Új dal!

Írta Pactolous Dátum 2010-08-18 22:28 Hozzászólás 10 Olvasta 2095 | Rovat: Hírek »

Bezony kérem, a puritán, egyszerű cím nem hazudik: elkészült az új dalom! Ráadásul rögtön két verzióban is a nagyközönség elé tárom, de ne rohanjunk annyira előre, katt a címre, és tovább mesélek!

Igen hosszadalmas, sokszor kínkeserves, nyögvenyelős, olykor pedig rendkívül gördülékeny munka után végre elkészült 2009 eleje óta az első új dalom! A nóta a keresztségben a Move On nevet kapta, ez volt a munkacíme, és végül ráragadt. A stílus ízig-vérig trance, számomra renkdívül érdekes megoldásokkal, hangzással és ritmussal. A dalban volt segítőm is, méghozzá Projeckt barátom, aki nem átallott ötletekkel, észrevételekkel és néhány effekttel is belekontárkodni a végeredménybe. Hiába, két remix után kellett egy közös dal is...

A Move On, mint említettem, két verzió képében is napvilágot látott. Van a DJ-barát, mixelhető, hosszú Original Mix, ez tulajdonképpen az eredeti változat. Rengeteg apróbb variálással próbáltam a receptet feldobni, és úgy érzem a dallam is az egyik legsikerültebb darab. De még mielőtt a túlfényezés hibájába esnék, szeretnék köszönetet is mondani pár embernek, akik bátorítottak, és mertek véleményt mondani a dalról:

- Bloodfield, köszi a javaslatokat, ha te nem szólsz, hibás ritmusképlettel íródik meg a dal! Ja és köszi a sok-sok észrevételt és dicséretet, várom a remixet! :)

- Endoril, köszönöm az építő jellegű kritikát, és hogy véleményezted a demó változatát a dalnak! Sokat tanultam belőle!

- Évi, köszi, hogy lájkoltad Pofakönyvön (aka Facebook) a dal teaser-részletét, egy ilyen dicséret is sokat, nagyon sokat számít ám!

- Drága Húgom, Barbi, köszi, hogy magadtól kértél meg engem, hogy tanítsam meg szintetizátoron a Move On dallamát, én ezt is bóknak veszem! :)

- Köszönöm mindenki másnak, akinek megmutattam a dalt, volt türelmük végighallgatni, de most nem neveztem meg őket!

- És persze köszi Projeckt, hogy részt vettél a dal elkészítésében, kár, hogy az időbeosztás néha szabotálta a közös stúdiózásokat, de szerintem a végeredmény így is magáért beszél..

A "Move On" original verziója

Na, ez nem az Oscar-gála, még nem esett szó a dal másik változatáról. Az úgynevezett Epic, Symphonic & Emotional Orchestra Version az, aminek hangzik: egy nagyzenekari, szimfonikus verziónak. Hegedűk, cselló, üstdob, harsonák, zongora... mindezt sajnos nem a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara által, de az élmény majdnem olyan. Ajánlom ezt is, ha nem rettegtek a komolyzenétől.

A "Move On" szimfonikus változata

Ennyi szócséplés után pedig nincs más hátra, mint előre! A Move On két változatát, úgymond kislemezét innen tölthetitek le, a kicsomagoláshoz tömörítőprogram szükséges! Köszönöm, hogy elolvastad, köszönöm, hogy meghallgattad, és előre is köszi a véleményeket!


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2010-08-23 21:27
Na ez a kömény gyerekek! Endoril jóvoltából a csütörtöki The Hungarian Lucky Game rádióadás 4. részében szerepelni fog a dal!!! Hatalmas THX innen neki!

http://www.facebook.com/event.php?eid=107907555930001&ref=ts

http://musicisforrichpeople.blogspot.com/search/label/HLG

http://www.powerfm.hu/html/radios/trance.html
Évi Évi
2010-08-21 22:01
mindenféleképpen....:)
Pactolous Pactolous
2010-08-20 23:57
Ó, vielen dank! Bár a művész kicsit erős, az ösztönzés rész stimmel, remélem a többi kezdeményt is mutogathatom bőszen :)
Évi Évi
2010-08-20 22:54
Hát ami jó azt meg kell dicsérni.....így ösztönözve a művészt, hogy elkészüljön a teljes mű......én itt is lájkolom ezerrel:)És köszönöm a név szerinti megemlítést...lányos zavaromba bele is pirultam:)
Pactolous Pactolous
2010-08-20 22:14
Most, hogy már TeCsőre is felkerültek a dalok, beillesztettem őket a hírbe is, hátha valaki letöltés előtt meg akarja hallgatni őket :)
PetiX PetiX
2010-08-20 06:58
:)
Pactolous Pactolous
2010-08-20 06:45
Köszönöm, köszönöm! Projeckt, belehúzunk, összehozzuk a Stereo Love remixet, aztán még egy közös dal... hupsz, ez tán túl sok infó volt :)
Projeckt Projeckt
2010-08-19 17:14
Köszönöm, hogy együtt dolgozhattunk!
Nem volt könnyű "szülés", a következő szerzeménynél jobban bele kell húzni. Jó lenne még idén legalább egy remix :P
PetiX PetiX
2010-08-19 12:44
Szerintem az eddigi legjobb, van olyan jó mint a professzionális DJ-k zenéi. ^^
*****
Tivadar Tivadar
2010-08-19 02:19
Szimfonikus üt!
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!