Fohászkodás a Múzsákhoz

Írta Papa Dátum 2011-03-02 20:51 Hozzászólás 0 Olvasta 2714 | Rovat: Irodalom »

Midőn e szavakat az internet oltárán néktek áldozom, abban reménykedem, hogy meghallgatjátok e gyarló lélek könyörgését.


Hozzátok fohászkodom, fenséges Múzsák! Csodák és egész világok ihletői és katalizátorai, csakis előttetek borulok térdre! El sem mondhatom, hogy mit jelent e gyarló, halandó embernek, amikor néha magatokhoz ölelitek. El sem mondhatom, mennyire sajnálom, hogy még az ily csodás pillanatokban is csalódást okozok, s nem lépem túl saját középszerűségem. Tudom, hogy még a könyörgésem sem méltó arra, hogy meghallgassátok, én mégis egy kéréssel fordulok hozzátok.

Magamnak nem kérhetem kegyetek, dicsőséges fényetek, szerető öleléseteket. Azonban sok olyan remek írót, művészt, gondolkodót ismerek, akiket megajándékoztatok azzal az erővel, ami csak keveseknek adatik meg. Ezek az emberek most a segítségetekre szorulnak. Az oly kegyetlenül racionális világ elzárta őket előletek! Kérlek Titeket... könyörgöm Nektek... imádkozom Hozzátok, hogy újra fogadjátok magatokhoz ezen embereket!

Segítsetek nekik, hogy dühüket, bánatukat, kétségbeesésüket, minden gondjukat, bajukat, s az összes boldogságukat megoszthassák velünk. Adjátok meg nekik az erőt, a békét és a harmóniát, amivel gondolataikat kivezethetik elméjük hátteréből. Ne engedjétek elkallódni őket, ha már egyszer mellettük voltatok.

Nem tudom mit követtek el, amiért Ti elnéztek felettük, de könyörgöm Nektek, vessétek ragyogó szemetek rájuk, fogadjátok őket ölelő karjaitokba, ringassátok őket, énekeljetek nekik, suttogjatok csodás gondolatokat a fülükbe, nyissátok fel a szemüket a világ csodáira és vezessétek a kezüket, hogy mindazt amit éreznek, tapasztalnak, másokkal is megoszthassák.

Nincs mit felajánlanom Nektek, mindenható Múzsák. Azt sem tudom, hogy szánalmasan esendő létem mennyire tud a Ti szolgálatotokra lenni. Tegyek valamilyen ígéretet? Miről? Mondjátok meg, hogy mit tegyek azért, hogy ne engedjétek az igazán jókat eltűnni a világ ködében!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!