Zombie Strippers!

Írta Papa Dátum 2009-09-09 17:17 Hozzászólás 3 Olvasta 1879 | Rovat: Kritika »

Ömmm... gondolkoztam, hogy ide milyen bevezetőt kellene írni, de... Zombie Strippers. Ennyi. Ezt nem tudom felülmúlni.
Pactolous kolléga által nemrégiben ajánlott Lesbian Vampire Killers című filmecske hozta elő ködös emlékeimből a Zombie Strippers-t. 2008-as filmről van szó, akkoriban hallottam róla, láttam valami kezdetleges előzetest, aztán mikor kijött, olvastam a nem túl pozitív véleményeket róla, így letettem arról, hogy megnézzem. De ha már leszbikus vámpírokat láttam, akkor semmi sem akadályozhatott meg abban, hogy az élőhalott sztriptízeseknek is adjak egy esélyt. Mielőtt bárki, bármilyen kapcsolatot akarna létrehozni az LVK és a ZS között, annak gyorsan leszögezném: előző egy angol mozi, míg írásom jelen tárgya vérbeli amerikai alkotás, szóval humorban, megvalósításban teljesen eltérnek egymástól.

A történet rém egyszerű, és annyira B kategóriás, hogy az már fáj. A film kezdetén hallhatjuk egy híradásban, hogy Bush negyedik alkalommal is elnök lett, mindösszesen egy szavazattal megverve ellenfelét, hogy választási győzelme után feloszlatta a Kongresszust, mert az őt csak zavarta, hogy Amerika egy vagon országgal háborúzik, hogy a gazdaságuk csődben van… egyszóval egy tömény, de igazán jól eltalált bírálatot kapunk mindarról, amit Bush kormányzata alatt Amerika művelt. Az egyetlen negatívum ebben a vicces beszólásrengetegben (ezt a szót most alkottam, és le van védve), hogy különböző hírfeliratok mennek mind a kép tetején, mind pedig alján, így aki mindent látni akar, az kénytelen állandóan megállítani a képet, különben lemarad egy csomó poénról. Ez elég rossz húzás volt a készítők részéről, de elnézem nekik, mert ennek tulajdonképpen semmi köze a film cselekményéhez. Két dolgot fontos csak megemlíteni: a nyilvános pőreség minden formája tilos (így a sztripklubbok is), és a hadsereg egy speciális szérum kidolgozásán fáradozik, ami lehetővé tenné, hogy a katonák haláluk után is harcolhassanak tovább. Igen, az amcsi kormány megint zombi szuperkatonákat akar. Természetesen a kísérletek nem sikerülnek jól.

Kapunk is rögtön egy csapatnyi katonát, akik komplett idióták, nagypofájúak, kőkemények, s talán még az alap amcsi macsó katona típusát is túljátsszák. Persze szándékosan és ez nem is kevés humoros jelenethez vezet. Csak egy példa.
Parancsnok: Zombik? Semmiség! A múltkor is megállítottuk azt a valamit… hadnagy mi is volt a neve?
Hadnagy: Apokalipszis, uram!
Parancsnok: Apokalipszis, jah, azt a dolgot! A hadnagy maga döfte le a Sátánt egy rúddal!
Hadnagy: Csak teszem a dolgom, uram!

És ez egyben jellemzi azt a színvonalat is, amit a párbeszédek követnek a filmben. Aki bármilyen értelmes is keres, az rosszul teszi, mert ebben a filmben nem fog találni. Haladjunk azonban tovább! A katonák vadásznak az élőholtakra egy laborban. Az egyiküket megharapja egy zombi. Megharapott barátunk elmenekül, mert tudja, hogy ha a társai meglátják a harapást, akkor neki vége. A csatornarendszerbe menekül, ahol véletlenül pont a sztriptíz klubba téved! Itt még egy darabig tartja magát, de átváltozik, és átharapja az egyik táncosnő torkát!

S ezen a ponton térek ki a szereposztásra, mert ez az első táncos nem más, mint Jenna Jameson, aki sokaknak ismerős lehet a felnőttek számára készített filmekből, ismertebb nevén a pornóból! A pornó egyik vitathatatlan királynője most is hozza a formáját, és noha nem az arcának szépségével, vagy természetes adottságaival, de táncával igencsak hódit. Fedetlen keblek, fedetlen hátsó fertályok, de semmi több (a többiért Jenna kismillió másik filmjét érdemes felkeresni). A többi táncosnő számomra ismeretlen, és ahogy az imdb-n láttam főleg sorozatokban bukkannak fel egy-egy rész erejére, tehát ők nem pornóznak, noha minden adottságuk meg van hozzá. Igazán dögös csajok, rengeteg fedetlenség, és igencsak erotikusra sikeredett táncmozdulatok. A film Strippers részével tehát semmi gond!

Ott tartottam, hogy az egyik táncosnő meghal. De aztán feltámad és táncolni szeretne. Hmm… ez újdonság a zombifilmekben. A magyarázat? Az anyag, amivel a zombikat létrehozták sokkal jobban hat a nők esetében. Ők nem vesztik el az eszüket, céljaik maradnak, vágyaik maradnak, majdhogynem ugyanolyan marad a személyiségük. A férfiak viszont agyatlan agyzabálók lesznek. Ms. Jameson tehát visszamegy a színpadra, kiharapott nyakkal, véresen, s olyat táncol, mint még soha! A közönség döbbenten nézi, aztán egy kis csend után üdvrivalgásban törnek ki, mert szerintük ez is része a shownak! Egyiküket a szép, de igencsak halott táncosnő magával viszi egy kis egyéni műsorszámra. A férfi persze vacsora lesz, és hiába sikít, mert a kintiek azt hiszik, hogy fájdalmas nyögései és ordítozásai csak annak köszönhetőek, hogy nagyon jó a műsor! Igen, mondtam már, itt nincs semmi értelem! Ezután kiderül a táncosnő újdonsült étkezési szokása, de a klub vezetője úgy dönt: az új műsor sokkal több pénzt hoz, ezért engedi a zombi sztrippert, majd sztrippereket táncolni. A klub vezetője pedig nem más, mint mindenki Freddy Krueger-je, Robert Englund. Hmm… leírom ezt még egyszer: ROBERT ENGLUND! Kezdhettem volna talán az ő nevével is, s remélem ezért nem fog álmomban megjelenni és felkoncolni. Istenien alakít! A film egyetlen igazi színészi játéka, a többieknek csak a nagyon sötétet kellett adniuk, ami sikerül is nekik. Oké, ki kell még emelnem Joey Medina-t, Paco a mexikói takarító szerepében, mert valami istenien hozza a figurát! Főleg amikor az első széttépett hulla láttán csak annyit jegyez meg: „Ezt nem én fogom feltakarítani!”.

Innen pedig egyre több táncos lesz zombi, egyre több embert kezdenek felfalni és átváltoztatni (őket a klub nem zombi tagjai egy ketrecben tartják), a film pedig pörög előre a végső nagy összecsapás felé.

Lássuk most azt, hogy a fent említett történeti vázlat mellett mit is kapunk a filmtől. Először is rengeteg sztriptízt, ami kifejezetten jó (kivéve, amikor már a rothadásnak indult csajok táncolnak)! Rengeteg zombit, és a velük járó temérdek vért! Folyókban ömlik a vér, rengeteg inat és belet rágcsálnak el, amivel nem lenne gond, de! Sajnos a film nagy hibája, hogy a lövöldözések során a zombik gyakorlatilag nem is véreznek, viszont néhány közeli kép a falatozásokról már túlzottan durvára sikeredett. Ha valamivel rosszabbul lettek volna megoldva, akkor nem lett volna gond, de így bizony néhány jelentet igencsak gyomorforgató. A humor tekintetében kapunk rengeteg idióta párbeszédet, síkhülye karaktereket, teljes a B mozis hangulat, ami nagyon jó! És van benne egy olyan hihetetlenül jó Resident Evil filmparódia, hogy azon majdnem bepisiltem! Be kell látni, ez a film egy tömény IQ romboló alkotás, amin lehet bőven fetrengeni, elborzadni, és a fejünket fogni, mondván: „Jézusom, ilyet ki, hogy, és miért talált ki?”.

Egy ideális B mozis horror vígjáték, amit egyedül csak a néhol túl durvára, szinte élethűre sikerült agyfalás zavar meg. Legyen ezért hát egy 8/10!

Hozzászólás
Papa Papa
2009-09-25 09:44
Ugye! Az nagyon súlyos volt! :) De ne áruljunk el róla több részletet, mert hát... az egy fontos pontja a filmnek :)
Drag Drag
2009-09-24 23:37
A legjobb akkor is a billiárdgolyós rész volt :D Erősen gondolkodtam, h inkább mást kezdek el nézni .
Pactolous Pactolous
2009-09-09 17:33
Ááá... kár, a durva jelenetek elvették a kedvem a megnézésétől :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!