Szól a rádióóóó – csak éppen más megy rajta!

Írta Papa Dátum 2009-11-19 10:24 Hozzászólás 5 Olvasta 3040 | Rovat: Hírek »

Azt hiszem, hogy csak azok nem hallottak a Sláger és a Danubius sorsáról, akik valamiféle burokban élnek; nem nézik a netet, a tévét, nem olvasnak csak sportújságot és eltekernek a Juventusról, ha ott megemlítik a másik két adót. Nem részletezném, miért most foglalkozik honlapunk ezzel a témával, majd ha tömegigény lesz rá, akkor kifejtem.

Kezdjük akkor az elején, mert állítólag ott célszerű. A Sláger és a Danubius műsorszolgáltatói engedélye az adott frekvenciájukra lejárt, a magasságos ORTT pedig kiírta az új pályázatot. Amit a két régi adó elvesztett, csúnyán. A döntés hátteréről rengeteg legenda és pletyka született, kezdve a pártok összefogásától, a demokrácia lerombolására tett kísérleten át, egészen odáig, hogy ez a feltámadt Darth Sidius (a császár a klasszikus Csillagok Háborújában) műve volt. A lényeg azonban az, hogy legitim döntés született, olyan amit ugyan meg lehet támadni hivatalosan, mert erre ugye jogállamban van lehetőség, csak teljesen felesleges, mint a jogállamokban általában. A törzsolvasók tudják már, hogy az oldal igyekszik minden tekintetben elhatárolódni a politikától, mert a szerkesztők többsége a politika minden oldalát, szegletét és körét rühelli, úgyhogy most is maradjunk annyiban, hogy ha tényleg politika áll a háttérben, az nem csak egy párt műve. Nézzük inkább azt, hogy akkor mostantól mire is számíthatunk!

A Sláger és a Danubius műsora továbbra is hallgatható az interneten, s noha a rendszer talán néha megbicsaklik a túlterheltség miatt, azért legalább van. Arról tudok biztosan, hogy a Sláger tervei között szerepel, hogy a Roxy Budapest környéki frekvenciáját kibéreljék, és akkor ugyan nem országosan, de elég sok ember számára ismét rádión keresztül lehetnének hallgathatóak. A Danubius terveiről nem sokat tudok, lévén őket nem igazán hallgattam soha, még most, az utolsó órákban sem. Mondhatni mindkét adó esetében a remény hal meg utoljára. Az ő eddigi frekvenciájuk helyén két új csatorna kezdte meg a mai napon a sugárzást: a Neo FM, és a Class Rádió (ami biztosan mindenkiben Klassz-ként fog élni, bennem legalábbis biztosan). Előbbi honlapja még igencsak felállóban van, nincs rajta csak egy beköszönő üzenet, míg utóbbi weblapját be sem tudom hozni, lehet, hogy nincs Tűzrókára optimalizálva, vagy egyszerűen még nem jutottak el odáig, hogy azzal foglalkozzanak.

A két új adóval kapcsolatban rögtön felmerült bennem egy kérdés: ki találta ki a nevüket? És még egy: a többiek miért nem verték agyon? Oké, a Sláger sem volt éppen hű de nagyon eredeti, de mondjuk a Danubius, vagy a még mindig sugárzó Juventus tetszetős, majdhogynem kreatív hangzású név. De amikor azt hallottam, hogy Neo, meg Class… hát nem éreztem túl nagy késztetést arra, hogy belehallgassak a műsorkínálatba. Legtöbb ellenérzésem ellenére azonban rákényszerültem, hiszen nem akartam ezt a kis szösszenetet úgy megírni, hogy előtte ne hallgattam volna bele az új versenyzők produkciójába. És milyen meglepetések értek!

A Neo FM reggeli műsorában, amit ha jól tudom Kamikaze címen futtatnak, egy ismerős hang fogadott: Ganxsta Döglégy Zolee! Ez azért volt igen nagy meglepetés a számomra, mert épp sikerült elkapnom azt a pillanatot a Bumerángban, amikor Ganxsta nagyon nagy slunggal ajánlkozott, hogy szétveri azoknak a hülyéknek a fejét, akik beszüntetik az ő kedvenc műsorát és rádióadóját. Hát, nem sokáig tartott ki az ellenkezése, ami azt illeti. Persze értem én, a zenélés mellett kell valami biztosabb anyagi forrás is! És egyébként is: ő és Lovász László csak 2010-ig fogják minden hétköznap reggel vezetni ezt a műsort, utána majd lesz valami nagyobb, jobb, legalábbis a Neo fejesei valami ilyesmit suttognak. Egyébként fontos megemlíteni, hogy szintén a Neo-n, szerdánként este 8-tól 10-ig, a Beugró Plussz fog jelentkezni, amiben a Beugró megszokott stábja fog… hát jobb híján beugrani. Nem tudom mit fognak művelni, gondolom ugyanazt, amit a tévében. Mondjuk ott könnyebb elhinni, hogy improvizálnak! (Jajj de gonosz vagyok). Továbbá akkor már álljon itt az, hogy délutánonként Winkler Róbert és Bazsó Gábor vezeti az Ezeröcsi című műsort, amiről szintén nem tudok semmit, de… hmm… hát nem mondanám, hogy tűkön ülve várom.

[1] [2] (2/1)


Hozzászólás
Conquistador Conquistador
2009-12-10 00:54
Danubius szerintem szar volt. viva szint. Sláger mérföldekkel jobb, nyílván amiatt h a zenei világ közelebb állt hozzám.
újakból 1 percet nem hallgattam,de pl. a kovács-csiszár páros sem fog rávenni arra h ez ellen tegyek lépéseket.
így a kocsiban marad juve (ami korrekt szerintem) v. helyi rádió.
Pactolous Pactolous
2009-11-29 21:02
Nagyon hiányzik egy, a régi Roxyhoz hasonló rádió. Ott aztán mentek jó zenék. De mondjuk ahogy eddig hallottam a Neo és a Class is olyanokat játszik, amik nem tipikusan rádióslágerek. Egy jó pont.
Jony Jony
2009-11-27 19:59

Tisztelet a kivételnek, pl Scooterék azért
még hallgathatóakat csinálnak, pl. hányan lágyat játszanak már...
(meg már semmit :( )
Jony Jony
2009-11-27 17:28

Á, hugyadék a mai fiatal "zene", pedig
olyan jól csengően és harmónikusan vannak megírva azok a fantasztikus alkotások...
Csak az előadásmóddal van egy kis gond :)
Pactolous Pactolous
2009-11-19 13:27
Ááá, miért kell a Beugrósoknak a rádióba menni? Felesleges, nem hiszem, hogy ott is kiválóak lennének. Mindegy, kíváncsian várom. Ahogy azt is, hogy egy év múlva hányan fognak emlékezni arra, mi volt a Neo és a Class helyén...
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!