A trENSZ Bizottság újabb ülése

Írta Pactolous Dátum 2010-08-03 16:59 Hozzászólás 5 Olvasta 9540 | Rovat: Kritika »

Várható volt, hogy az idei év erős lesz trance albumok terén, de azt még én sem gondoltam volna, hogy a 3 nagyágyú (Armin van Buuren, Markus Schulz, Roger Shah/Sunlounger) előtt lesz még valami, ami fel tud dobni. De sebaj, inkább érjenek kellemes meglepetések, mint kellemetlenek, nem igaz?

Valahogy az elektronikus tánczenét mindig az európai földrészhez kötjük: ha dance/trance/house, akkor csak a németek és a hollandok jöhetnek szóba. Szerencsére ez már közel sincs így, persze rengeteg európai előadó határozza meg a stílust, vannak nekünk már olasz (Giuseppe Ottaviani), ír (John O’Callaghan), svéd (Marcus Schössow), orosz (Aurosonic, Bobina) emberkéink is, de az amerikaiakat sem kell félteni (Josh Gabriel, Dave Dresden), vagy például az irániakat (Deep Dish). Még jó, hogy a most taglalt előadók is más-más helyről érkeztek, így ügyesen bele tudom illeszteni a koncepciómba.

Mivel elég sok lemezről lesz most itten szó, úgy gondoltam az egyszerűség kedvéért összedobok egy Főmenüt, így könnyebb lesz eligazodni... remélem. Kattoljatok a képekre, és máris ott vagytok a kívánt lemez kritikájánál.


[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] (7/1)


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2011-05-12 11:15
Bizony! és már eddig is olyan rmixek jöttek ki, hogy a hagyma sírja el magát tőlük, szóval bízakodó vagyok :)
Andsen Andsen
2011-05-09 14:34
Magam is hasonló véleményen vagyok BT albumával kapcsolatban, fura hogy az amúgy rock-os vonalat nem kedvelem, itt mégis annyira jól szól, bár első hallgatásra néhány számnál értetlenül álltam, hogy most akkor mi is ez?
Mondjuk BT munkái mindig is elég megosztóak voltak. Júniusban pedig ha minden igaz érkezik az album remixed verziója.
Projeckt Projeckt
2010-08-18 19:56
BT - These Hopeful Machines

BT mindig is egy külön "része" volt a trance világnak és úgy gondolom ez nem is fog változni.
Elsőre kicsit féltem a 12 track / 2CD megoldástól, de nem lett unalmas az album. Mindenképp inkább érdekesnek mondanám, habár tény, hogy sok régebbi albumán használt megoldástól nem hajlandó megválni. Ezek amolyan jellegzetességek, ezekről tudjuk elsőre, hogy BT albumot hallgatunk. Nem mindegyik számra mondanám, hogy kifejezetten trance, de az összhatás tagadhatatlanul jóra sikeredett. Szerintem 2010 egyik legjobb előadói albuma!
Projeckt Projeckt
2010-08-04 19:41
Susana – Closer

Az énekesnői szóló albumok terén nálam az etalon Jes Brieden – Disconnect című albuma 2007-ből. Azon az albumon Jes is a már előzőleg előadóknak és producereknek felénekelt számait dolgozza fel. A feldolgozás szót emelném ki, mert ott legalább nem az eredetileg felénekelt darabok kerültek fel, hanem némi újításon mentek át a dalok. Ebben a formában azt az albumot már nevezhetjük Jes szólóalbumnak. Ennyit a Jes albumról, aki nem hiszi hallgassa meg.
Susana Jes-szel szemben itt hibázott hatalmasat, hogy minden változtatás nélkül felrakott 2-3 éves slágereket az albumra, gondolva, hogy ő énekel bennük, akkor már saját számainak tekintheti őket. Engem a vegyesség nem zavarna, sokkal inkább az, hogy egy Rex Mundi vagy egy Armin Van Buuren számot Susana nem sajátíthat ki. Ne cserélődjenek fel a szerepek, emlékezzünk rá, hogy Susana csak egy énekesnő!
Projeckt Projeckt
2010-08-04 19:23
Az tény, hogy Nitrous Oxide nehezen tud elszakadni az egysíkú uplifting-től. Ez a legtöbb Anjunabeats dj-nél így van, bár mostanság történtek újítások a kiadónál.
Az albumot fejlődőképes darabnak tartom, észrevehetőek meglepő változások. Az egyik ilyen a már említett Far Away címú szám, amely minden bizonnyal az első Nitrous Oxide szám amiben van vokál. Szóval csak így tovább N2O, de azért van még hova fejlődni.
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!