap kegyes volt hozzánk, mert újabb visszatérőt üdvözölhettünk Tündi személyében, aki egy igen minőségi Battlestar Galactica ismertetővel ajándékozott meg bennünket. És persze nem utolsósorban, én is kaptam egy ajándékot, 24. születésnapomat Papa köszöntője tette emlékezetessé.

DECEMBER - Sajnos az év utolsó hónapja nem volt technikai gondoktól mentes, így elnézést kérünk a több napos leállásért, reméljük senki sem vágta fel ereit, és nem ugrott ki a nyolcadikról ijedtében, hisz itt vagyunk, élünk és virulunk. Igaz, az írásmennyiségre ez a malőr rányomta a bélyegét, így csak két bejegyzéssel jelentkeztünk, de azok bizony zsírosak voltak. Bemutattam egy dubstep banda, a Nero albumát, ami meggyőzött arról, hogy ez a stílus is tud szerethetőt produkálni, ha értő kezek munkálják meg. Utolsó írásként pedig egy rocklegendának tisztelegtünk, a Rammstein best of válogatásának apropójából összegyűjtöttük a lemezen szereplő dalok klipjeit... és persze véleményt is írtunk róla.

JANUÁR - Elkezdem írni az évösszegző bejegyz... ja, ezt írom most!

Nos, így visszatekintve az elmúlt évre, azért panaszra nincs ok. Kicsikét fejlődtünk, írtunk sokat, Ti remélhetőleg meg sokat olvastatok tőlünk. Hogy mik a terveink? Ami biztos, hogy a Képregény rovat hamarosan beindul. Megpróbáljuk a lemezajánlókat ezentúl egyenként megjelentetni, külön-külön értekezve az egyes albumokról, egyrészt mert akkor sokkal részletesebb véleménykifejtésre lesz lehetőségünk, másrészt gyakrabban tudunk majd jelentkezni. Az időnk sajnos még kevesebb lesz, hiszen már Papa is dolgozik, én is, plusz én ebben az évben újra visszaülök az iskolapadba, de megteszünk minden tőlünk telhetőt. Szerkesztőtársakat, beküldött írásokat továbbra is várunk szeretettel! Mindenkinek Boldog Új Évet (így kicsit megkésve), maradjatok velünk, ajánljátok tovább a honlapot, mindenki hozzon még egy embert, stb., stb... Hamarosan újból jelentkezünk!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!