The Pacific – A hős alakulat 3. rész

Írta Papa Dátum 2010-03-29 21:17 Hozzászólás 0 Olvasta 2529 | Rovat: Kritika »

Végre valahára eljött az a pillanat, amikor a készítők megmutathatták nekünk, hogy mi is hiányzott az Elit alakulatból. Hölgyeim és uram, van szerencsém elárulni önöknek, hogy végre a The Pacific átesett a tűzkeresztségen, máris két dugással és egy előjátékkal. Éljen, éljen.

Oké, a bevezetőmet egyértelműen szarkasztikusnak szántam. Akik ismernek, tudják rólam, hogy nem rajongok azért, ha egy filmben, vagy sorozatban kontextus nélkül jelenik meg a szex. Rendben, itt meg volt indokolva, azzal nincs bajom. A történet szerint hőseink Ausztráliába érkeznek. És hát kanos tengerészgyalogosok kontra magányos ausztrál lányok… egyértelmű, nincs itt mit cifrázni. A következővel van a bajom: néhány hosszadalmas lerészegedős, alkohol mámorban úszó, csaj tapizó jelenet után elkezd kibontakozni a romantikus szál.

Leckie barátunk, az ő nevét megjegyeztem, mert már tetű sokat mondták, összejön egy görög származású hölggyel. Félreértés ne essék, tudom, hogy ez valódi emberek beszámolói alapján íródott, és egyébként a romantikával sincs bajom, nem zavar, ha egy-egy filmben, vagy sorozatban megjelenik. Noh, Leckie elmegy a hölgyhöz látogatóba. Megismerjük a hölgy családját, hejj hó. Este lesz, Leckie-t ott marasztalják a vendégszobában. Hölgy beoson, szex kezdődik. Hosszan. Majd Leckie egy kiadósabb nyögés után bejelenti, hogy végzett. A hölgy azt mondja, sebaj, mehet a második menet. Leckie megjegyzi hogy az amerikaiaknak is kell kis idő arra, hogy újratöltsenek. Az újratöltés idejére Leckie kijönne a hölgyből, de a hölgy marasztalja.

Nem, az utóbbi sorokat nem én találtam ki, nem én színeztem ki a dolgot, így volt. Tessék megnézni, ha valaki nem hiszi el. Majdnem abbahagytam a rész nézését. Meg úgy a sorozatét is. Haladjunk. Egy másik jelenetben Leckie és a hölgy ruhában a kertben, csak épp annyi helyet hagynak szabadon, hogy működjön a fajfenntartás. „Szerencsére” ebbe az aktusba már csak a beteljesülés pillanata környékén kapcsolódunk be. Egy másik jelenet során egy olyan csávó, akinek a nevét sem tudom, pedig biztos főszereplő, szobára viszi a saját hölgyét. Romantikus smacizás, melltapogatás, nyak csókolgatás.

Noh, én nem vagyok egy hiszékeny ember, szóval nehezen hiszem el, hogy egy hatvan-hetven éves tengerészgyalogos veterán ilyen részletességgel számolt volna be a The Pacific készítőinek a közte és a hölgy között egy-egy aktus közben lezajló pajzán beszélgetésről. Azt pedig még jobban kétlem, hogy ezt leírta volna a könyvében. Ezért azt vagyok kénytelen feltételezni, hogy ezt a készítők rendezték így, ilyen teátrálisan és erotikusan. És ezzel bajom van. Sok. Persze biztos csak az én rigolyám az, hogy egy filmben, vagy sorozatban, a szerelmi szálat ki lehet bontakoztatni anélkül is, hogy állandóan a képünkbe nyomnák a szexet. Vagy ha már szex, akkor miért kell azt hinni, hogy az aktus totális bemutatása elősegíti a sorozat történetének előrehaladását. Lehet, hogy az amerikai közönség nem tudná, hogy Leckie szereti a nőt, anélkül, hogy ne látnák ahogy erotikusan összeforrnak? Többször is.

Szóval részegeskedés, mulatozás, nőzés, dugás… mit mondhatnék, imádtam ezt az epizódot. Ha a következő két rész nem egy mocskos lövészárokban fog játszódni, akkor abbahagyom ezt a sorozatot. Háborús drámát akarok látni. Mint például… nem is tudom, az Elit Alakulat. Lehet, hogy a The Pacific készítői ismerik azt a sorozatot. Nagyon azt várom, hogy olyan legyen, mint a nagy elődje? Igen. És hol ezzel a gond? Ha a karakterek mások, a történet más, a helyszín más és az ellenség is más, de a megvalósítás ugyanolyan, akkor azzal nincs bajom. Persze ezzel valószínűleg egyedül vagyok.


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!