It's a very very mad Word

Írta Pactolous Dátum 2009-10-13 00:06 Hozzászólás 0 Olvasta 1509 | Rovat: Fun »

Folytatódjék a szövegszerkesztős humoráradat, azaz itt az újabb képadag a Microsoft Word "érdekes" javaslatairól.

A Gary Jules (illetve Tears for Fears) által előadott szám címe kitűnően összefoglalja a mostani képáradatot: ennyi őrültséggel már rég áldott meg a Word.

Éjjel-nappal, apraja-nagyja, körbe-körbe... ezek ismert ikerszavak. Hogy jön ide a "kérésére-keresztre"? Ezt csak a Word byte-jai tudnák megmondani, de lehet, hogy még azok sem.

A bejegyzés első WTF (magyarul miapöcs, ejjmiakő) pillanata:

6 kérdőjel is kevés ahhoz, hogy az első reakciómat leírja. Pörkősebb? Pörfősebb? Mik ezek? Miért olyan nehéz szó az, hogy "pörgősebb"? Mit nem lehet ezen érteni? Miért vált ki belőlem ez ennyi kérdést? Hol a szívgyógyszerem? ......

Persze akadnak egész praktikus felvetések is.

Szakafohászkodás. Így egybeírva. Gondolom ez akkor használatos, ha egy kiránduló csapat azért imádkozik, hogy ne tévedjen el. Vagy épp ellenkezőleg, megtalálja a kivezető utat. Egyszerű, de nagyszerű nem?

A következő képet egy hű olvasónk küldte be (köszi Gábor!). Ez megint az a "csak-nézem-bambulok-nyálam-csorog-és-nem-tudom-megfejteni-mi-ez" kategória.

A "leg délibb" szimplán hibás. A "legdelibb" talán a legszebbb vitézre vonatkozik. A "legtélibb" vidék lehet mondjuk az Északi- és Déli-sark. A "legdésibbre" viszont ötleteket várok.

Kistestvére az előző képnek.

Nem is kommentálnám, ha mindenki magához tért, folytatjuk.

Ne legyünk igazságtalanok, előferdül (minden 13. szökőévben félszer), hogy a helyes javaslat is felvetődik.

Ott van! Tanár úr! Örüljünk együtt (vonuljunk ki az utcákra, áruljunk léggömböket, igyunk sok sört)! Tan árúr? Semmilyen színű gőzöm sincs. Tanárút? Őőő... mondjuk iskolákban a tanári folyosója. Tanárú? Tankönyvek, füzetek és egyéb iskolai szerek kis helyesírási hibával. Vagy egy új kifejezés, ami ezen termékek árára vonatkozik, mint összehasonlítási alap (így is olyan drága egy iskolakezdés):
"- Milyen árban van ez a nyomtató?
- 18 000 Ft.
- Szóval olyan tanárú?
- Pontosan."


Végül pedig egy igen mókás, bár kicsit személyeskedő kép következzék:

Elnézést a százhalombattai lakosoktól, de lássuk be: helyesen járt el a program, amikor városuk teljesen feleslegesen lerövidített nevét lecserélte egy érthetőbbre. Így lett Battából vatta és a battai becsületből vattai. Ugye, hogy jobb! Ugye?

Nem jósolgatok, hogy hány részre elegendő képmennyiség van még, mert valahogy mindig akad valahol. Addig is ha van valakinek hasonló élménye, kommentben közölje, ha netán képe is van róla, azon nyomban e-mail-ezze el nekünk!


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!