Rock dalból breakbeat, avagy egy felkérés teljesítése

Írta Pactolous Dátum 2010-11-18 21:21 Hozzászólás 3 Olvasta 2009 | Rovat: Hírek »

Ha megkérnek valamire, illik teljesíteni, nem de bár? Főleg ha meg is ígéred. Így jártam el én is. Nem, nem csaptam fel bérgyilkosnak, sem dzsigolónak, a helyzet sokkal egyszerűbb. Felkértek egy dal átremixelésére, és hát... ejj, kit próbálok átverni: üzletet kötöttünk egy ismerősömmel, hogy ha egy Evanescence dalból kifaragok valami mást, eljön egy házibuliba. Nos, én teljesítettem az alku rám eső részét.

A történet főszereplője, akit nem neveznék néve, Andinak hívják (hupsz), megbízott ezzel a feladattal: az Evanescence együttes Call Me When You're Sober című dalából készítsek el egy remixet. Nem kellett sokáig hergelni, neki is láttam a feladatnak, ám több nehézségbe is ütköztem az elején.

Először is ott vannak a stílusbéli különbségek: az Evanescence egy rock együttes, én pedig elektronikus műfajban utazom. Milyen átirat szülessen? Első nekifutásból egy progresszív trance alapot hoztam össze, teljesen más dallammal, de ez egyrészt nem is tetszett annyira, másrészt, rendes, jó minőségű hangsávok híján az ének is csúszott. Az út zsákutcának bizonyult.

Szóval az egészet talonba raktam, és inkább más megközelítésből fogtam hozzá a munkához. Maga a dal nem egy gyors darab, de mi lenne ha azzá tenném? Ekkor jutott fejembe egy drum 'n bass-es, breakbeat-es hangzás. Ez tűnt járható útnak, és ezen is maradtam. És habár sokszor az idegösszeroppanás szélére sodortak különböző technikai problémák, azért kifejezetten élveztem, hogy egy picit elszakadhattam a megszokott stílusomtól, úgy érzem játékosabb, kísérletezőbb lett az átírat.

A dalt a szokásos helyen, a Letöltések szekció Remixek részénél találjátok meg, de még mielőtt (remélhetőleg sokan) lecibálnátok a netről, mindenkit megkérnék, hogy tekintsünk el attól a kommentektől, hogy ez mennyire rosszabb vagy jobb az eredeti dalnál. Nem az volt a cél, hogy jobb, vagy rosszabb legyen, én átértelmeztem , és ennyi! Remélem elnyeri a tetszéseteket, és Andinak is tetszeni fog, hiszen az ő esetében van igazán tétje (ha nem fog tetszeni neki, nekem végem azon a bulin).

És persze köszönöm mindenkinek aki a korai vázlatokat meghallgatva ismét bátorított, dicsért, konstruktív javaslatokkal látott el. Köszi Andris, Évi, Wolf, Bloodfield, Barbara!


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2010-11-18 22:28
Lesz még, lesz... addig is lehet ismerkedni a régebbiekkel, ha még nem tetted volna meg :) És igen Andie, igazad van! :)
andie andie
2010-11-18 22:18
"...kifejezetten élveztem, hogy egy picit elszakadhattam a megszokott stílusomtól.."

Látod? Már megint csak jót tettem veled :D
Évi Évi
2010-11-18 22:05
még még még.......még többet akarok.
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!