The Pacific – A hős alakulat 4. rész

Írta Papa Dátum 2010-04-05 21:09 Hozzászólás 2 Olvasta 2425 | Rovat: Kritika »

Hála az égnek a sorozat ismét visszatér a lövészárkokba, a mocsokba, a halállal körülölelt drámába, oda, ahová tartozik. Ez el sem lehet szúrni, ugye? Ugye?

Ugye. Nem is szúrták el, szóval összességében elégedett vagyok ezzel az epizóddal. Jelentős javulás az előző részhez képest. Két dolgot említenék meg csupán. Az első, hogy rögtön az epizód elején láthatjuk a szívbeteg srácot, aki talán már nem is szívbeteg, de mindenképpen a tengerészgyalogsághoz csatlakozott. No szóval, őt láthatjuk, ahogy elszúr egy tüzérségi gyakorlatot a kiképzése során. Egy három perces, minden kontextus nélküli jelenetben. Egy kérdésem volna: ez mi a ráknak kellett? Miután vége lett a jelenetnek csak annyit tudtam mondani, hogy: „Heh?”.

A másik dolog, hogy most jöttem rá, miben is lesz a The Pacific nagyon más, mint elődje. Nos, a Band of Brothers címében is hordozza a többes számot, s mint láthattuk nem véletlenül. Voltak sérültek ott is, akiket kórházba vittek, de aztán egy-két rész múlva újra előbukkantak és sosem mutatták „kalandjaikat” a tábori kórházban egy részen át. Itt jön a csavar, a The Pacific ugyanis nem tesz címében olyan említést, hogy ez több emberről fog-e szólni, vagy sem. Egyértelmű, hogy nem egy alakulatról szól, ergo a magyar alcím elég nagy baklövés (A hős alakulat).

Nagyon úgy tűnik, hogy ez a sorozat főleg Leckie-ről szól. Van, aki nem így gondolja azokat után, hogy az utóbbi két rész gyakorlatilag csak róla szólt? Nem mintha ezzel egyébként bármi baj volna. Egyszerűen csak arról van szó, hogy másra számítottam. Most viszont már tudom, hogy ezentúl hogyan kezeljem a sorozatot, már ha persze a köv részben nem fogják áttenni a történet fókuszát valaki másra.

Mindenféle komolyabb spoiler nélkül annyit mondhatok erről az epizódról, hogy jó volt, gyorsan eltelt vele az idő. Sokkal jobb volt, mint az előző rész, de még mindig nem az volt, amit elvártam volna. Nagyon jól indult, aztán kissé középszerű lett. Nem mondom, így is elég drámai, és természetesen szorosan kapcsolódik a háborúhoz, meg bemutatja, hogy milyen hatással lehetnek ezek a borzalmak az emberre… csak valahogy… nem tudom. Valami még mindig nem klappol.

Egy kis előre utalás: Anna Torv szerepelni fog a The Pacific-ben és bezony szexjelenete is lesz. Feltehetőleg felül semmiben látni is lehet majd. Feltehetőleg a következő részben. Ezt csak azért mondom, hátha van az olvasók között valaki, akit érdekel.


Hozzászólás
Papa Papa
2010-04-06 10:00
Gondolom mondanom sem kell, de az a kis üzenet a végén, abszolút neked szólt. :D
Pactolous Pactolous
2010-04-05 22:21
Engem igen, érdekel Anna Torv, már csak miatta is ledarálom majd a sorozatot, ha véget ért... igaz, szerintem amúgy is így tettem volna... :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!