Kórházi látogatás, avagy lopják a WC papírt

Írta Papa Dátum 2011-08-03 21:14 Hozzászólás 0 Olvasta 2846 | Rovat: Öt perc Papával »

Szívesem mondanám, hogy a cím valami kreatív utalás, vagy vicc, de sajnos mindkét része igaz. Az utóbbi hetekben kórházban is jártam és bizony a WC papírt is lopják. A kéztörlőkkel együtt.

Feltételezem, hogy legalább egy-két ember fennakadt a kórházi részen szóval először foglalkozzunk azzal. Nem voltam/vagyok beteg, csak apróbb problémám volt, amit már le is rendeztek. Megvan mindenem és semmit sem tettek belém. Aki aggódok értem, az nagyon aranyos, köszönöm, de teljesen felesleges ezen rágódnia. Persze nem fogom világgá kürtölni, hogy mi volt a gond, de tényleg semmi komoly. Viszont az már komoly, hogy a kórház WC-jében ki volt írva, hogy "Kérjük ne vigye el a WC papírt és a kéztörlőket, mert betegtársaiknak így nem jut"... igen, akkora mértékben jelentkezhetett ez a dolog, hogy muszáj volt kitenni ezt a felkérést. Igen, sokan WC papírt és kéztörlőt lopnak, egy kórházból. Azt hiszem erre mindannyian ugyanúgy reagálunk:


Kezdjük azzal, hogy a megélhetési tolvajokat megértem. Nem támogatom őket, nem tartozom közéjük sem, de lássuk be, ha nincs mit enni, ha az ember több napja éhezik, akkor érthető miért lop mondjuk kukoricát. Sőt, azt is fel tudom fogni, hogy például az előbb említett kukoricát pénzzé is lehet tenni. Nem akkora üzlet, mint a drog, vagy a lőfegyver, de valamennyit megér. Akinek semmilye sincs, annak épp eleget. Azonban! A WC papírt, vagy kéztörlőt, amit az ember a WC-ből lop ki, tehát már ki van csomagolva, azt kinek lehet eladni? Feltételezem, hogy senkinek. Akkor viszont az illetők azért lopják el, hogy otthon felhasználhassák?

Szerintem aki önként be tud menni a kórházba és van érvényes TB-je, annak nem kellene arra szorulnia, hogy WC papírt lopjon. Legalábbis én nehezen tudom elképzelni. Az meg egy megint más dolog, hogy mindezt a kórházból lopják. Vegyük úgy, hogy valaki tényleg csak lopás útján tud olyan termékhez jutni, amivel kitörölheti a hátsóját. Akkor miért nem benzinkútról, vagy istentudjahonnan szerzi be magának? Pont egy kórházból lopni? No persze ottlétem során épp az egyik biztonsági őr beszélt apámnak arról, hogy a betegek egymástól, a nővérek meg a betegektől lopnak... szóval nem is tudom min lepődöm meg (mondjuk ők legalább pénzt és értékeket lopnak).

Térjünk rá a nyilvános WC-k emberi alkalmazására is. Tisztelt uraim (női WC-ben még nem voltam, így nem tudom ott milyen állapotok uralkodnak)! Én megértem, ha néha nem megy a célzás. Előfordul, lehet egy csomó oka, amit most nem fogok részletezni. Mindenkivel megesik, de azért szándékosan újrafesteni a falat... na, az már brutális parasztság. Szerencsére a félreszarással legutoljára csak általános iskolában találkoztam, de nem lennék meglepődve, ha "felnőtt" férfiak is viccesnek találnák a dolgot. Tessék észrevenni, hogy a WC-ben a boxok nem szalmával töltött lyukak, ahol oda vizel/szarik bárki, ahová akar. Nem tudom az építők szándékait, de szerintem nem véletlenül helyezik oda azokat a WC-ket.

A másik dolog az öblítés. A WC lehúzása. Tudom én, hogy erősen életveszélyes tud lenni, ha a századik beteg ember után kell megnyomni egy gombot, azonban a csapot és a kilincseket már úgyis megfogtuk, szóval az már nem oszt, nem szoroz. De rendben, ne érintsük meg, ne nyomjuk meg azt a nyavalyás gombot. Viszont legalább könyökkel, vagy WC papírral (ha van) az ujjunkon, vagy akár lábbal, de érintsük már meg, mert arra tényleg nincs normális, elfogadható magyarázat, hogy felnőtt emberek miért nem húzzák le a WC-t maguk után, főleg nem egy kórházban. Az ilyen emberek házába/lakásába elmennék és a nappaliba szarnék. Nem tudom, hogy az ilyenek fejében mi játszódik le olyankor, amikor úgy viselkednek, mint egy hasmenéses víziló, azonban szeretném egyszer megtudni, hogy milyen folyamatok zajlanak az agyukban, amik oda vezetnek, hogy alaposan telepakolják a csészét, aztán boldogan elsétálnak.

Lehet, hogy valami perverz alkotási vágyuk van? Művészeti értéknek nézik az emésztésük végtermékét és szeretnék megosztani ezt a kis csodát a világgal? Áh, valószínűbb, hogy csak idióta, tahó parasztok.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!