Különös éjszaka

Írta Pactolous Dátum 2010-03-12 14:01 Hozzászólás 5 Olvasta 1511 | Rovat: Irodalom »

Öreg, de takaros ház, 1872-ben épült, nemrég újították fel. Két emeletes, egy konyhával, 2 mosdóval, 3 szobával és egy padlással. Egy férj és feleség lakik benne, a férfi könyvelő, a hölgy tanárnő. Dolgos kis család, de mostanában nagyon nyugtalanok. Aggódnak a házzal kapcsolatban, furcsa, megmagyarázhatatlan jelenségeket tapasztaltak: éjszaka mintha járkálnának az emeleten, olykor hangokat hallanak, suttogásokat, és volt amikor tárgyak mozdultak el vagy ajtók, ablakok csapódtak be.

Este 10 óra van, már lement a nap. A család elment itthonról, így nyugodtan körülnézhetek. Ha valami furcsa van itt ebben a házban, akkor most a legmegfelelőbb alkalom kideríteni mi is az. Koromsötét van, az összes fény lekapcsolva: tökéletes a nyugalom. Persze a hold fénye visszatükröződik a falról lógó képekről, ahogy az úton elhaladó autók fényszórója is bevilágítja a szobát. Ilyenkor mintha az összes tárgy életre kélne, pedig csak az árnyékok pásztázzák végig a falat. Kintről behallatszódik a tücskök ciripelése, de ezt leszámítva hatalmas csönd nehezedik a házra. Hatalmas, súlyos, szinte már hallható csönd.

Nem tart sokáig az idilli pillanat, a ház életre kél. Ajtónyikorgás hallatszódik a földszintről. Tompa lépések zaja, egészen lassú tempót sugallanak. Suttogások. Zavartak, nem hallok ki semmi értelmeset. Még mindig lentről hallani. A lépcső tetején furcsa fények cikáznak. Nem tetszik. Egyre hangosabbak a zajok, a suttogások. Felém közeledik. Nem tetszik ez, nem… Recseg a lépcső. A hangforrás feljön. Fel, fel az emeletre. Valami van itt, biztosra veszem. Ki kell derítenem. Minden energiámat összeszedem. Meg kell néznem mi is ez! Meg kell néznem! Jól van, lássuk csak!

- Hallottad ezt?
- Mit?
- Mintha valaki lenne fenn az emeleten!
- Van ott fenn valaki?
- Te is hallod? Valaki ott fenn sétál!
- Hallom, igen!
- Az istenit!!!!!
- Mi az?
- Láttam… valamit… valami elment az ablak előtt!
- Micsoda?
- Valami… valami sötét, koromsötét… tisztán láttam!! Eltakarta a fényt, ott!!! Elsétált előtte!!!
- Menjünk fel!
- Azt a rohadt…!
- Halló? Van itt valaki?
- Pedig láttam!... Hallod ezt?
- Igen! Mintha valaki sétálna…
- Csináljunk EVP-t! Vedd elő a felvevőt!... Igazuk volt, bazd meg, igazuk!

Hajnali 4 óra múlt 12 perccel. Újra csend van. Legalábbis egy pár óráig még, míg haza nem jön a család. A két idegen elment. Kamera volt náluk, meg egy felvevő készülék. Megláttak. Nem baj, én is kíváncsi voltam, ők is. Meg már hozzájuk szoktam, nem ők az elsők, bár kétségkívül amatőrök voltak. Belebeszéltem ezt-azt a mikrofonba, de már nem volt sok erőm. Remélem egy ideig nem jönnek. Jobban szeretem a csendet. A túlvilági nyugalmat.


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2012-09-02 19:51
Köszi szépen! Sok sikert hozzá, és persze bátorságot! :)
Anikó Anikó
2012-09-01 19:13
Nagyon tetszett. Én már gondoltam olyanra, hogy ki, próbálom, hátha én is tudok EVP-t csinálni. Szurkolkatok.
Helgusz Helgusz
2010-03-16 12:29
Tetszett a fordulat. :)
Pactolous Pactolous
2010-03-15 19:03
Köszi! :) Máshonnan is kaptam dicséretet, ez különösen jól esik, hiszen én nem vagyok irodalmár.
MasudaPetikkusu MasudaPetikkusu
2010-03-13 23:49
tetszik d(^ ^ , )
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!