Kis bulvármazsola

Írta Pactolous Dátum 2011-08-08 22:55 Hozzászólás 0 Olvasta 1604 | Rovat: Fun »

Már régóta kacérkodom a gondolattal, hogy vissza kéne térnem a szokásos szenny(hon)lapok gusztustalan, szánalmas de valahol mégis végtelenül humoros oldalaihoz, némi ihletgyűjtésre, hátha találok megint valami... megindítót, amit ki lehet vesézni, némiképp vicces formában. Nos, ha ilyenre nem is leltem (vagy velem van a baj, és már halódik a tűz... köszönöm, hogy itt voltatok), azért rövid mazsolázásra sor került.

Az első hír amin megakadt a szemem mi más is lehetne, mint egy kutatási eredmény. Nem, nem, most kivételesen nem japán és/vagy angol tudósok jöttek rá valami roppant elmésre és hasznosra (mint például arra, hogy a tüsszentés után megvizsgált baglyok sokkal jobban kedvelik a pasztőrözött teljes tojáslevet, mint a hapci előtt állók… vagy ezt most csak én találtam ki? És ha igaz? Hmm… utána kéne járnom…). A washingtoni egyetem kutatói egy felmérés során 35 kellemetlen következményt neveztek meg, mint az alkoholizálás negatív utóhatásai.


Nos, természetesen nem úgy zajlott a vizsgálat, hogy egy csomó PhD-s professzor beült a sarki krimóba és jól beseggelt, másnap pedig papírra vetették azon élményeiket, melyekre még emlékeztek. Ennyire nem racionálisak. Ugyanakkor a használt módszer sem bizonyult vakvágánynak, hisz egyetemistákat kérdezgettek. A felsőoktatásban résztvevők piálási szintje, mint tudjuk (érzékeljük, netán átéltük) igencsak fejlett, úgyhogy érthető, hogy ez a téma tanulmányozásra érett.

És, hogy miket is neveztek meg a hallgatók, mint nem kívánatos utóhatás? A toplista első helyezettje – nem meglepő módon – a másnaposság, de olyanok is felmerültek, mint pl.: veszekedések, hányinger, erőtlenség, kínzó szomjúság, bizonytalanság, mogorvaság, csökkent munkaképesség, kínos egyéjszakás kalandok, stb. Itt és most hadd legyek segítségére az amerikai professzoroknak és egyetemistáknak, ugyanis mindezen kínos következmények ellen VAN gyógymód!

Ahogy a mondás is tartja: „A másnaposságot úgy lehet elkerülni, ha részeg maradsz!” Másnapos vagy? Igyál még egy sört, jobb lesz! Mogorva vagy, sokat veszekedsz, ha kínoz a macskajaj? Ez érthető, hisz nem adják oda a jól megérdemelt sörödet, vedd el és jobb lesz! Bizonytalan vagy, hogy megigyál még egy sört, vagy ne? Ne tedd, igyál! A hányinger kerülget, erőtlenség lett úrrá rajtad? Ez egy természetes reakció, a szervezeted így kívánja tudtodra adni, hogy sörre vágyik! Csökkent munkaképesség… nem értem, ez miért is baj? Mindegy, igyál! Kínos egyéjszakás kalandok? A feledés majd segít, de a feledést a sör hozza el! Kínzó szomjúság? Te kis csacsi, nem figyeltél eddig?


Örömömre szolgált, hogy segíthettem a mélyen tisztelt Egyesült Államok mélyen tisztelt, bár kissé együgyű polgárainak. Most komolyan, itthon ezt ki kezdené el kutatni, ráadásul így? Látszik, hogy alkoholizálási kultúrában jócskán le vannak maradva a szegény jenkik. Sebaj, amíg ők felnőnek a feladathoz, addig mi bontsunk fel egy jó hideg sört vagy bármi mást, ki mit szeret, csak szigorúan alkohol legyen! Nem iszunk vizet, hisz abban halak b*sznak, a citromos/meggyes/almás/stb-s sörtől pedig szőr nő a lábkörmünkre! Én szóltam!

A másik „jópofa” hírecskéről csak annyit, hogy maga a hír igen lesújtó és aljadék, így csak röviden, két mondatban értekeznék róla. „Megerőszakolta munkaadója lovát egy 61 éves férfi Hevesen”. Nem, nem, nem hevesen, hanem Hevesen… bár, most így elnézve, zseniális a kezdőmondat, hisz az aktus jellege és a helyszín egyszerre jelentkezik benne. Visszatérve az esetre, lehet, hogy nem kellett volna a „De mégis mit csináljak a lóval jó uram?” kérdésre azt válaszolni, hogy „Há’ bassza meg, tudja a dolgát, nem?”


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!