Hanazakari no Kimitachi e – Egy bimbó virágzása, csak neked

Írta Shou-chan Dátum 2010-09-30 17:59 Hozzászólás 0 Olvasta 5573 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy film, melyben a főhősünk, egy srác, lánynak adta ki magát, hogy a szeretett nő közelébe kerülhessen. Eme humoros filmet Bővér Szállónak hívták. Megdöbbenésemre egy nagyon is hasonló történettel találtam magamat szemben, csak volt benne egy svédcsavar, mégpedig az, hogy itt a lány öltözött be fiúnak, hogy álmai férfiának a közelébe férkőzhessen!

Biztos mindenkinek volt már olyan valaki az életében, akire felnézett, akit imádott, akire hasonlítani akart és akiért bármit megtett volna. A történet főhőse, Ashiya Mizuki is hasonló cipőben jár. Az első perctől kezdve csodálta és nem tudta levenni a tekintetét Sano Izumi-ról, aki magasugró bajnok volt. Gyönyörű alakja úgy szelte a levegőt, mint a madár szárnyai! Csak sajnos egy tragédia következtében a szárnyak eltörtek, a madár pedig a földre hullott. Feledve a költői stílust, Sano-t baleset érte és nem tudta folytatni magasugrói pályafutását. Ám mivel Mizuki ezt nem volt képes elviselni, szülei tudtával, akikkel együtt Amerikában élt, Japánba utazott, hogy meggyőzze a fiút, folytassa az ugrálást. Csak egy apró bibi csúszott a képbe, mégpedig az, hogy Sano egy fiúiskolába járt, ahová értelemszerűen nem járnak lányok. Éppen ezért Mizuki úgy döntött beiratkozik a suliba, mint fiú! És mit hoztak a véletlenek, ha nem azt, hogy egy osztályba, de még egy kollégiumi szobába is került Sano-val! Innentől kezdve megindultak a humoros jelenetek, mint fürdési komplikációk, homoszexualitás kérdése, egy ágyban alvás, stb. És bár nem kicsit döcögősen indult a kapcsolatuk, mégis Mizuki nem hagyta magát és Sano igazi testi-lelki jó barátja lett.

Furcsamód, bár érthetően – hiszen nagyon aranyos a történet – a japánok és a tajvaniak is készítettek belőle egy-egy sorozatot. És bár a tajvaniban a nevek nem igazán egyeznek /a színészeknek és helyszínnek megfelelően kínai nevük lett/, a történet majdnem percre pontos, már amennyire egy feldolgozás pontos lehet. A japán verzióban ezzel szemben meglepő eltérések voltak, legalábbis számomra. A nevek egytől egyig egyeztek, a történetet viszont rendesen átírták. Mondjuk a főbb részeket meghagyták.


Rengeteg szereplője van a történetnek, hiszen egy egész osztály szerepelt benne, de ahogy a Gokusen-nél is, itt is csak a főbbeket emelem ki.

Ashiya Mizuki egy akaratos, erős személyiséggel rendelkező, nyitott szívű, Amerikában nevelkedett lány, aki a balesetről hallva úgy dönt, újra ráveszi a magasugró Sano-t, hogy folytassa a sportot. Főhősnőnk rendkívül szerencsés helyzetben van, hiszen az egész iskolában ő az egy szem lány és csak pasik veszik körül. Persze hamarosan megtanulja ennek a hátulütőit is, úgy mint a férfimosdóban, a koliszobában, azokon a bizonyos napokon és így tovább. Viszont egy apró dolog is könnyen lebuktathatja és akkor repül az iskolából. Éppen ezért nem elég, hogy ügyelnie kell Sano fejlődésére, Nakatsu közeledéseire, arra is figyelnie kell, hogy le ne lepleződjön. De ahogy írtam, Mizuki belevaló csaj és nem hagyja magát olyan könnyen!
A japán verzióban Horikita Maki játszotta a szerepet, akiből kifejezetten jóképű srácot varázsoltak, bár ennek ellenére is eléggé nőies maradt. De ez is csak előnyére vált szerintem. A tajvani verzióban Ella Chen, a népszerű lánycsapat, a S.H.E. egyik énekese lett a kiválasztott, de színészi játék szempontjából semmivel se volt rosszabb az alakítása japán párjánál.

Sano Izumi-t rengetegen tisztelik és éppen ezért rengeteg ellensége is akadt, főleg a sporttársak körében. Sokan csalódtak benne, amiért olyan könnyen feladta a gyógyulás és a visszatérés lehetőségét, megint mások viszont próbáltak lelket, erőt verni bele. Ide tartozik Mizuki is. A hatalmas nyomás miatt főhősünk egy csendes, zárkózott jégcsappá vált, akit még legközelebbi barátai sem tudtak kicsalogatni a csigaházából. De ami nekik nem ment, azt Mizuki elintézte helyettük, így Sano is egyre jobban kivilágosodott és újra egységes lett a régi csapat. Ráadásul pont ő volt a legelső, aki felfedezte, hogy Mizuki lány és ráadásul nem mindennapi körülmények között.
Sano-t a szintén korábban már említett Oguri Shun alakította, véleményem szerint fantasztikusan! Korábban is utaltam már rá, mennyire sokoldalú és sokarcú színész, de talán itt mutatkozik meg a legjobban! Jobb színészt nem is választhattak volna. J Konkurens párjában Wu Chun alakította a magasugrót, aki szintén egy banda, a Fahrenheit fiúcsapat egyik énekese és hölgypárjához hasonlóan népszerű is.

[1] [2] (2/1)


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!