Az Arc

Írta Papa Dátum 2009-09-29 21:21 Hozzászólás 7 Olvasta 1743 | Rovat: Öt perc Papával »

Mostanában még a nem bulváros híradóban is minden alkalommal megemlítenek egy témát. Roman Polanski esetéről beszélek, igen. Azért nem foglalom itt össze, mert hát a főoldalra mégsem írnék ki olyasmit... hát majd meglátjátok.

1977-ben 47 éves volt Polanski. És bedrogozott, leitatott, és megerőszakolt egy 13 éves kislányt. Volt szopatás, dugás, minden, amit egy pornótól elvárunk. Csak itt a lány nem egyezett bele a dologba. Ezután persze az ügy bíróság elé került. Polanski végül bevallotta a nemi erőszakot, azért, hogy ejtsék a bedrogozás vádját. Mert akkor többet kapott volna. Így hát „csak” „sima” fiatalkorú ellen elkövetett nemi erőszakért ítélték el. Egész olcsón megúszta volna, ha azt nézzük, hogy milyen ocsmány, gusztustalan dolgot merészelt tenni, de ő inkább úgy döntött, hogy nem megy börtönbe. Inkább Franciaországba ment, ahol neki állampolgársága volt. A franciák pedig nem igazán adják ki az állampolgáraikat Amerikának. Azóta Polanski forgatott filmeket, rendezett színházi darabokat, élte olyan életét, amiről a többségünk csak álmodhat! Most elfogták. Most a világ összefogott érte, hogy ne csukják le, hogy engedjék szabadon. HÁT MINDENKINEK ELFOGYOTT AZ A KEVÉS ESZE, AMI VOLT????


Leszarom, hogy Polanski milyen eredményeket ért el a filmszakmában. Leszarom, hogy mennyi pénze, vagy ismerőse van! Amellett, hogy rendező, meg kell említenünk, hogy pedofil, kiskorút megerőszakoló, leitató, bedrogozó, aberrált, bűnöző, akit a bíróság jogerősen elítélt, de ő szart rá és inkább kiruccant nyaralni, békésen éldegélni. Undorodom ettől az embertől, minden egyes idegszálammal! Aki nem hiszi azt, hogy ennek az embernek börtönben kellett volna rohadnia az utóbbi harminc évben az hülye! Már bocsánat, de az! Vagy csak nem hisz a törvényekben. Vagy azt hiszi, hogy van olyan ember, aki letett annyit az asztalra, hogy megerőszakolhat egy kislányt, elveheti a szüzességét, aztán megléphet a törvény elől! Nem érdekel, hogy ő kicsoda! Nem érdekel, hogy milyen filmeket csinált, nem érdekel, hogy előtte és utána milyen példamutató életet élt! Megerőszakolt egy kislányt, aztán bevallotta aztán úgy döntött, hogy nem megy börtönbe. És tud aludni! Hogy rohadna el az ilyen ember lelke, hogy sülne ki a szeme, hogy szakadna le az arca! A pofátlanság teteje! KI A FASZNAK KÉPZELI Ő MAGÁT? Hol érzi ő magát? Mi lenne ha egy benga férfi őt erőszakolná meg? Azt mondaná neki, hogy semmi baj, menj a francia házadba és éldegélj békésen? Hát remélem, hogy igen!

Polanskinak börtönbe kell mennie. OTT KELL MEGROHADNIA! Nem egy tévés, fűtött, tengerpartra néző villában! Állami börtönben. Négy fal, egy ablakocska, egy budi meg egy ágy. Napi egy óra séta! AMÍG EL NEM ROHADNAK A CSONTJAI! És nagyon remélem, hogy ha végre tényleg börtönbe kerül, akkor azt fogja odabent kapni, amit az elítéltek általában a gyerekeket megerőszakolókkal szoktak tenni! Aki pedig azt mondja, hogy bocsássunk meg neki, hogy engedjük szabadon: az mehet vele megrohadni! Mert legalább olyan gusztustalan ember, mint ő!


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2009-09-30 20:53
Én megkérdőjelezném azt a bizonyos megbocsátást is, vajon egy bizonyos mennyiségű pénzmag vagy a jó keresztény tanok vették rá erre a tettre a lánykát? Mindenesetre itt egy újabb példa arra, hogy a művészi kvalitás nem függ össze a személyiséggel.
Papa Papa
2009-09-30 18:48
Európában igen, már elévült volna, és Amerikában is néhány államban (talán), de ahol őt elítélték (Los Angeles, California) ott hála az istennek a fejeseknek van esze és nem évül el az ilyesmi.
Conquistador Conquistador
2009-09-30 18:34
én nem ezt a kérdést feszegetném. mer tény: börtönben a helye. szerintem az a vicc, "vicc": hogy élheti simán az életét gondtalanul 30 éve egy jogerősen elítélt ember.
ez az igazi fricska az egész világ ún. jogállamiságának. a média is elmehet a fenébe, mert jó színben tűnteti fel az emberek számára, és ezért kaphat ilyen lojalitást.
ha itt meg is ússza - mivel Papa felhozta Jézust - akkor majd egy másik, magasabbrendű "fokon" megítéltetik..

amúgy meg ha bíróság és jogszerűség: nem évül el a kiskorú megrontása?
Papa Papa
2009-09-30 17:27
Nem, nem valamelyik névtelen szegény ördögről beszéltem, hanem Jézus Krisztusról.
Papa Papa
2009-09-30 17:26
Háát.... az ügyészség ugye nem igazságosan jár el, hanem jogszerűen. Azt akarod mondani, hogy bármilyen bűncselekményt elkövethetek, ha az áldozat megbocsát?
Ne menjek börtönbe, ha megölök valakit, de a család megbocsájt? Megerőszakolhatok bárkit, ha utána ráveszem, hogy bocsásson meg, vagy önmagától megbocsájt? Ezzel kevésbé bűn a bűn? Szerintem nem.
Az áldozat megbocsájtott! Nemes dolog az biztos. De pl ÉN nem tudom elviselni, hogy ilyen embertelen dolgot tesz, bevallja, aztán él, mint hal a vízben! Még parádézik is, mintha mi sem történt volna! És a társadalom ami ezt bármilyen szinten elfogadja, hát nagyon beteg! Nagyon, nagyon beteg!
Az a legfőbb baj, hogy nemcsak a lány bocsájtott meg neki, hanem kb mindenki! Volt egyszer egy ember, akit keresztre feszítettek! Fogadunk, hogy az ő védelmében kevesebb ember emelt szót, mint most, ennek a kislányt megerőszakoló aberráltnak az érdekében?
Pebble Pebble
2009-09-30 17:06
Ja, és természetesen ezzel az egy mondattal rávilágítottál az egész hercehurca valódi kérdésére:

"Mi lenne ha egy benga férfi őt erőszakolná meg? Azt mondaná neki, hogy semmi baj, menj a francia házadba és éldegélj békésen?"

:)
Pebble Pebble
2009-09-30 17:01
Kedves Papa!
Az írásod stílusát nem vitatnám, mindannyian tudjuk, hogy van neked stílusod, és az írásból kitűnik a véleményed is, ez így korrekt.
Egyetértettem veled. Teljes mértékben én is így gondoltam, hogy Polanskinak, csak azért, mert az aki, nem szabad megúsznia egy ilyen tettet.
És pontosítok: egyetértettem veled, és én is így gondoltam egészen addig, amíg meg nem tudtam, hogy az a bizonyos lány mit gondol erről. És ő azt mondta, sőt, kérte az ügyészségtől, hogy ejtsék a vádat. Az a lány, akivel ez történt.
Azt gondolom, ha valakinek, hát neki joga van ahhoz, hogy elmondja a véleményét. És ha ő meg tudott bocsátani, akkor véleményem szerint ezt az ügyészségnek figyelembe kell vennie, hiszen egy jó ügyészség (igazságszolgáltatás) feladata éppen az, hogy igazságot tegyen, de ha a lány úgy érzi, hogy... nos, nem hiszem, hogy túl van rajta, de ha úgy érzi, hogy nem kíván ezzel foglalkozni, akkor ennek így kell lennie.
Ettől függetlenül elítélendő a tett. És ha a bíróság mégis elengedi a rendezőt, akkor is hangsúlyoznia kell, hogy nem a karriere miatt tette. Mert az, hogy valaki csak a rangja miatt ússzon meg valamit, az felháborító (volna).
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!