...2010, 2011...

Írta Pactolous Dátum 2011-01-02 23:27 Hozzászólás 4 Olvasta 1804 | Rovat: Elmélkedések »

Ha most felnyitnám a Sablonos és közhelyszerű kezdések szótárát valószínűleg azzal kezdeném mostani írásomat, hogy "Ismét eltelt egy év..". De arrébb lapozva ezt a fajta felütést találtam, úgyhogy haladjunk is tovább! Lényegében csak össze szeretném foglalni, hogy mi volt az óévben, és mit szeretnénk változtatni az újban.

Ami talán szembetűnhetett a Drága Olvasóknak az talán az, hogy a szerkesztőgárda személyzete igen csak megcsappant, és ugyanígy a kikerülő írások száma is. Sajnos a kettő szorosan összefügg egymással. A helyzet az, hogy amikor a honlap elindult, még főiskolások voltunk, próbáltuk az írás műfaját gyakorolgatni, szerettünk is írni, kifejezetten élvezetes volt, főleg úgy, hogy ki is kerül az éterbe, és mások is elolvashatják. Ez szerencsére még most is így van, de az időkeret, amibe ezt az elfoglaltságot bele tudjuk sűríteni úgy tűnik egyre jobban szűkül. Nagyon sokan közölünk továbbtanultak, arrébb kerültek, ritkán beszélgetünk, ritkán találkozunk: ez egy természetes, bár szomorú folyamat. Akik maradtunk próbáljuk életben tartani a honlapot, nem mondom, hogy kevés sikerrel, de a procedúra elég nehézkes.

Félreértés ne essék, ez nem egy halotti beszéd, de a jövőbéli tervekről majd később. Szóval kevés az író, kevés az idő, de legalább Ti itt vagytok, olvastok bennünket, és ez jó! Nagyon szépen köszönjük, hisz bár mindannyian exhibicionista emberek vagyunk, azért mégiscsak úgy van értelme az egésznek ha van befogadóközönség.

Ez az év - a fentebb taglaltak miatt - meglehetősen szerény volt a honlap történelmében, de azért így is van miről mesélni. A teljesség igénye nélkül olyan előadók albumairól írhattunk véleményeket, mint például a Paramore, Ayumi Hamasaki, Katie Melua, Amy MacDonald, a Capsule, a Lordi, Armin Van Buuren, Markus Schulz, Lange, Solarstone, stb. A magyar Wendigo együttes kritikájához maga a frontember, BZ is hozzászólt, míg az idei Ákos-turné nyitóelőadásáról szóló élménybeszámoló (by Conquistador) felkeltette a főszereplő figyelmét is, és tiszteletünket tettük a www.akos.hu oldalon. Papa szerkesztőtársam sem rejtette véka alá a véleményét, olyan filmeket emelt a magasba/tiport a sárba, mint például a The Pacific sorozat, a Vasember 2, az Avatar, vagy Az Utolsó Léghajlító. Shou-Chan is szorgalmasan bővítette az anime rovat tárházát, és Pebble is alkotott véleményt erről-arról, legyen az egy 3D-s táncfilm, vagy a játékfüggőség.

Eközben az irodalom virágoskertje sem maradt ápolatlanul, sőt, új tehetségek is csatlakoztak egy-egy mű erejéig, innen is köszönjük Natasa Blain-nek és Merliának a küldeményeket, jöhetnek még! És igen, Anita, tőled is szeretnénk már valamit újra olvasni. A sok komolykodás, elmélkedés mellett azért az ökörködésre is fordítottunk időt: folytatódott, majd befejeződött a Daniel Broadwick sorozat, majd pedig elindult az új Papa-féle saga, Mindent a legitim utódlásért (ami szintén véget ért, de talán nem véglegesen). Én újból belekezdtem bizonyos zenei projektekbe, ebből kettőt meg is jelentettem 2010-ben, egy Projeckt-tel elkövetett közös dalt (Move On, még egy internetes rádióadásban is debütált volna, ha egy apró malőr folytán volna ez nem maradt volna el, de azért így is nagyon hálás vagyok Endoril, hogy betetted a szettedbe!), amiből készült egy szimfonikus változat is, illetve egy bootleg-remixet egy Evanescence dalból, amire ismerősöm kért fel.

Persze voltak kudarcok is, kár lenne tagadni. Például a sokat ígérgetett design-váltás még mindig nem valósult meg, ami nem feltétlenül baj, csak már ígérgetjük egy ideje. Ezzel most nem szemrehányást akartam tenni az illetékesnek, de azért de :) Nem igazán jött be az a felhívásunk sem, ami a "Ti kéritek, mi megírjuk!" címre hallgatott. Úgy tűnik, Ti inkább arról szerettek olvasni, ami minket foglalkoztat, nem a kívánságműsor a lényeg. Vagy csak a lustaság szólt közbe megint, ki tudja. Viszont a "jelezzétek kommentben, hogy olvastok, és reklámozzatok közösségi oldalakon" akció egész jól sikerült, köszönjük mindenkinek!

Így visszatekintve azért mozgalmas volt ez az év is. Mit szeretnénk változtatni? Nos, talán a megújulás bekövetkezik idén, de én már nem ígérek semmit. Viszont mindeféleképpen szeretnénk picit többet foglalkozni az oldallal, az írásokkal és Veletek, azaz megpróbáljuk az egyes írások közötti szüneteket leredukálni. Ugyanakkor kicsit interaktívabbá is tennénk a honlapot, hogy ez milyen formában fog bekövetkezni, még nem tiszta, de mondjuk egy nyereményjátéknak mindenki örülne nem? A magam részéről pedig több kritikát, humoros írást, elmélkedést szeretnénk írni, valamint zeneileg is aktívabbá kívánok válni. Kollégák?

Nincs más hátra, mint még egyszer megköszönni mindenkinek akit felsoroltam, vagy éppenséggel dilettáns módon kihagytam, hogy segített nekünk az óévben. Várunk Titeket továbbra is az újban, olvassatok minket, terjesszétek az igét, mi pedig írunk Nektek! Boldog Új Évet! Ahoj Poplacsek! Vigyázzatok a bikaszárt nyalogató műhelypillangókra!


Hozzászólás
Papa Papa
2011-01-03 20:47
Ő akkor is dühös és tajtékzik, amikor nem a jogdíjakat követeli. :) De semmi gáz, lezsíroztam vele, elintéztük annyival, hogy őt marhára nem érdekli, hogy mit csinálok, és egyébként sem ismer :)
Pactolous Pactolous
2011-01-03 12:17
Reméljük utóbbi mondatodért nem fog téged megkeresni Dr. Cox, mérgesen, dühösen, tajtékozva, jogdíjért követelőzve :)
Papa Papa
2011-01-03 10:17
Nos igen, örülnék, ha hirtelen egy tucat tehetséges író bukkanna fel (tudom, hogy ott vagytok, TUDOM!). Amíg azonban ők váratnak magukra, megígérem, hogy idén sem pusztítom el a világot. Elfoglalni elfoglalom, valószínűleg, de majd valami pacifista módon :)
Oké, majd igyekszem azokról a filmekről/sorozatokról is írni, amiket látok. Plusz az irodalmi vénámat is újra át kéne döfni egy méretes szikével.
Az egyetlen ami biztos, hogy majd lesz valahogy. Mert valahogy mindig lesz. :) (Amikor az internet megszűnik, csak a pactolous.hu fog megmaradni és persze az lesz rajta, hogy "Kérjük vissza a pornót!") :)
PetiX PetiX
2011-01-03 05:38
BÚÉK pactolous.hu
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!