Médiasztár vagyok

Írta Pactolous Dátum 2008-05-07 18:43 Hozzászólás 3 Olvasta 1474 | Rovat: Irodalom »

Médiasztár vagyok. Rendszeresen megjelenek újságokban, interjúkat adok rádióknak, televízióknak; mindenki rám kíváncsi. Pedig semmi különöset nem teszek, semmi olyat ami a társadalomra nézve hasznos, tulajdonképpen rendes állásom sincs. Én egyszerűen csak egy médiasztár vagyok. Hogy előtte mivel tevékenykedtem? Lényegtelen. Talán megjelent 1-2 lemezem, feltűntem egy vetélkedőben, szerepeltem egy valóságshow-ban vagy részt vettem egy tehetségkutató versenyen? Nem számít. Beivódtam a köztudatba. Ennyi. A média állandó főszereplője vagyok, meghódítottam az emberek érdeklődésének homlokterét.

Médiasztár vagyok. És élvezem. Néha meghívnak társműsorvezetőnek reggeli adásokba, kineveznek riporternek egy TV-s bulvármagazinnál, ruhacikkeket, ételfinomságokat, bútordarabokat adnak el az én nevemmel, még saját műsorom is van nem is egy médiumon. Mivel érdemeltem ezt ki? A botrányaimmal. Élek-halok értük. Féltékenységi jelenetek, verekedések, indulatos beszólások, kínos incidensek; nálam bármi szóba jöhet. Magánéletem nincs. Minden a világ szeme előtt zajlik. Minden rezdülésemet figyelik, és lereagálják, mert érdeklem őket. Még szarni sem tudok kamera nélkül.

Médiasztár vagyok és élvezem. A kattogó fényképezők hangja bársonyosan simogatja füleimet. A villogó vakuk fénye után bőröm minden pórusa éhezik, már-már szinte sóvárogva kívánják. A felém tartott mikrofonokból kiáradó tiszta energia létem alapvető nyersanyaga. A riporterek kérdései, a rólam szóló reklámok látványa, az engem ábrázoló plakátok, a tudat, hogy médiasztár vagyok: ez tart életben, ez táplál. A pénz? Másodlagos. Az csak a megélhetésemet biztosítja. Biológiai létezésem a felsorolt dolgoktól függ.

Médiasztár vagyok. Az vagyok, de már több, mint egy hete nem történt velem semmi. Semmi! Műsoraimat felfüggesztették, interjúkat nem adok, sehova se hívnak, botrányaim nincsenek; már senkit sem érdeklek. Nincs több bársonyos kattogás, simogató vakufény, mikrofon-energialöketek. Nem kérdeznek felőlem, rólam, értem. Nem látok magamról szemkápráztató plakátokat, semmit sem reklámozok. Elmúlt a dicsőségem.

Most szüleimmel élek, de igazából nem is élek. Sorvadok. Halódom. A hiány szép lassan felemészti jelentéktelen porhüvelyem. Hamarosan nem leszek többé…

Médiasztár voltam.


Hozzászólás
Mike Mike
2008-05-09 22:47
Lecsúszott médiasztároknak szeretnék kedveskedni, egy kis energia a talpra álláshoz: http://www.youtube.com/watch?v=M-9rkNcZaiA
Pactolous Pactolous
2008-05-07 21:35
De jó, hogy vannak barátaim :)
Papa Papa
2008-05-07 21:25
Mi az hogy lesz? Azt hittem már az :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!