Isten keze ismét megvillant!

Írta Papa Dátum 2009-11-20 10:48 Hozzászólás 7 Olvasta 1956 | Rovat: Öt perc Papával »

Legalábbis a franciák majd ezt fogják mondani, miután az írek elleni foci Vb selejtezőn a győztes gólt Thierry Henry úgy szerezte, hogy előtte szó szerint lekezelte a labdát. És mint azt már az argentinok és az isteni/drogos Maradona példája mutatja: valószínűleg megússzák a dolgot, a büszke, becsületes franciák!

Természetesen általánosítani csúnya dolog, mind tudjuk, hogy a francia nép legalább olyan bátor, mint mondjuk az ulánbátoriak, úgyhogy nem is szeretnék ezen a vonalon tovább haladni. Főleg azért nem, mert még a francia lapok, és a francia média nagy része is szánalmasnak, szégyennek tartja, hogy a mostanában botrányosan rosszul játszó nemzeti csapat egy ilyen gusztustalan nagy csalással jutott ki a 2010-es VB-re, amit Dél- Afrikában rendeznek. Ez az eset most végre kiborított annyira, hogy azt mondjam: A LABDARÚGÁS nagy általánosságban EGY GUSZTUSTALAN SPORT!Oké, tessék most szidni engem, tessék elküldeni a fenébe, tudjátok, hogy egy: nem érdekel, kettő: ez a kijelentésem gyakrabban helyt álló, mint hinnétek! Amióta agyat növesztettem nem bírom nézni a focit a tévében! Egyszerűen kiborító, amit a legtöbb sportember a pályán művel! Az időhúzás érdekében történő bukások és a „jajj istenem, meghalok, úgy fáj!” nyögések nyolc percig, ami után érdekes módon a játékos rögtön feltápászkodik! Vagy említsem csak meg azt, hogy bármikor felrúgnak valakit, szándékosan, láthatóan szándékosan szállnak bele a lábába, az emberek 90%-a máris megy magyarázni a bírónak, hogy nem történt semmi! GUSZTUSTALAN! Tegyenek meg mindet, hogy szabályosan megállítsák, és ha nem megy, akkor inkább eddzenek többet és ne kezdjen el kaszálni!

Nem tudom kinél kellene petíciót benyújtani, de ahogy én látom a focinak két dolog tenne igazán jót! Az első és legfontosabb a tiszta játékidő! Ha Béla sajnáltatni akarja magát, akkor sajnáltassa, de közben megáll az óra! Kíváncsi vagyok, így mennyivel kevesebb szimulálás lenne! Szerintem sokkal, de biztos én látom rosszul! Idevág az is, amikor a tizenhatoson belül a támadó nem cselez, nem próbál lőni, vagy passzolni, hanem feldobja magát egy fűszálon, hátha 11-est ítél a bíró! Gratulálok, büszke lehetsz magadra! Megmutattad milyen férfi vagy! A másik fontos változtatás meg a videóbíró lenne! Számomra nem csak dühítő, felháborító, hanem egészen egyszerűen sértő, hogy valaki bejuthat a világbajnokságra, a világ legjobbjai közé, versenybe szállhat a világ legjobbjának címéért úgy, hogy egy ocsmány nagy kezezéssel (értsd: csalással) jut be!

Egyeseknek van pofájuk azzal védekezni, hogy nem látta a bíró, így nincs szabálytalanság! És ha mondjuk az egyik játékos be tudna csempészni egy bökőt a pályára, és amikor senki sem látná, mondjuk hasba szúrná az ellenfél kapusát? Azt sem látná a bíró, elfogadnánk hát szabályosnak? Mondjuk felőlem, oké, legyen! Vigyen be mindenki rejtett fegyvereket, vagy amikor nem figyelnek a bírók, akkor tapossák meg, verjék meg egymást, öljék meg egymást, úgy legalább izgalmasabb lenne a foci! Biztos nézném is. Azt hiszitek ez megint túlzás? Miért? A szakemberek is azt mondják, hogy amit a bíró nem lát, az nem szabálytalanság! Az nem történt meg! Akkor miért ne lehetne ezt magasabb fokozatra emelni?

Ha a franciákban lenne egy csöppnyi büszkeség, vagy becsület, Henry-ban ugyanis nincs, ezt már mind tudjuk, akkor minimum újrajátszanák a mérkőzést! De ez nem fog megtörténni soha, mert a profi labdarúgás már rég nem a játékról, a sportról, vagy a fair playról szól, hanem a pénzről, a csillogásról és a hírnévről! Máshol is így van? Más sportban is? Meglehet. Én csak azt tudom, hogy mondjuk az amerikai Nemzeti Jégkorong Liga (NHL), tele van olyan történetekkel, amikben játékosok iszonyatos sérüléseket szereznek a pályán, mégsem fekszenek ott, mégsem megy közben az idő! Kiviszik őket, összevarrják, megműtik őket, aztán ahogy lehet már újra a jégen vannak, harcolnak, küzdenek, foggal-körömmel! Ha egy focistának bibis lesz az ujja már legalább öt percet ápoltatja magát a pályán! Gusztustalan. Nem véletlenül a jégkorongra szokás mondani, hogy a játékosok modernkori gladiátorok! De beszélhetnénk az amerikai fociról, vagy a rögbiről is! Ott sem igazán szokás szimulálni!

No mindegy, mondhatok akármit, a rajongók úgyis imádni fogják a focit, szóval ez van! Búcsúzóul csak egy videót szeretnék bemutatni, ami erős idegzetűeknek ajánlott! Egy jégkorongos baleset.A kapus nyakát felvágta egy korcsolya éle! Ha 3mm-el feljebb találja el, két perc alatt elvérzik. Az úriember saját lábán jött le a jégről, felhivatta az anyját, és papot kért. 300 öltéssel varrták össze. Egy napot töltött kórházban, négy nap múlva már edzésen volt, és egy héttel később már a pályán állt és védet!!! Egy héttel azután, hogy majdnem elvérzett, hogy egy korcsolya elvágta a nyakát, visszatért a pályára!!Hozzászólás
Conquistador Conquistador
2009-12-10 00:32
ja és h kicsit megcáfoljam magam :)
itt egy link arról, hogy azért létezik mégis valami fajta fair-play. persze kicsit más közeg, és más tét.
http://www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/serie-b-hagyta-golt-loni-ellenfelet-az-ascoli-video-2009248/
Conquistador Conquistador
2009-12-10 00:29
barom pactolous. :D
Henry kérdés: nem értem miért kell így elítélni. ez egy hülye helyzet volt. a világon senki sem ment volna a gólja után oda a bíróhoz (te sem), hogy bocsi,de érvénytelenítsd. ez benne van a fociban. a jövőben ki lehetne ilyeneket küszöbölni modernizálással. addig marad ez. utólagos korrekcióra (újrajátszás v. valami)meg ismét nincs lehetőség, mert a fifa sazbályzat nem engedi, és gondoljunk bele mit indítana el. mindenki reklamálna minden les és szabálytalan gól, kiállítás meg fene tudja miatt,ami befolyásolta a továbbjutást.
fel lett fújva ez az ügy, pedig már nem először esett meg ilyesmi a történelem során. és nem is utoljára.
Pactolous Pactolous
2009-12-08 12:39
Állítólag Henry már kezességet vállalt az egész esetért... jajjj! :D
Papa Papa
2009-12-08 09:41
Ellenvélemény elfogadva.

Térjünk a konkrét esetre! Kapjon-e Henry valamilyen díjat azért, mert saját kezűleg juttatta be csapatát a vb-re? Mert hát lássuk be: amikor egy csapatot egyetlen ember juttat be egy ilyen rangos eseményre, az bizony nem kis teljesítmény! Aranylabdát neki! (De csak ezért! Az életében játszott többi meccséért majd kap egy életműdíjat).

A kérdés csak az, hogy ki mit választ ebben az esetben. Vb mindenáron, a lelkiismeret meg a tisztesség pont jó a halál utánra, vagy... várjunk csak, senki sem választja azt, ami a vagy szócska után jönne :)
Ki az a hülye, aki ha csalással jut ki a VB-re, akkor rosszul érzi magát? Nem is írtam semmit!
Conquistador Conquistador
2009-12-07 22:58
nem értek egyet. foci semmivel sem gusztustalanabb mint más élsport. NHL példa: az mennyivel jobb,hogy a bírók ált. engedik a bunyót egy ideig? minden sportnak meg van az árnyoldala,focinak is.
Papa Papa
2009-11-20 13:01
Ha a labdára irányul a támadás/becsúszás és úgy kaszálja el az embert hát az tényleg benne van a pakliban! De ha nem is akarja elvenni a labdát, hanem pusztán csak bántalmazni akarja a másikat, akkor az egy másik sportág :)
Viszont én benne lennék egy kötetlen fociban, ahol nincsenek szabályok :)
Pactolous Pactolous
2009-11-20 12:10
Jajj már megint ez a videó? Ezt tényleg csak erős idegzetűek nézzék meg! :) A köztem és a foci között lévő kapcsolatról meg csak annyit, hogy mikor FIFA-ztam én mindig "favágó" stílusban játszottam: felrúgni a másikat, nekimenni, törjön a csont, rázkódjon az agy... most akkor én látom csak az igazi lényegét a játéknak? :D
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!